Aktivni odmor

Ruralna bajka Bjelovarsko–bilogorske županije – upoznajmo najbolja izletišta!

Zeleni predjeli Bilogore, Papuka i Moslavačke gore, istkali su nezaboravne prizore ljepote u čijem spektru boja i prirodnih atributa uživaju posjetitelji željni mira, tišine i  potpunog odmora od stresne gradske  svakodnevnice.
No Bjelovarsko – bilogorski kraj neće vas začarati samo bogomdanom prirodom i ljupkim malim mjestima.

obitelj-salaj

Ova županija koja je svega na nešto više od sata vožnje udaljena od Zagreba, prebogata je ponudom brojnih seoskih gospodarstava i tradicijskih objekata u kojima su se sretno ispreplele ljepota ruralne baštine oazama i etno naslijeđa sa bogatom ponudom autentične gastronomije.

U bogatoj ponudi izletničkog turizma, upravo ovakvi objekti nude poseban doživljaj jer provesti dan daleko od asfalta, gužve u zelenog raja i ukusne domaće gastro ponude je uistinu neprocjenjivo. Tako blizu a tako daleko od gradske košnice i uzavrele ljetne gužve, provesti vikend u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji je savršeno rješenje za sve koji traže nešto drugačije od tipičnog odmora. 

Stoga krenimo na izlet!

Hotspots preporuka izletišta – seoskog turizma u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji

VILA BILOGORE

Izletište Vila Bilogore

Izletište Vila Bilogore

Novi biser turističke ponude Bjelovarsko – bilogorske županije,  Vila Bilogore, zahvaljujući  marljivom ulaganju u restauraciju i obnovu od 2008, uz puno truda, rada ali i ljubavi, postala je meka za sve hedoniste i ljubitelje uživanja u jedinstvenoj prirodi i ponudi tradicionalnih domaćih specijaliteta karakterističnih za ove krajeve. Vila Bilogore, sačuvana u svom izvornom izgledu, zajedno sa šumom i livadama koje je okružuju, kao i gastronomskom ponudom nudi Vam neponovljiv i autentičan ugođaj. Više o  ruralnoj ljepotici:

Mala Dapčevica
Grubišno Polje
Mob.: ++385 99 571 5003
E-mail: 
vilabilogore1928@gmail.com
Web: 
www.vilabilogore.com

OPG MATEJ KOVAČEVIĆ

OPG Matej Kovačević (1)

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Kovačević nalazi se u sklopu Daruvarske vinske ceste, uz vinotočje, a sadrži 1 etno dvokrevetnu sobu i etno apartman za dvije osobe. Kućni ljubimci su dobrodošli a uz uslugu smještaja objekt pruža mogućnost degustacije/kušanja vlastitog vina i sudjelovanja u sezonskim poslovima.
Na gospodarstvu, uređenom u tradicionalnom stilu slavonskih vinogradara uz prethodnu najavu organiziraju se prigodne proslave, ručkovi ili večernja druženja. Obitelj Kovačević ima dugogodišnju tradiciju u bavljenju vinogradarstvom i vinarstvom koja se prenosi iz generacije na generaciju te gosti na taj način imaju priliku kušati, upoznati i doživjeti punu čaroliju kraja uz izvrsnu ponudu.

Kontakt:

Matej Kovačević
Franje Kuhača 49
43500 Daruvar
Mob.: ++385 99 578 19 27
E-mail:ljiljana.kovacevic0401@gmail.com
www.daruvar-vinarija-kovacevic.hr

IZLETIŠTE I VINOTOČJE VINIA

Vinia – Photo W. Brajković

Izletište Vinia - Foto Š. Brajković

Vinarija i izletište VINIA se sastoji od vinarije u kojoj možete kušati vina iz domaće proizvodnje, dva ugostiteljska objekta u kojima se organiziraju sve vrste svečanih proslava, edukacijske dvorane namijenjene različitim seminarima te rođendaonice za one najmlađe.
U sklopu izletišta nalazi se igralište za djecu opremljeno prema najnovijim standardima.
U sklopu ovog  izletišta nalazi se i objekt sa smještajnim kapacitetima u kojem se nalazi 5 dvokrevetnih soba kategorije 4 sunca (zvijezdice), koje su većinom opremljene masažnim kadama, LCD televizorima, minibarom, klima uređajima te imaju vlastitu terasu sa pogledom na pitome bilogorske pejzaže. 
Osim soba u ponudi imaju i apartman za 2-8 osoba kategorije 3 sunca, koji se sastoji od dvije spavaće sobe, boravka sa vlastitom kuhinjom, kupaonice, natkrivene terase sa velikim drvenim stolom i roštiljem. Apartman je klimatiziran i opremljen TV-om. Pristup internetu u svim objektima je besplatan. Nudi se i mogućnost jahanja kao i odbojka na pijesku.

NOVI KAMP U PONUDI

U sklopu izletišta Vinia nalazi se i novi mini kamp u seoskom domaćinstvu, “Kamp Vinia”.
Kamp se sastoji od 4 parcele za kampere i kamp prikolice od kojih je svaka po 75 m2, te kamp mjesto predviđeno za ljubitelje odmora u šatorima na koje se može postaviti 15 do 20 šatora.

kamp

Kontakt:

Puričani 40
43 000 Bjelovar
Tel.: ++385 43 636 206
Mob.: ++385 91 4847 300
sasa.sapic@vinia.hr
www.agroturizam.vinia.hr

 

OPG SEOSKI TURIZAM BILOGORSKA ČAROLIJA

Bilogorska čarolija

Baš kao što joj ime govori, prelijepa seoska kućica u srcu Bjelovarsko-bilogorske županije, desetak kilometara od Bjelovara, na brežuljkastom području u okruženju bilogorskih šuma i vinograda odiše čudesnim skladom ruralne arhitekture i prirodne ljepote. Prigodna za vikend odmore, izletnike, planinare i obitelji. Ljubiteljima konja biti će na usluzi imanje s konjima (mogućnost jahanja i druženja sa životinjama). Kućni ljubimci su također dobro došli!

OPG SEOSKI TURIZAM BILOGORSKA ČAROLIJA 1

Kontakt:

vl. Zoran Rebić
Vinogradska ll / 3
Veliko Trojstvo
Mob.: +385 91 545 6980
etnokucabj@gmail.com

 

SEOSKO IMANJE KUDUMIJA

seosko-gospodarstvo-kudumija-babinac-049-v__watermark

Posebnost ovog imanja je da je okruženo vlastitom šumom i oranicom na površini od 30 hektara. Nalazi se 20 km od Bjelovara, u smjeru Garešnice, u selu Babinac ispod obronaka moslavačke gore. Imanje je okruženo prekrasnom prirodom koja je obrubljena jezerima.Šetnjom po imanju možete vidjeti životinje kao što su jeleni lopatari, divlje svinje, paunovi, te perad koja se uzgaja u domaćinstvu.

Kontakt:

Babinac 6
43234 Ivanska

ZDENKA KUDUMIJA: +385 (0)98 9821 500
ĐURO KUDUMIJA: +385 (0)98 377 598
E-mail: dario@kudumija.hr
E-mail: peter@kudumija.hr

 

VINARIJA-RESTORAN-IZLETIŠTE CONER

Kombinacija vinorodnih brežuljaka i bukovih šuma s plodnom ravnicom kojom teče Drava, sa hrastovim prašumama i nadaleko poznati Peski, pozicija je koja se ne zaboravlja posebice kad se u njoj smjesti atraktivna vinarija. Pomno odabrane sorte posađene su na šest hektara bilogorskog obronka kako bi davale najbolje grožđe.

Winery-Restaurant Coner

RESTORAN

U restoranu ćete kušati tradicionalna jela bilogorskog kraja pripremljena na ekskluzivan i suvremen način, od namirnica proizvedenih na njihovom imanju na Bilogori ili seoskim gospodarstvima u okolici. Uz jela s karte, u ponudi su specijaliteti s ražnja i iz krušne peći.
U dvije dvorane može se  primiti do 160 gostiju.  Igrališta, šetnice, piknik livade, vidikovci, biciklističke i pješačke staze, ispuniti će vas potrebnom energijom.

Kontakt:

Jabučeta 12
43 203 Kapela
Tel.: +385 43 269 022
Mob.: +385 91 444 70 10
vinarija@coner.hr
www.vinarija-coner.hr

 

SEOSKI TURIZAM PIRAK – ZMAJEVO GNIJEZDO

pirak-01__watermark

Posjetite ovu oazu mira, sklada prirode, kultiviranog krajolika i čovjeka, za svakoga tko se želi odmoriti od svakodnevne vreve i stresa..
Zmajevo gnijezdo okruženo je šumama u kojima su uređene staze za šetnju, branje gljiva, uživanje u susretima s nepripitomljenim srnama, zečevima, raznim pticama, vjevericama i mnogim drugim životinjama koje se ovdje zateknu. Vaše dijete ovdje može naučiti sve o šumi, livadi, bari, potoku. Zmajevo gnijezdo pruža vam mogućnost jahanja, vožnje moslavačkim fijakerom i mnogobrojne izlete u okolicu. 

Kontakt:

Sveti Vid
43240 Čazma
Mob.: +385 98 799 439

IZLETIŠTE VRATA BILOGORE

mihoci_6__watermark

Ovo izletište nudi brojne mogućnosti uživanja u svojoj gastro ponudi koja će vam ponuditi domaće namirnice autohtone bilogorske kuhinje uz finu kapljicu domaćeg bilogorskog vina. Uživat ćete u nesmetanom pogledu i krajoliku od kojeg zastaje dah. Bjelovarsko – bilogorski kraj nudi dobro čuvane tajne a jedna od njih je i ovo romantično seosko izletište. Radno vrijeme je svaki dan od 9 do 21h.

Kontakt:

mirna.mihoci@gmail.com
Tel.: 043 885 123
Mob.: 091 11 11 957, 091 18 85 123

IZLETIŠTE “NA MALENOM BRIJEGU”

Na malenom brijegu u jesen

Agroturizam “Na Malenom brijegu” nalazi se na vrhovima Bilogore, u malom selu Ribnjačka. Selo okruženo šumovitim brežuljcima i šarolikim poljoprivrednim parcelama kao da je preslikano iz  kakve slikovite priče.  Gostima se nudi smještaj u ruralnoj kući za odmor Bakinoj vikendici sa dva balkona te ostakljenim dnevnim boravkom sa kojih se pruža predivan pogled, te u sobi u seoskom domaćinstvu sa duplim krevetom i privatnom terasom.  Osnovna djelatnost na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu je uzgoj konja. Sedam prekrasnih jahačkih konja oduševljavaju sve generacije posjetitelja. Bilo da ste početnici ili iskusni jahači, ili jednostavno ih želite promatrati na pašnjacima, slobodne i nesputane, doživljaj će biti čudesan u svakom smislu.

na-malenom-brijegu-01-m

POSEBNI TURISTIČKI PROGRAMI – POTRAGA ZA BLAGOM DIVOVA

Kako bi Vaš boravak na Malenom brijegu učinili što zabavnijim i zanimljivijim, vlasnici nude nekoliko programa turističke animacije kao što je besplatan program “Život na selu” gdje se možete slobodno uključiti u sve svakodnevne poslove na gospodarstvu-od brige o životinjama do pripreme hrane kojom ćemo kasnije častiti svoja nepca. Program Skriveno blago Bilogorskih divova – veda vodi vas u svijet mitskih bića Bilogore i potragu za njihovim skrivenim blagom. Šetnja, vožnja traktorom ili biciklima, jahanje označenim stazama kroz šumu, livade, uz potoke samostalno ili u pratnji licenciranog turističkog vodiča, zaokružiti će dojam potpunog doživljaja.

Kontakt:

selo Ribnjačka 84
43273 Bulinac, općina Velika Pisanica
tel: 043/874-324, 098/788-197
turizam@namalenombrijegu.hr
www.namalenombrijegu.hr

SELJAČKO DOMAĆINSTVO DRAGUTIN IVANČIĆ

Seljačko domaćinstvo Dragutin Ivančić

Na manje 7 km od središta Daruvara u prigradskom naselju Vukovije, smjestilo se idilično seljačko domaćinstvo Dragutina Ivančića – Brace. Osim odmora u tišini i potpune relaksacije, uživancije u šetnji prostranim poljima i šumovitim predjelima, seljačko domaćinstvo nudi uslugu noćenja u tri sobe s ležajevima za dvije osobe (+ pomoćni krevet) uz mogućnost korištenja kuhinje i dnevnog boravka s TV-om.

Kontakt:

Vl. Dragutin Ivančić
Vukovije 43, 43 532 Đulovac
Tel.: 043/334-499, 043/324-100
Mob.: 099/734 71 18
E – mail:  ivancic.braco@gmail.com 

I ne zaboravite: Obzirom da navedeni objekti pripremaju hranu pripremljenu po tradicionalnim domaćim recepturama, uz obilje svježih domaćih namirnica, uputno bi bilo nazvati i naručiti se prije dolaska.
Želimo vam ugodan odmor i relaksaciju na bajkovitim brežuljcima Bjelovarsko – bilogorske županije.  Bogatstvo ruralne ponude domaćeg turizma ovdje vas očekuje vas u svojoj ljepoti boja mirisa i okusa!

Fotografije: Arhiv Turističke zajednice Bjelovarsko – bilogorske županije i arhiv seoskih domaćinstava, Š.Brajković
Naslovna fotografija: Vila Bilogore

Saznajte više o ljepotama Bjelovarsko – bilogorske županije: (izvor YT video)

 

TZBBZ_Nova_11_

HTZ-2016-logo-slogan-hrvatski_rgb-mali-768x488

shares