Aktualno

Ne propustite: Velika pivska fešta u Osijeku zove vas u najbolji provod

Pozivamo vas da posjetite Dane prvog hrvatskog piva ( od 07.-17.09. u Osijeku).

Veliku feštu pripremaju svojim sugrađanima i posjetiteljima u Osijeku – Dane prvog hrvatskog piva! Povratak s godišnjih odmora i vraćanje u svakodnevnu kolotečinu, uz ovu bogatu i zabavnu manifestaciju za stanovnike Osijeka i goste, biti će više nego dobar način da se dobro zabave i nauče ponešto o bogatoj povijesti osječkog pivarstva a koja je vjerovali ili ne, stara nekoliko stoljeća!
Cijeli grad prepun je zanimljivih priča i tradicije koju osječani s ljubavlju njeguju no najstarija hrvatska pivovara jedna je od najzanimljivih turističkih priča vezana za ovaj grad, koja će se ovom manifestacijom dodatno valorizirati.

dani piva osijek 2016 plakat

Pivo se u Osijeku, na moderan obrtnički te kasnije tvornički način, proizvodi od davne 1664., a odlična zabava uz vrhunsko pivo održava se od 7. do 17. rujna 2016., kada prelijepi Grad na Dravi postaje centar najboljeg pivskog provoda uz zabavnu glazbu za veselo i šaroliko društvo. Na prostoru Katakombi u Krunskoj utvrdi uz Dravu uživat ćete u okusu originalnog i neodoljivog piva iz najstarije hrvatske pivovare. U ponudi piva i ove godine naći će se svijetlo i crno pivo kao i svjetski popularni Crni radler.

Dani prvog hrv piva 2015 igre

Zabava uz pivska jela i igre

Na osječkim Danima piva počastite se i jelima gurmanskih slavonskih majstora koji pripremaju najukusnije specijalitete poput pivskih kobasica, bunceka s kiselim kupusom, roštilja… Omiljena zabava u šatoru su i zabavne nagradne pivske igre u kojima sudjeluju svi posjetitelji.  Kombinacija jela i dobre pive osvježit će vas i omogućiti feštanje dugo u noć s omiljenim društvom, obitelji, starim prijateljima..

Dani prvog hrv piva 2015 glazba1

Najveći slavonski svatovi

Šatori smješteni u katakombama Krunske utvrde svake godine privuku oko 50.000 ljubitelja piva uz tamburaške izvedbe pop i rock hitova. Zahvaljujući tolikom broju pravih veseljaka i fenomenalnoj posebnoj atmosferi, Dani piva već su postali poznati kao „najveći svatovi u Slavoniji“. Iskoristite priliku i prihvatite naš poziv u „svatove“!

Pivske piramide Fan Cluba Osječkog piva

Dani prvog hrv piva 2015 piramida

Pivo iz Osijeka ima i vlastiti fan club koji godinama sve okupljene pivoljupce oduševljava „kreacijama“ od ispijenih pivskih čaša. Na stolovima se tijekom svake večeri mogu vidjeti gotovo megalomanski primjerci „piramida“, koji svjedoče o popularnosti domaćeg piva. Svake godine ovaj veseli „građevinski projekt“ pretvara se i u pravo natjecanje između veselih stolova.

Posjeti Osijek i uštedi na smještaju!

Osijek-cruiser-veslaci-2016

Prilikom planiranja vašeg izleta, neka vam Osijek bude „baza“. Smjestite se u koji od gradskih hotela, pansiona, hostela ili jednostavno rezervirajte sobu. Prije dolaska, zavirite u „Osječke pakete“ i ostvarite dodatne pogodnosti. Više informacija na: www.tzosijek.hr, tzosijek@tzosijek.hr, +385 (0)31 203 755. OSJEČKI PAKETI – bogatija ponuda smještaja!

„Osječki knedl sat“ – omiljena povijesna poslastica!

Davne 1526 godine, u vihoru rata, Osijek posta dijelom Osmanskog carstva. Na veliku sreću u petak, 29.IX.1687., u 11 sati grad je oslobođen! Početkom 18. stoljeća sagradiše se prve crkve, koje u spomen na taj događaj, da se nikad ne zaboravi, sve do danas zvone petkom u 11 sati kao da je podne. Osječke domaćice početkom 20. stoljeća shvatiše: crkve im govore da je „Mehlspeisen Glock“ (sat za zakuhavanje tjestenine) kako bi ručak u podne bio gotov! Ovaj se essekerski izraz vremenom promijenio u „KNEDL SAT“, po omiljenom jelu od tijesta, kojem smo danas dodali šljivu, mak, orahe te nastade „OSJEČKA KNEDLA“. Možete ju kušati petkom u Osijeku jer paše odlično i uz pivo!

Osječka_Knedla

Novosti kao i fotografije iz pivskog šatora pratite na službenoj Facebook stranici Dani Prvog Hrvatskog Piva

Dobro došli u Osijek!

FullSizeRender-1

Fotografije preuzete: Turistička zajednica Grada Osijeka