Aktualno

U Splitu prvi međunarodni studij Gastronomije!

Visoka škola Aspira organizira svečanu promociju prvog međunarodnog studija Gastronomije

Hotel Park, 14. rujna, 2016., 11 sati

Visoka škola Aspira organizira svečanu promociju prvog međunarodnog studija Gastronomije. Promocija će se održati 14. rujna u 11 sati u splitskom hotelu Park. U sklopu svečanosti održati će se okrugli stol na temu:”Važnost visokoškolskog obrazovanja za ugostiteljska zanimanja” u kojem će sudjelovati:

– Denis Galić – osnivač tvrtke HGE consilio, nastavnik i savjetnik na Aspirinom studiju Gastronomije, magistar gastronomije, koji je uz Ekonomski fakultet završio i Cordon Bleu. Također, g. Galić je i HACCP-predavač i sommelier s hrvatskom diplomom

Dragan Kostadinović – osnivač agencije SHUTTLE koja je kroz svoj brend Taste Dalmatia, specijalizirana za gastronomske ture te predsjednik Nadzornog odbora Udruge Hrvatskih Putničkih Agencija i predsjednik Udruženja putničkih agencija pri HGK Split

–  Joško Stella, Direktor Turističke zajednice Splitsko dalmatinske županije

Sandra Čanić, voditeljica ljudskih potencijala Radisson blue Resort Split i predstavnica Hrvatske udruge poslodavaca

Prof.dr. Marko Jelić, dekan visoke škole Aspira

Gđa. Olivera Shejbal, pomoćnica Ministra turizma

U sklopu navedenog Visoka škola Aspira će potpisati i sporazum o suradnji kojim svojim studentima omogućava, da nakon završetka preddiplomskog studija Gastronomije, uz samo godinu dana nadopune, steknu i titulu culinary art na prestižnom Culinary Arts Academy u Švicarskoj.

nrl_9652_1

Nakon svečanog dijela, na terasi hotela Park, Aspira priprema cooking show sa hrvatskim i inozemnim chefovima – mentorima na studijskom programu Gastronomije, na kojem će oni prezentirati svoje kulinarske vještine. Dođite, saznajte sve što Vas zanima o studiju gastronomije, kušajte vrhunske specijalitete i budite dio prekrasne gastronomske priče koja Split smješta na vrh hrvatske gastronomske scene.

aspira-2

Split na vrhu hrvatske gastronomske scene!

NOSITELJI MICHELINOVIH ZVJEZDICA KAO UZOR. Nakon višegodišnjeg iskustva u brojnim edukacijama i usavršavanjima u području ugostiteljstva, i uspješnog izvođenja programa Menadžer hrane i pića, Aspira od jeseni pokreće studij Gastronomije, prvi međunarodni studij tog tipa u Hrvatskoj. Studenti će kroz navedeni studij imati priliku uz menadžerska znanja, usvojiti i kulinarske vještine od čitavog niza naših vrhunskih chefova, ali i stranih, nositelja Michelinovih zvjezdica. Osim na kulinarstvu, na studiju je naglasak i na suvremenim tehnikama posluživanja i restoraterstvu.

nrl_9301_1

SURADNJA ZA SWISS EDUCATION GROUP. Aspira je jedina visokoškolska institucija na ovim prostorima koja svojim studentima pruža mogućnost na nastave studij na prestižnom Hotel Institute Montreuxu u švicarskoj i uz razlikovne predmete i prilagođene uvjete, kroz samo godinu i pol dana studiranja steknu dodatnu švicarsku i američku diplomu.

MENTORI NA STUDIJU GASTRONOMIJE

Obrazovanje budućih nositelja razvoja hrvatske gastronomije i enologije prati aktualna svjetska kretanja i trendove. Kao jedna od ključnih unaprijed definiranih značajki je izvrsnost u svakom segmentu studiranja, što će rezultirati izobrazbom vrhunskog kadra koji će već nakon završenog studija imati znanja koja zadovoljavaju najviše svjetske standarde gastronomije.

Studenti će kroz modernu nastavu aktivno raditi, vježbati i učiti od mnogih uglednih chefova, među kojima su Andrej Barbieri, Denis Galić, Dino Galvagno, Antun Nišević, Branko Ognjenović, Zdravko Perić, Braco Sanjin, Zdravko Tomšić, Denis Zembo, Hrvoje Zirojević i Vincenzo Guarino i Stefano Ciotti (nositelji Michelinove zvjezdice). Biti će u mogućnosti sudjelovati na njihovim seminarima i radionicama, a naučena znanja primjenjivati će u moderno opremljenim kuhinjama te će kroz terensku nastavu steći posebno iskustvo upoznavanja hrvatske i svjetske gastro-enološke ponude.

Također, učiti će i od nagrađivanih sommeliera poput Siniše Koceića, Željka Bročilovića Carlosa, barmena Jure Vojkovića, bariste Tomislava Mrdeže te Tonća Drlje koji će ih upoznati sa suvremenim trendovima u posluživanju. Kao gosti predavači sudjelovat će i svjetski stručnjaci iz područja gastronomije poput osnivačice i urednice američkog časopisa Gastronomica Darre Goldstein te mnogi drugi.

KONTAKT:

www.aspira.hr