Blog

Pozdrav sa Brača! Donosimo desert za prste polizat – zapečene smokve sa mascarponeom i bademima!

Piše: HotSpots gourmet bloger, Ela Vrsalović

Zapečene smokve

Sunce, more, izlasci, godišnji odmor… ljetne radosti sad su za nama… Sezona smokava je pri kraju, iskoristite ovu čudesnu namirnicu na najbolji način.
Ukoliko ne volite previše vremena provoditi u kuhinji… evo za vas jedan jednostavan, brzinski recept za desert od smokava. Sve šta vam je potrebno je vatrostalna zdjelica u koju poslažete friške smokve (otkidajte im peteljke i zarežite im vrh u križ).id-1489-bruschette-smokve-tamara-2-848x477
U zdjelici zamutite malo domaćeg meda i mljevenih badema i tom smjesom napunite smokve.
Pecite ih na 200°C 10 minuta, malo ohladite i na vrh stavite žlicicu mascarponea u koji se ukapali malo limunovog soka.

Kombinacija slatko+kiselkasto+vruće+hladno = molim još! 🙂

Pozdrav sa Brača od naše Ele!

slika 2

HotSpots gourmet bloger: Ela Vrsalović

Ela Vrsalović,  prof. engleskog jezika i sociologije, diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zadru. Za sebe kaže da više voli kuhati nego predavati. Ljubav prema kužinavanju odvela ju je nekom drugom pravcu. Prekvalificirala se za kuhara u školi Oliva allegra i trenutno završava program usavršavanja za Menadžera hrane i pića na Visokoj školi za menadžment i dizajn Aspira. Dogodine planira upisati i studij Gastronomije.

Zajedno sa sestrom vodi konobu Bokuncin u Sutivanu. Ovo im je treća sezona i guštaju u svakom trenutku. Kuhanje je Elina strast, kuharice najdraža literatura a šetnja među bancima voća, povrća i sira na pazaru omiljena šoping ideja.

Piše: HotSpots gourmet bloger, Ela Vrsalović

slika 1

Foto: bite.co.nz