Aktualno

Vukovar Film Festival

Festival podunavskih zemalja Vukovar Film Festival po mnogočemu je jedinstven festival. Jedini je filmski festival zajednice podunavskih zemalja i jedini koji se doslovno održava na Dunavu. Osmišljen je da promovira i širi kreativni uzlet filmaša iz regije, te se organizira s namjerom da doprinese kulturnoj obnovi u Domovinskom ratu razorenom gradu.

Kad?
22.-27.08.2016.

Plakat

Ovaj po mnogo čemu poseban projekt, postao je prepoznatljiv u cijeloj zemlji. Prvo veliko priznanje stiglo je u suradnji s Ministarstvom kulture RH koje je omogućilo  da Vukovar Film Festival prvi u Hrvatskoj dobije prestižnu oznaku kulturnog projekta unutar europske strategije za podunavsku regiju – Danube Region Strategy.

VFF (1)

Tematsko opredjeljenje festivala na filmove iz podunavskih zemalja logično je povezano s Vukovarom kao centrom hrvatskog dijela zajednice podunavskih regija.
Kulturološki utjecaji širili su se Dunavom od pamtivijeka. Budući da je VFF jedini filmski festival ove regije, na međunarodnom planu želi povezati filmaše podunavskih zemalja, čije su kinematografije danas među najvitalnijima na svijetu.

Odlična prihvaćenost festivala od strane građana Vukovara, stanovnika regije i svih vodećih medija potvrda je da ideja filmskog festivala u Vukovaru itekako ima smisla.

VFF (10)
Ove godine VFF se održava jubilarnu, 10. godinu zaredom, a najveća novost je otkrivanje nove lokacije za projekciju filmova –  Vučedol.

Više informacija o projektu pronađite na: www.vukovarfilmfestival.com

Turistička zajednica Vukovarsko – srijemske županije

HTZ-2016-logo-slogan-hrvatski_rgb-mali-768x488

LOGO-VSŽ