Aktualno

Uživajte uz vrhunsku riječnu ribu i sjajnu kapljicu iz vinograda Zlatne doline

Već dugi niz godina u Požegi, za vrijeme Festivala u rujnu, redovito dolaze gosti i uživaju u divnim delicijama Požeštine.  Aurea Fest Požega je festival koji svake godine mami na tisuće posjetitelja u kasno ljeto kad sazrijevaju domaći plodovi i kad su berbe grožđa. Ali, ne dolaze gosti samo radi sjajne tamburaške glazbe, jesenskih plodova i vina. Oni dolaze na, već tradicionalnu, Požešku fišijadu. Ljubitelji riječne ribe, izvrsne kapljice, dobre glazbe i dobre zabave vraćaju se svake godine ovom događaju na kojem ne nedostaje druženja, slavonskih ljepotica niti prave slavonske fešte.

Fišijada peta fotka

Uz natjecatelje koji se kroz prvi dio programa natječu u spremanju ribljeg paprikaša, ovdje vas očekuju brojni riblji specijaliteti pripremljeni na tradicionalne načine te niz igara iznenađenja poput hvatanja šarana u specijalno uređenom jezeru. Kad se svemu tome dodaju odlična vina i dobra pjesma, i sve to u slavonskom veselju, naši posjetitelji uvijek se rado vesele upravo petku od svih festivalskih dana jer tu je fešta cijeli dan, a nastavlja se na glavnom požeškom Trgu sv. Trojstva uz Aurea fest Popularne glazbe od 20:00 sati.

IMG_9281

Da Slavonci vole ribu to se ne krije, ali najviše ipak uživaju u spremanju ribljeg paprikaša za čije natjecanje se pripremaju majstori iz cijele zemlje, iako ih je najviše iz Slavonije.
Dođete li, pak, kao gost na Fišijadu, zauvijek će vam ostati u sjećanju to veselje i slavonsko gostoprimstvo koje će vas svake godine zvati natrag u ovaj predivan, ljupki kraj.

U nastavku donosimo informacije o vremenu i mjestu održavanja Fišijade 2016.

Mjesto održavanja: Gradski park pored Orljave

Datum: 2.9.2016. godine (petak)

Organizator: Turistička zajednica Grada Požege

Vrijeme: početak u 10:45 sati

Odlični tamburaši, miris ribljih specijaliteta i dobro raspoloženi domaćini navest će vas da ovdje ostanete cijeli dan i da uživate u dobrom društvu u hladu gradskog parka pored rijeke Orljave, koji se nalazi blizu sportsko rekreacijskog centra Požega – pravoj oazi Požežana u ove ljetne dane.

Turistička zajednica Grada Požege svoje je adute stavila u posljednje ljetne dane upravo na ovu manifestaciju, valorizirajući tako gostoprimstvo i sjajnu gastronomiju ovog kraja, ali i nudeći svojim gostima kušanje domaćih vina i drugih domaćih autohtonih proizvoda.

IMG_0743

Pozivamo vas na Festival svih festivala u Požegu od 28. kolovoza do 3. rujna Aurea Fest Požega 2016.   I nikako ne propustite uživanje u ribljim specijalitetima 02.09. na požeškoj fišijadi!

Dođite, guštajte s nama i odlično se zabavite u Požegi!

Fišijada 2 slika

Više informacija potražite na stranici Turističke zajednice Grada Požege i Turističke zajednice Požeško – slavonske županije.

HTZ-2016-logo-slogan-hrvatski_rgb-mali-768x488

logo-tzpsz2

 

LOGO TZGP

shares