Aktualno

Virovitica – doživite grad Zlatne bule

Virovitica je grad duge povijesti, smješten na važnim prometnim pravcima; na mjestu gdje se slikovita Bilogora pretapa u plodnu Panonsku ravnicu; na mjestu gdje Slavonija grli Podravinu; na mjestu gdje se čuju i ‘kaj’ i ‘što’.
Raznolika i široka ponuda gastronomije, vrhunskih vina, prirodne i kulturne baštine, te gostoljubivost domaćina u gradu Zlatne bule oduševit će svakog posjetitelja.

Sat,-autor-Matija-Rođakfoto: Matija Rođak

Specijaliteti od mesa divljači i slatkovodne ribe odlikuju bogatstvo gastronomije ovog područja, a vinska cesta „Virovitički vidici“ omogućuje svim zaljubljenicima u vrhunsku vinsku kapljicu uživanje u kvalitetnim slavonskim i podravskim vinima.

Vinograd,-autor-Kristijan-Toplakfoto vinograda: Kristijan Toplak

Šetnja kroz bogatu povijest grada vodi vas do turističkog bisera Slavonije, Dvorca Pejačević u kojem se nalazi i Gradski muzej, zatim do Palače Pejačević, Muzeja franjevačkog samostana, Crkve sv. Roka te glavnog virovitičkog šetališta, sa neobično oslikanim pročeljem, posvećenog prvoj dami hrvatske avangarde, Virovitičanki Editi Schubert.

Palača-Pejačević,-autor-Kristijan-ToplakDvorac Pejačević, foto Kristijan Toplak

Nedaleko Virovitice nalazi se niz od ukupno 9 ribnjaka koji  predstavljaju najbogatije ribolovne vode virovitičkog područja. Zaljubljenici u aktivni odmor tako mogu uživati u šetnji Poučnom stazom na virovitičkoj Bilogori, lovu ili u vožnji biciklističkim stazama „najslađe županije“, a sve u netaknutoj prirodi.

Ribnjaci-pod-snijegom,-autor-Matija-RođakRibnjak pod snijegom, foto:Matija Rođak

Puls grada posebno se osjeti u vrijeme manifestacije obilježavanja Dana grada – Rokova, 16. kolovoza, kada se tisuće posjetitelja okupe u Virovitici. Rokovo je višednevna manifestacija sa bogatim programom kojeg odlikuju brojne izložbe, koncerti te sportski turniri.

Rokovo,-autor-Matija-RođakRokovo, foto: Matija Rođak

Osim Rokova, Viroviticu svakako vrijedi posjetiti i za vrijeme Međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede – VIROexpo-a koji uz niz izlagača obiluje i stručnim predavanjima, prezentacijama i radionicama, te bogatim kulturno-zabavnim sadržajima.

Crkva sv. Roka, autor Kristijan Toplakcrkva sv. Roka, foto: Kristijan Toplak

Brojni sadržaji bilo da se radi o kulturnim, zabavnim, povijesnim ili gastro atrakcijama, čine ovaj pitomi i skladni povijesni grad , idealnim za posjete tokom cijele godine.  Od manifestacija i događanja u Virovitici ovog ljeta izdvajamo:

Događanja u srpnju:

IGRE NA VODI (11.07./18.07./08.08.)
Sportsko-natjecateljsko-zabavni program zamišljen je kao natjecanje u nekoliko disciplina u vodi, u kojem sudjeluju ekipe prigradskih naselja te ekipa iz prijateljskog grada Barcsa. Manifestacija je to koja na gradskom bazenu okuplja mnoštvo natjecatelja kao i gledatelja kojih je svake godine sve više.

Više na; tz-virovitica.hr

Događanja u kolovozu

ROKOVO (13.08. – 16.08.)

Tradicionalna manifestacija koja se po broju posjetitelja i obimu programa ubraja u najveće manifestacije ovog dijela Hrvatske. Vrijeme je to kada se u gradu mogu posjetiti različite izložbe, kazališne predstave, koncerti, modne revije, smotre folklora i još mnogo toga. Obilježavanjem dana svetog Roka, 16.kolovoza, zaštitnika Grada Virovitice, završava ova manifestacija a ujedno taj dan slavi se i kao Dan grada Virovitice. Mnoštvo različitih programa unutar manifestacije, ove godine održat će se od 13. do 16. kolovoza.

Želite li doznati više o dragulju Virovitičko – podravske županije, Virovitici, posjetite Turističku zajednicu grada Virovitice i Turističku zajednicu Virovitičko – podravske županije. Dobro došli!

Fotografije: Matija Rođak i Kristijan Toplak

HTZ-2016-logo-slogan-hrvatski_rgb-mali-768x488

 

 

logo TZVPZ