Aktivni odmor

1. Dugopoljski polumaraton. Biciklisti i trkači – Dugopolje je vaša slijedeća destinacija!

Zabavite se i rekreirajte u bajkovitom pejzažu Dalmatinske zagore!

Datum i vrijeme utrke: subota, 24.09.2016., 17.00 h – polumaraton i utrka na 5 km
Mjesto utrke, start i cilj: Sportski centar ”Hrvatski vitezovi” (nogometni stadion)

Aktivni odmor glavni je adut cjelogodišnjeg aktivnog odmora u Dalmatinskoj zagori

U subotu 24. rujna na vrućem asfaltu dugopoljskih gospodarskih zona održat će se drugo izdanje međunarodne biciklističke utrke.

emilskare-2_1

Aktivni turizam u Dugopolju dobio je još jednu sportsko-rekreacijsku manifestaciju. Maraton klub ”Marjan” iz Splita i njihov član Jakov Teklić, poznati maratonac iz Solina u suradnji s Turističkom zajednicom općine Dugopolje organiziraju 1. Dugopoljski polumaraton – 21 km Dalmatinske zagore, atletsku utrku koja će se trčati ulicama Dugopolja u dva kruga od cca 10,5 km. Utrka za rekreativce na 5 km trčat će se uz polumaraton te počinje u isto vrijeme.

img_1636_1

Ovaj sportski događaj organizira se u sklopu proslave Dana općine Dugopolje i blagdana sv. Mihovila i Jeronima, zaštitnika općine Dugopolje. Start i cilj utrke je na nogometnom stadionu SC ”Hrvatski vitezovi” u gospodarskoj zoni Podi-Dugopolje i svi su pozvani, barem na sudjelovanje u rekreativnoj utrci i na druženje poslije utrke.

CA 4 Nikola Belancic

Prijave i informacije na linku. Podizanje startnih brojeva i poklon paketa je na dan utrke od 14 h na Sportskom centru ”Hrvatski vitezovi”. Nagrade za muškarce i žene 1. mjesto – 1500 kn, 2. mjesto – 1000 kn, 3. mjesto – 700 kn.  start i cilj na nogometnom stadionu, profil staze – staza uglavnom ravna, nema značajnih visinskih razlika, asfalt, trče se dva kruga oko naselja Dugopolje. Okrijepe su svakih 5 km, medicinska pomoć svim sudionicima je nonstop na usluzi.

CA 8 Nikola Belancic

www.dugpol.com

Ž U-23, ŽS, Ž 35, Ž 40, Ž 45, Ž 50, Ž 55

img_0415-topaz-spicify_1

  • Nagrade: muškarci i žene – 1. mjesto – 1500 kn, 2. mjesto – 1000 kn, 3. mjesto – 700 kn
  • Staza: start i cilj na nogometnom stadionu
  • Uplate startnine: Maraton klub ”Marjan”, Gotovčeva 6, 21000 Splitemilskare-1_1

AKTIVNI TURIZAM – SVE JAČI POTENCIJAK DALMATINSKE ZAGORE

Danas u svojoj ponudi osim razgleda briljantne prirode i kušanja izvorne domaće spize,  Dalmatinska zagora nudi aktivni odmor uz biciklizam, planinarenje, trekking, veslanje, kayaking kao i brojne ekstremne sportove. Jedan od segmenata sportskog turizma jest i nogomet, najpopularniji sport današnjice, odnosno organizacija nogometnih priprema, turnira, škola za mlađe uzraste, akademija i sl. koji okupljaju veliki broj sudionika, ali i gledatelja i zaljubljenika u ovaj sport. Mnoge destinacije na Mediteranu, posebice one uz španjolsku i tursku obalu, zbog svog povoljnog položaja i blage klime, razvijaju ovu granu turizma tijekom cijele godine. I Dalmatinska zagora kreće polako tim stazama, te sve više polaže na aktivni odmor i brojne mogućnosti rekreacije koje vam se u ovako lijepom ambijentu, nude na korak od Splita.

 

logotipi-zagora hr

www.visitsinj.com
www.tz-trilj.hr
www.visitdugopolje.com
www.visitvrlika.com
www.tzo-klis.htnet.hr

Sponzorirani članak

Foto: arhiva turističkih zajednica grada Sinja, Trilja, Klisa, Vrlike i Dugopolja