Aktualno

Light is life – Čarolija osvjetljenog podmorja čeka vas u Šibeniku

U nedjelju, 28. kolovoza 2016.g. bit će obilježena 121.godišnjica uvođenja javne rasvjete na izmjeničnu struju u grad Šibenik.
Ovogodišnji program svečanosti 24kolovoza su u Uredu gradonačelnika predstavili gradonačelnik Željko Burić, direktor  Turističke zajednice grada Šibenika Dino Karađole, i autor  projekta „Light is Life“ Zoran Lučić Luca.

light_is_life_plakat_m_podrug

Light is life – čudesan projekt podvodne rasvjete od mula Krke do katedrale Sv.Jakova

„ 28. kolovoza 1895. godine kada je puštena u rad javna rasvjeta na izmjeničnu struju za Šibenik je povijesni datum, a sam podatak nas čini prepoznatljivima u svijetu. Svake godine nastojimo sadržajno obogatiti ovu obljetnicu, a vjerujem da će realizacija ovogodišnjeg projekta „ Light is Life“, uz glazbeni i zabavni program, dodatno oduševiti naše sugrađane i posjetitelje grada Šibenika.“, rekao je gradonačelnik Željko Burić.

Šibenik katedrala

Projekt „Light is Life“ obuhvaća postavljanje podvodne rasvjete od mula Krke do katedrale sv. Jakova koja će građanima i turistima biti predstavljena 28. kolovoza 2016. godine.

Rasvjeta će se postaviti na 1,20 metra od dna u razmaku od deset metara, a more će osvijetliti 36 reflektora dometa do 20 metara od obale.

[Group 0]-DSC_5663_DSC_5667-5 imagesPS2-1 (Copy)

Vodoskok iduće godine dimenzija i visine od 100 do 150 m – Šibenik nastavlja  praksu inovativnih turističkih atrakcija

Šibenik by night

„Sljedeće godine u planu je realizacija drugog elementa  u amfiteatru luke Šibenik, a to  je vodoskok zavidnih dimenzija i visine od 100 do 150 m. Vodoskok bi se postavio na mjestu gdje bi najmanje smetao plovidbi, a postigao bi vizualni efekt zajedno sa srednjovjekovnom baštinom grada Šibenika“, kazao je autor projekta Zoran Lučić Luca.

Barone sunset

28.kolovoza u 20 sati Šibenik postaje atrakcija sporta, kulture i zabave

Direktor Turističke zajednice grada Šibenika Dino Karađole predstavio je prateći sportsko-zabavni program koji će se 28. kolovoza s početkom u 20 sati i 20 minuta održati u Šibeniku. Sportski program je  međunarodna noćna regata krstaša „3rd Match Race Šibenik,Spring 2016.“ WAVE sailing centar Šibenik – JK VAL Šibenik, koja će se voziti u amfiteatru luke Šibenik, a bit će osvijetljena „movie had“ svjetlima sa šibenskih tvrđava pa će na taj način građanima biti omogućeno praćenja noćne regate.

Zabavni program na plutajućoj pozornici – ne propustite spektakl 

Zabavni program održati će se na plutajućoj pozornici koja će biti usidrena 30 m od šibenske rive ispred zgrade Županije. Na njoj će pjevati četiri tenora, Marko Škugor, Marko Pecotić, Đani Stipanićev i Vlado Garić, dok će na klaviru nekoliko glazbenih brojeva odsvirati mladi pijanist Borna Erceg, a nastupit će i mezzosporanistica Jelena Pletikosa te mladi šibenski violončelist Zvonimir Perković.

Osvijetljena srednjovjekovna baština grada Šibenika

Photo-1-Edit-12-1

Za vrijeme cijeloga programa svjetla gradske rasvjete bit će ugašena, a specijalno za tu priliku osvijetlit će se katedralu sv. Jakova, Kneževu palaču-gradski muzej, zgrada Lučke kapetanije i samostan sv. Frane i na taj način naglasiti značaj srednjovjekovne baštine Šibenika.

Podrška projektu

Projekt „Light is life“ podržali su i brojni sponzori, u prvom redu Hrvatska elektroprivreda (HEP) koja istog dana obilježava početak elektroprivredne djelatnosti u Hrvatskoj, a pridružili su joj se Javna ustanova Nacionalni park „Krka“, Vipnet, Lučka uprava Šibensko-kninske županije, Gradski parking i drugi.

Turistička zajednica grada Šibenika

Facebook TZ grada Šibenika

HTZ 2016 logo + slogan hrvatski_rgb mali

logo_ Turistička zajednica Šibensko-kninske županije

 

logo-tz-šibenik

 

NP_krka_logo CRNI

 

Autor plakata: M.Podrug

Fotografije preuzete: Turistička zajednica grada Šibenika