Aktualno

4. Dani industrijske baštine grada Siska u sklopu Dana europske baštine 2016

Kad? 16. 9. – 1. 10. 2016.

Gdje? Grad Sisak

U Sisku će se od 16. rujna do 1. listopada 2016. održavati manifestacija pod nazivom „4. Dani industrijske baštine grada Siska“. Cilj je organizatora manifestacije, Gradskog muzeja Sisak s partnerima, prezentirati industrijsku baštinu putem izložaba, predavanja, obilazaka industrijskih lokaliteta te radionica.

DSC_0344 (Medium)foto: Croatia Hotspots

Program „Dana industrijske baštine grada Siska“ i ove godine uključit će i lokalnu zajednicu kroz radionice i obilaske industrijskih pogona, ali i predočiti međunarodna iskustva u očuvanju i prezentaciji industrijske baštine te time priskrbiti međunarodni karakter. Konzervatorski odjel u Sisku pripremit će izložbu „Tvornički dimnjaci – industrijske vertikale grada Siska“ kojom će prezentirati dimnjake koji su u prošlosti (i danas) obilježili vizure Siska. Oni su velik potencijal u promociji i vidljivosti grada.

U sklopu manifestacije Gradski muzej Sisak predstavit će izložbu „Nepoznata baština – predmeti iz Zbirke ambalaže Gradskog muzeja Sisak“ koja sadrži iznimno vrijedne primjerke ambalaže, primjere industrijskog dizajna 19. i 20 st. Fotografijama glazbenika u industrijskoj arhitekturi Siska Fotogalerija „Siscia Obscura“ predstavit će izložbu „Fotograf i 4 glazbenika“. Ciklusom predavanja prezentirati će se rad na zaštiti industrijske baštine grada Rijeke te europske perspektive u zaštiti industrijske povijesti. Kako bi se zajednica uključila u očuvanje ove vrijedne baštine i ove godine organizirani 

Za posjetitelje su organizirani obilasci: „Ruta sisačkih pivovara“ i „Ruta industrijske baštine“ koja će ove godine obuhvatiti istočnu industrijsku zonu. Time se zajednica upoznaje s nepoznatim, neotkrivenim dijelovima grada. Tijekom trajanja manifestacije organizirat će se radionica „Dobra industrija III“ čiji je cilj predstavljanje bogate industrijske baštine grada Siska na kreativan i zanimljiv način prilagođen mlađim dobnim skupinama.

Organizatori:

Gradski muzej Sisak
Partneri:
Konzervatorski odjel u Sisku, Uprave za zaštitu kulturne baštine Ministarstva kulture
Turistička zajednica grada Siska
Foto galerija „Siscia Obscura“ Sisak
Pokrovitelji:
Ministarstvo kulture
Sisačko-moslavačka županija
Grad Sisak
Badel d.o.o.
Kemokop d.o.o.

Više informacija pronađite na www.facebook.com/sisakturist a detalje ove manifestacije donosimo u Programu događanja:

 

14330135_1133529130046866_4403976471906061780_n

sisak-logo

htz-2016-logo-slogan-hrvatski_rgb-mali-768x488

fullsizerender-1