Aktualno

Na tronu! Izvrsni turistički rezultati u prvih osam mjeseci u Splitsko – dalmatinskoj županiji!

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA OBARA REKORDE POSJEĆENOSTI – DESTINACIJA KOJA OD SVIH PUTANJA POZNAJE SAMO – UZLAZNU!

U strukturi gostiju zamjećuje se ogroman broj mladih posjetitelja koji posebno vole srce županije – grad Split, no rado će se uputiti i do susjednih mjesta kako bi uživali u, primjerice, lokacijama snimanja megapopularne serije Game of Thrones, ili pak raftingu ili zip lineu na Cetini!

europe-gallery-15

Iako ih je velik broj počeo dolaziti radi Ultra festivala, grad i županija uspjeli su ih zadržati kako sjajnom gastro ponudom, tako i svojom ljepotom i kulturno-prirodnim posebnostima, što se vidi i po izuzetnoj ekspanziji smještajnih kapaciteta.

tematske staze omiš

ČAK 9% BOLJI REZULTATI U KOLOVOZU. I ovog mjeseca čelni ljudi turizma Splitsko-dalmatinske županije imaju razloga za slavlje – destinacija bilježi kontinuiran turistički rast! Preciznije, što se tiče samog mjeseca kolovoza, zabilježen je povećan broj dolazaka za 4 posto i noćenja turista za 7 posto u odnosu na lani.

_MAX7883_1

Dok je kolovozu 2015. zabilježeno 728.881 dolazaka i 4.771.003 noćenja, ove godine cifra se popela na 764.321 dolazak i 5.031.957 noćenja. Isti period protekle godine (od siječnja do kolovoza) također je brojčano nadmašen – ostvareno je 2.202.243 dolazaka i 12.443.421 noćenja, što je devet posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine!

http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2014/07/DSC8457-1a.jpg

REZULTAT ORGANIZIRANOG TURIZMA. Iako je uspjeh Splitsko-dalmatinske županije zaista vrijedan divljenja, oštrom turističkom oku neće promaknuti da on nipošto nije došao slučajno.



Ulaganje u nove oblike turizma za koje je u početku postojalo i zrno skepticizma, pokazalo se pametnom i promišljenom inicijativom koja je podigla ponudu regije na višu razinu.

dioklecijanova-straža_1

Primjerice, dok su mnogi vijest o tome da se županija pokušava isprofilirati kao atraktivna destinacija za bicikliste po uzoru na cikloturistički vrlo atraktivnu Istru, dočekali s blagim nepovjerenjem, označavanje novih staza i njihovo uređivanje odvilo se u planiranom roku i polučilo željeni uspjeh.

CA 3

Tako danas o atraktivnosti županijskih biciklističkih staza, primjerice onih u Sutivanu na Braču, slušamo i od iznimno uglednih svjetskih putnika poput gradonačelnika Londona Borisa Johnsona, koji je uz bicikliranje u sjajnom prirodnom okruženju nahvalio i bračku kuhinju; a u Splitsko-dalmatinskoj županiji, preciznije Makarskoj, započela je i prva međunarodna utrka Tour of Croatia 2016, održana u travnju – iznimno ugodni klimatski uvjeti u kombinaciji sa stazama koje prolaze pitoresknim mediteranskim okruženjem pokazali su se kao pun pogodak!

Omiški gusari str 04

Popularnosti destinacije pomogla je i turistička valorizacija tvrđava, kula i utvrđenih crkava, koje su neodvojiv dio regionalnog identiteta, pa osim ukusne domaće spize, gosti dođu i po porciju kulturnih i prirodnih znamenitosti kojih je ovdje uistinu napretek!

Posjetite web stranicu: dalmatia.hr

Foto: arhiva Tz