Aktualno

Ne propustite 7 dana 7 noći pjesme, plesa, tambure i vina u Požegi

Pronađite samo svoju pjesmu u toj prekrasnoj Požegi biseru „Zlatne doline“!

Pjesma se u Slavoniji s puno ljubavi prenosila s koljena na koljeno, a duga tradicija festivala proteže se od davne 1969. godine. Zlatne žice Slavonije je glazbeni festival  tamburica, folklora i pop glazbe koji se svake godine održava u Požegi.
Moderni festival održava se svake godine od 1990. godine.

IMG_4142

Festival “Aurea Fest Požega” je uspješan spoj estradne i pučke manifestacije o čemu svjedoče sedmodnevna događanja na Trgu Svetog Trojstva i Šetališnoj zoni u Požegi koja okupljaju iz godine u godinu sve više posjetitelja diljem regije.

Pjesma, vrhunska vina, gastro ponuda, koncerti, izložbe, sportska natjecanja, smotra folklora i mnogo drugih zabavnih programa održat će se u Požegi od 28. kolovoza do 03. rujna 2016. godine pod sloganom „Sedam dana – Sedam noći“.

AFP-kvadratni-vizual

 

Na glavnoj pozornici na Trgu Sv. Trojstva program počinje Festivalom običaja, uz tradicionalnu folklornu povorku i Požešku berbu grožđa. U okviru ovoga festivala prikazat će se i izvoditi razni običaji, glazba i plesovi iz života naroda koji žive u Slavoniji. Iste večeri vidjet ćemo i izbor za najgizdaviju Šokicu i tamburaški koncert. Slijedi sutradan Festival uličnih svirača i mađioničara na kojem će se izvoditi glazbene točke raznih stilova i vrsta sastava kao i točke mađioničara, potom u utorak Festival plesa na kojem nastupaju razne plesne skupine suvremenog plesa i izvrsne mažoretkinje.

IMG_6270U srijedu je Festival koreografiranog folklora, na kojem će nastupiti  najbolja kulturno umjetnička društva Slavonije s atraktivnim koreografijama plesova Hrvatske i drugih naroda.  Četvrtak je Festival jazza s nastupom fantastičnog Big Banda s atraktivnim vokalnim i instrumentalnim solistima, te Festival DJ i MC  koji će  predstaviti značajni predstavnici ove vrste glazbe. U petak na Festivalu popularne glazbe Požega 2016. nastupit će 15 poznatih pjevača ovoga stila glazbe, a u drugom dijelu će svaki izvesti jedan od svojih hitova s nekog od proteklih festivala.

IMG_6359

Aurea Fest Zlatne žice Slavonije Požega 2016. – Festival tamburaške glazbe, tradicionalno najpoznatiji festival kojim se do sada predstavljao, donosi 15 najpopularnijih solista i sastava. Program je predvidio i svakodnevna događanja u pješačkoj zoni, a svaku noć u dogovorenim lokalima i restoranima svirat će glazba različitih stilova, od tamburaša, zabavnih sastava, rock and rolla, DJ-a i repera do jazzera, koji će upotpuniti ponudu i povećati.

IMG_4579

Vidimo se u Požegi!

Izravan prijenos svih 7 dana Festivala možete pratiti na linku koji je dostupan na službenim stranicama Festivala www.aurea-fest.com ili na stranicama Poljoprivredne TV Požega.

Sve video materijale vezane uz festival možete potražiti na linkovima www.aurea-fest-com i Poljoprivredne TV Požega.

IMG_4210-1-777x437

VIŠE O PROJEKTU:

AUREA FEST POŽEGA, festival festivala, čiji slogan je „Sedam dana, sedam noći“ od 2014. godine u organizaciji je Udruge Aurea Fest Požega, pod pokroviteljstvom Grada Požege.

Festival je aktivan od 1969. godine pod nazivom Muzički festival Slavonije preko naziva Zlatne žice Slavonije – festivala tamburaške glazbe koji je sastavni dio Aurea Festa. Od 2014. godine sastoji se od 10 festivala i traje 7 dana. Održava se krajem kolovoza i početkom rujna u vrijeme berbe plodova zlatne Slavonije.

Festivali su organizirani kao inicijativa i mjesto otvoreno za suradnje, te razmjenu iskustava i znanja, u cilju njegovanja i poticanja razvoja kontinentalne glazbe. Projekt teži ostvarivanju i obogaćivanju društveno-kulturnih, odgojno-obrazovnih te kreativnih vrijednosti. Cilj Aurea Festa  jest u Požegi organizirati stvaranje i održavanje niza festivala, sa naglaskom na produkcijsku platformu, multikulturalne i umjetničke suradnje i otvoreni dijalog umjetnika, publike te sudionika festivala.

Aurea Fest Požega sastoji se od Festivala običaja, Festivala mađioničara i uličnih svirača, Festivala koreografiranog folklora, Festivala plesa, Festivala jazza, Festivala DJ i MC, Festival Zlatne žice Slavonije i Festival Popularne glazbe, Ulični Festival te Festival vina i gastronomije. U jednom tradiocionalnom, a opet urbanom ruhu povezana je domaća produkcija kvalitetnih glazbenika, kulturno umjetničkih društava, plesnih umjetnika i animatora sa renomiranim imenima domaće glazbene scene.

IMG_5421 - Copy

Festival vina i gastronomije mjesto je gdje se kušaju najbolja vina Zlatne doline i stara jela Požege i Požeštine sada već i široj javnosti poznata pod nazivom Muzej u loncu uz razne igre od Ej ti pij liste u kojoj se natječe za diplomu Vinskog pripravnika, Vinskog magistra i Vinskog doktora na vrlo zabavan način kao i natkuhavanje Muzeja u loncu poznatih osoba iz svijeta zabave, kulture i privrede.

Ulični festival obuhvaća niz dnevnih i večernjih sadržaja u Šetališnoj zoni gdje se izvodi niz programa: ugao bećaraca, ugao jazza, ugao klasike, ugao običaja, ugao stihova, ugao mađioničara, ugao plesa.

Više o svemu saznajte na Facebooku Aurea festa

Turistička zajednica Požeško – slavonske županije

Turistička zajednica grada Požege

Fotografije ustupila; Turistička zajednica Požeško – slavonske županije

HTZ 2016 logo + slogan hrvatski_rgb mali

 

 

logo-tzpsz2

LOGO TZGP