Aktivni odmor

Ljubitelji adrenalina na vodi, dođite u Bol!

BOL – BABLJE LJETO U ZNAKU ADRENALINA!

Po mnogima je kasno ljeto u Bolu najljepše doba u godini – ondje su plaže prepune kao da je sredina sezone, sluša se najfiniji svjetski soul (sjetimo se jednog od najatraktivnijih glazbenih festivala u posezoni!) a da je Bol mnogo više od plažnog resorta, dokazuju i brojne pohvale na renomiranim travel portalima – naime, destinacija je postala top odabir za aktivni odmor!

Bol town center (6)

Pored biciklizma i planinarenja, ljubitelje adrenalina oduševiti će bogata ponuda ekstremnih sportova na vodi kao što su wakeboarding, flyboarding, parasailing, vuča padobranom, tube, crazy shark, flying banana, manta, pinky… a osim najboljeg windsurfinga u Hrvatskoj, Bol je jedna od rijetkih nacionalnih destinacija pogodna za sve popularniji kite boarding. Možda niste znali da je njegova jedinstvena plaža – Zlatni rat – simbol Jadrana, jedna od najimpresivnijih domaćih vizura, idealna za sve vrste vodenih sportova!

sup1

NAJSIGURNIJI IZBOR – UPUTITE SE U NAUTIČKI CENTAR. Iako velik broj vodenih sportova možete prakticirati i u vlastitoj režiji, Nautic center Bol nudi široku paletu usluga zabave na moru za vaš aktivan odmor. Kako kažu u centru, kada su u pitanju aktivnosti, poput, primjerice, parasailinga, ondje se drže 4N pravila – najsigurnije opreme, najljepšeg vremena, najuzbudljivijeg pogleda i – najvećeg osmijeha! Uz emblematične padobrane sa prepoznatljivim „smajlijima“, priuštite sebi jedinstveno iskustvo prekrasnog pogleda iz visine na plažu Zlatni Rat, Vidovu goru te otok Hvar!

bol hv

Ljubiteljima adrenalina na vodi na raspolaganju su još flyfish i bumper tube različitih veličina i oblika, te vodeno skijanje i wakeboarding! Akvatorij oko jedinstvene plaže “Zlatni rat” idealan je upravo za ovu vrstu aktivnosti – i dok će se ovisnici o adrenalinu okušati u ludoj vožnji na bananama i kolutovima, a oni najhrabriji u brzinama vodenih skutera (jet-ski), ljubitelji mirnije vožnje mogu se pak provozati u čamcima, pedalinama, gondolama, kajacima…

RONJENJE JE IPAK NAJLJEPŠE. Jednako koliko i nad morem, u Bolu možete uživati i pod morem – po mnogima ipak najljepše trenutke priuštit će vam ronjenje! Ukoliko ste tek početnik, u školi ronjenja na raspolaganju su vam prigodni tečajevi, a iskusnije će ronioce vodiči odvesti u razgledavanje mnogih atraktivnih podmorskih lokaliteta.

Također, ukoliko nemate vlastitu opremu možete je unajmiti, a posebno su atraktivne ronilačke ekskurzije u organizaciji bolskog nautičkog centra: nama se sviđa posjet Modroj špilji koji uključuje i otoke Biševo, Vis i Hvar, Palmižanu, Zelenu špilju i Kraljevu špilju, i vrlo često goste iznenađenja – dupine!

Dakako, tu su i atraktivni izleti do najboljih uvala i lokacija na Braču i adrenalinskog uzbuđenja – raftinga na rijeci Cetini, a posebno je intrigantna ronilačka tura kojom se upoznajete s vojnom prošlošću otoka Brača – riječ je o posjetu vojnim tunelima za skrivanje podmornica i brodova u neposrednoj blizini Pustinje Blaca!

Pustinja blaca

A za romantične i avanturistički nastrojene goste, iznajmljivanje broda sa skiperom je pun pogodak – ovu je privatnu vožnju moguće u potpunosti prilagoditi željama gostiju, te je kao stvorena za proslave, godišnjice i istraživanja!

elaphusa

KAJAK NA MORU – OBAVEZAN NA POPISU AKTIVNOSTI. Na popisu aktivnosti svakog zaljubljenika u adrenalin koji drži do sebe, trebao bi se naći morski kajak! Mnogi kažu da je morski kajak u kombinaciji s ronjenjem ponajbolji način da se upozna neki otok. Čak i ako nemate prethodnog iskustva, možete se otisnuti u ovu avanturu, naravno, pod budnim okom dobro obučenog vodiča! Upijajte netaknutu prirodu i ljepotu zabačenih uvala daleko od prekrcanih plaža, a pauze iskoristite za ronjenje, plivanje ili jednostavno sunčanje i odmor.

windusrfing bol_1

POSTANITE PRAVI SURFER. Ne čudi da je Bol danas postao omiljeno okupljalište surfera iz raznih krajeva Europe i svijeta. Morski kanal između otoka Brača i Hvara i vjetar koji u njemu puše pružaju idealne uvjete za jedrenje na dasci. Svim surferima, i onima koji će to tek postati, u Bolu na raspolaganju stoje čak četiri surf-centra zahvaljujući kojima je mjesto steklo glas nadaleko poznate destinacije za jedrenje na dasci te se ondje održavaju mnoga natjecanja svake godine. Centri za jedrenje na dasci nude usluge iznajmljivanja kompletne opreme za jedrenje, kao i čuvanja opreme za vrijeme boravka u Bolu, a u ponudi su i škole jedrenja za početnike i napredne surfere.

 

 

BOL 2

Popis nautičkih i surf centara na linku.

www.bol.hr

Sponzorirani članak

Foto: Tz Bol, Dalmatia Sun, Zoo station
logotipi-1024x375 hr