• hr

Kako je Hvar postao najtraženija destinacija za vjenčanja

Bonj ‘les bains’, klub na plaži, u slijedećih desetak dana svaki je dan rezerviran za vjenčanje!

_DSC4118

Koliko zbog svoje prirodne ljepote, neprocjenjive arhitekture i bogate povijesti, toliko i zbog živog noćnog života i cjelodnevnih aktivnosti na moru i diljem otoka, Hvar ne silazi sa liste najtraženijih destinacija za vjenčanja, medene mjesece ali i momačke i djevojačke zabave.

Jodie&Tommy-475

Sudbonosno da će se ove godine izreći čak 88 puta na više od deset svjetskih jezika, a za torte na pet katova potrošit će se 150 kg čokolade, više od 60 kg orašastih plodova i 1000 svježih cvjetova – rekla nam je organizatorica vjenčanja iz Sunčanog Hvara, Nikolina Pijanović.

Maria&Nino_594

U posljednjih nekoliko godina samo se na lokacijama Sunčanog Hvara oženilo gotovo 200 parova sa svih krajeva svijeta, ali ipak najviše upita dolazi iz Ujedinjenog Kraljevstva, Australije, SAD-a i skandinavskih zemalja.
Većina parova je prije vjenčanja posjetila Hvar koji ih je oduševio, te se zatim nekoliko godina kasnije vraćaju sa stotinjak prijatelja i obitelji proslaviti svoj dan.

Prosječno vjenčanje ima do stotinjak uzvanika, iako se često dogode i manja, ali i značajno veća okupljanja. Najveće vjenčanje do sada organizirano bilo je za par iz Južne Afrike koji je na svojem vjenčanju imao 300 uzvanika iz cijelog svijeta, te čak četiri različita događanja koja smo im organizirali- od večere dobrodošlice na Top Baru, probne večere, roštilja na plaži do samog vjenčanja koje je uistinu bilo jedinstveno.

Rachel&Joseph_311

Mladenci za svoje goste nerijetko organiziraju i niz zanimljivih aktivnosti, pa od ovog turističkog segmenta profitira cijela destinacija. Uzvanicima je to najčešće i godišnji odmor, pa je prosječan boravak od 4 do tjedan dana.
Na listi želja najčešće je jedrenje, posjet Paklenskim otocima, vožnja kajakom, posjeti vinarijama i neizostavan Jeep Safari kroz unutrašnjost otoka. Osim restorana, barova i turističkih agencija, ogromna je potražnja za frizerima i šminkerima, ali i fotografima i snimateljima.

Ono što je važno naglasiti je da je suradnja sa lokalnim partnerima i naše dugogodišnje iskustvo ključ uspjeha daljnjeg razvoja ove turističke ponude, jer je vjenčanje uistinu jedan privatan i osobno važan događaj, pa to povjerenje svakako treba opravdati.

Naši su dugoročni planovi da Hvar uistinu postane europska destinacija predvodnik u segmentu jedinstvenih vjenčanja, te ćemo dalje jačati i razvijati brend kroz integrirane marketinške aktivnosti i pojačanu interakciju s gostima za vrijeme njihovog boravka u Hvaru. S obzirom da je Bonj ‘les bains’ rasprodan već sada i nekoliko godina unaprijed za određene datume, razvijat ćemo i alternativne i jednako atraktivne lokacije za vjenčanja na plaži, ali i gradu i na otocima.

Što reći? Tražite li idealnu destinaciju za najljepši dan života –  otok nestvarne ljepote čeka vas u raskošnom kaleidoskopu kamenog ambijenta, lavande maslina i mora. Uza sve navedeno, očekujte i profinjeni dašak glamura, kojeg će sretni mladenci pamtiti do kraja života.

Jodie&Tommy-661

Želite li se i vi vjenčati na našem najljepšem otoku, posjetite stranicu: Sunčani Hvar i doznajte sve o ponudama koje dostojno slave najljepši dan života.

Fotografije vjenčanja: Sunčani Hvar

Promo 27.08.2016.

Shares