Aktualno

Prava fešta u Kaštelima! Uživajte u zanosnom ritmu salse i okusu dalmatinske šalše!

Festival šalše i salse u Kaštelima!

Vrijeme i mjesto održavanja: 2.09.2016.,  18 – 24 h, Igrišće, K. Štafilić

Ako volite dalmatinsku kuhinju, želite uživati u bogatstvu okusa rajčica ( dalmatinski – pomidora) i zanosnim južnoameričkim ritmovima salse posjetite  Festival šalše i salse u Kaštelima. Festival šalše i salse održava se 2. rujna 2016., na Igrišću u K.Štafiliću. Ovo jedinstveno događanje u Kaštelima šestu godinu za redom organizira Turistička zajednica grada Kaštela i Udruga za promicanje kvalitete života, kulturnih vrijednosti i baštine „Šušur“ , ima i natjecateljsko – humanitarni karakter jer je dio prihoda namijenjen kući za beskućnike u Kaštelima.

Image result for salsa dance free photo

Ovaj festival objedinjuje ples i hranu, šalšu i salsu, pa su pozvani svi koji žele sudjelovati bilo kao izlagači, plesači ili degustatori!
Tijekom festivala na izložbenim štandovima moći ćete uživati u najukusnijim jelima od ove jednostavne namirnice.

Najbolja “šalša” osvaja nagradu, a dijelit će se i priznanja te zahvalnice sudionicima. U programu će sudjelovati plesni klubovi, a uživo će prisutne rasplesati i Bravo Bend iz Splita.

KastelNoviStafilicNoc3076PsRSSh_1

Što je sjedinilo šalšu i salsu?

Ples Salsa i pomidora – rajčica oba su “proizvoda” koja potječu iz južnoameričkog kontinenta.
Rajčica,
najbliži srodnik krumpiru, donesena je u Europu davne 1554. godine za koju se zbog njenog “opasnog” izgleda žute i crvene boje smatralo da je otrovna. Nije je dobro konzumirati u velikim količinama posebice zbog alkaloida solanina, prirodnog pesticida/fungicida. Dokazano je njeno ljekovito djelovanje u snižavanju krvnog tlaka, liječenju reumatičnih oboljenja, srčanih i bubrežnih bolesti te povečavanju izlučivanja želučanih i crijevnih probavnih sokova…
Ples SALSA je nastao od latinoameričkih i afričkih plesnih ritmova. Svatko ko ima imalo ritma ovaj će zanimljivi ples  lako naučiti jer pogodan za sve generacije.

hrana dalmatinska

Program:

1800 – postavljanje štandova i priprema gastro ponude od poma
1930 – mimohod plesnih skupina od K. Starog do K. Štafilića
2000 – plešimo zajedno u ritmu salse (nastup plesnih klubova)
2100 – zabavni program uz Bravo bend, latino plesače i trbušne plesačice
2230 – podjela nagrada, priznanja i zahvalnica

Dođite u petak, 2. rujna na festival u K.Štafilić i uživajte u  šalši i salsi! Pokrovitelji ove manifestacije su Turistička zajednica Kaštela, Grad Kaštela,  Županija splitsko-dalmatinska i ZAMP.

 

Foto: Tz grada Kaštela

Posjetite našu Facebook stranicu i budite u toku s svim novostima!

728x90 hr

 

 

shares