Aktualno

Bol na Braču: najbolji turistički rezultati i velika fešta 5. kolovoza uz Petra Grašu!

Bol na Braču kao višestruki turistički šampion, omiljen raj za kupače, surfere i sve one koji vole šljunčane plaže, vjetar i čisto more, još je bolji nego prošle godine po broju noćenja i broju turista. Prema podacima za srpanj, u Bolu je ostvareno 20 % više noćenja nego lani čime se potvrđuju sve najave o najuspješnijoj turističkoj sezoni do sada.

bln publika_1

U Bolu su najbrojniji turisti u srpnju bili iz Francuske, Austrije i iz skandinavskih zemalja. Uz odlične turističke rezultate za srpanj, u Bolu će se 5. kolovoza velikom feštom proslaviti Dan općine Bol kao i zaštitnica Gospa od sniga ili kako mještani kažu „bolska fjera“. Obilježit će se također i državni praznik: Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja.

Maskenbal047_1

Polaganje vijenaca u spomen za poginule za Domovinu bit će 5. kolovoza ujutro u 9.30 sati, a svečana sveta misa toga dana održat će se u Veloj crkvi (uz samostan) u 19 sati.  Dan ranije, 4. kolovoza Općinsko vijeće na svečanoj sjednici u 10 sati u Bluesun hotelu „Elaphusa“ dodjelit će javna priznanja, tri Grba općine Bol.

bln_1

Vrhunac proslave „bolske fjere“ bit će 5. kolovoza kada će u 21 sat na rivi na centralnoj pozornici koncert održati jedan od naših trenutno najomiljeninijih zabavljača, popularni  .Petar Grašo.

Bolsko lito-nove slike2

Točno u ponoć predviđen je veliki vatromet na Velom mostu kojim će završiti službena proslava dana Općine Bol, a turisti i domaći zasigurno će se nastaviti zabavljati na rivi.

Nastup Petra Graše dio je programa manifestacije Bolsko lito Općine Bol koja se ove godine održava 27. put, u organizaciji Centra za kulturu Općine Bol. Bolsko lito je festival kulture i zabave koji čitavog ljeta gotovo svake večeri gostima i mještanima Bola omogućava da uživaju u koncertima, izložbama, festivalima, pjesmi, klapama, kazališnim predstavama i predavanjima.

Bolsko lito-nove slike4

Sve pokazuje da svoju „fjeru“ Boljani imaju razloga slaviti, a dobri turistički rezultati zasigurno su rezultat zajedničkog rada hoteljera, Općine Bol, Turističke zajednice, ali i svih onih malih poduzetnika i ljudi koji se bave turizmom.

PROGRAM:

  5.8.   petak / Friday

            Dan pobjede i  domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja  

            Dan Općine Bol 

            Gospa od sniga 

            Bolska fjera  

10.30   Samostanska crkva; Svečana misa

19.00   Crkva Gospe od Karmela / Church of our Lady of Mount Carmel:Sveta misa / Holy Mass

21.00   U centru / In the centre
Gastronomsko – glazbeni program / Gastronomic offer & music programme

Koncert: PETAR GRAŠO

 

BOL 2

www.bol.hr

Sponzorirani članak

Foto: Tz Bol, Centar za kulturu BOl, Mario Jelić,
logotipi-1024x375 hr