Aktualno

Zašto volimo Marinu – a zavoljet ćete je i vi!

 

JER NAS ASOCIRA NA SVJETSKI POZNATA MEDITERANSKA ODREDIŠTA. Mediteranski štih koji ima Marina, vlasnica sjajnih plaža poput Prališća i Vinišća na kojima se traži mjesto više, nimalo ne zaostaje za onim koji krasi najrazvikanije svjetske destinacije. Rasprodani paket aranžmani za mala mediteranska mjesta u kojima osim interesantne, slikovite arhitekture, caruju i gotovo neometani mir i tišina, pokazuju nam da je Marina, što se tiče svjetske turističke javnosti, itekako u trendu!

Vinišće Voluja_1

Marinske atrakcije nisu prošle nezamijećeno ni na “Tripadvisoru” – gosti su, primjerice, oduševljeni boravkom u ekskluzivnom boutique hotelu Marinska kula. Kula u Marini izgrađena koncem 15. stoljeća služila je za obranu od Turaka, a danas u njoj rado odsjedaju posjetitelji istančana ukusa, koji osim u povijesnim zbivanjima, pričama i legendama s kojima će ih ljubazno upoznati posebno educirano osoblje, uživaju u sobama nazvanim po mediteranskom bilju sa namještajem u cijelosti izrađenim od masivnog maslinova drveta neuobičajenog u interijerima i izabranog upravo zbog višestoljetne tradicije maslinarstva u ovom kraju!

Marina-tvrđava

JER VOLIMO NJENE AUTENTIČNE DOMAĆE PROIZVODE. Ovaj pomno odabran namještaj prava je prilika da se nadovežemo na iduću aktivnost koju strani gosti obožavaju, a probajte je i Vi! Kušaonice zdravog i ukusnog maslinovog ulja prava su atrakcija među posjetiteljima, a osim što ćete se ondje najbolje upoznati sa tradicionalnim procesom nastanka ovog visokovrijednog proizvoda, uživat ćete u bogatstvu mirisa i okusa domaćih likera i začina! Mi volimo kušaonicu Rinčič na Vrsinskoj cesti 60A.

Marina Plaža (2)_1

JER RADO ODLAZIMO NA NJENE MANIFESTACIJE. Svako malo misto jema svoje stvari…žustro je pjevao naš legendarni Boris Dvornik u uvodnoj špici omiljene humoristične serije Malo misto – a Marina ima svoje manifestacije koje će Vam pomoći da upotpunite svoje dojmove i upoznate je do u dušu! Ljubitelji kazališta 10. kolovoza imat će prilike uživati u hit predstavi “Davež” scene Gorica u marinskoj citadeli, a svi posjetitelji bez obzira na dob i preferencije zacijelo će se zabaviti na tradicionalnoj utrci tovara i fešti 5.08. u Vrsinama!

kud mladost 1a

Glazbeni sladokusci na raspolaganju imaju nekoliko večeri po svom guštu: od koncerta Zorana Jelenkovića i Bepa Matešića (6.08.), pa do tamburaških (7.08.) i klapskih večeri (10.08.) u Gustirni, a sportski turniri koji podignu cijelo mjesto na noge odlična su prilika za užitak u “zaraznom” spoju sporta i dalmatinskog temperamenta!

IMG_9266_1

Odgledajte pokoju utakmicu u sklopu malonogometnih turnira „Stipe Jakus-Koker“ (1.08.-15.08. u Poljicima) i „Blizna Cup“-a (29.07. – 20.08. u Blizni Donjoj), ili pak natjecanje u omiljenoj tradicionalnoj disciplini – balotama, u Rastovcu početkom rujna (od 1. do 10.09.)! A za sve one kojima ni to nije dovoljno, tu su mjesne fešte i ribarske večeri koje nude najautentičniji presjek domaće spize, glazbe i karakteristične, žive atmosfere.

Sevid stari trogir_1

www.tz-marina.hr
Foto: Arhiv TZO Marina

logotipi hr