Aktivni odmor

Predstavljamo top destinaciju kontinentalne Hrvatske i najposjećeniju općinu Slavonije i Baranje

foto naslovne fotografije: Mario Romulić – Dražen Stojčić

Jedinstveni hrvatski turistički informacijski sustav eVisitor,  koji je u punu primjenu ušao s 1. siječnjem ove godine, otvorio je nove mogućnosti analize turističkog prometa zemlje čime je omogućen i detaljan uvid u promet kontinentalne Hrvatske:
Pokazalo se da je jedna od najboljih regija  svakako Baranja koja predstavlja izdvojenu zemljopisnu cjelinu istoka Hrvatske, odnosno sjeveroistoka Slavonije, a koja je posljednjih godina sve privlačnija turistička destinacija.

baranja-optimizirano-za-web-mario-romulic-drazen-stojcic
foto: Mario Romulić – Dražen Stojčić

Prema podacima sustava eVisitor, od početka godine na području baranjskih općina ostvareno je oko 9.000 dolazaka te oko 17.000 noćenja, pri čemu su najbrojniji domaći turisti, ali je sve više i stranaca – gostiju iz SAD-a, Mađarske, Njemačke, Slovenije, BiH i dr.

apartmani-kopacevofoto: Apartmani Kovačevo

Sa povećanjem broja dolazaka i noćenja ostvarenih u prvih 9 mjeseci ove godine, prednjači općina Bilje, sa svim svojim naseljima u kojima ima registrirane ugostiteljske i smještajne kapacitete. Sveukupno gledajući, 4276 dolazaka i 9708 noćenja ostvareno je u 36 objekata, sa smještajnim kapacitetom od 395 ležaja.

apartmani-kopacevo-jpg1Apartmani Kovačevo

Uz postojeće privatne smještaje, s radošću pohvaljujemo nove iznajmljivače, koji su turističku ponudu obogatili sa novim kategorijama Kuća za odmor- apartmani Kopačevo i pansion Didin konak, koji je uz postojeće apartmane i restoran, otvorio svoja vrata novog objekta, također u Kopačevu.

pans-didin-konakPansion Didin konak

Brojne su komparativne prednosti Bilja nad drugim općinama područja: blizina parka prirode Kopački rit, prometna povezanost i blizina Osijeka, razvoj turističke infrastrukture, posebice biciklističke staze, hortikulturno uređenje mjesta, razvoj avanturističkih sadržaja, gostoljubivost domaćina u brojnim turističkim seljačkim domaćinstvima te na kraju, ali ne manje bitno, nepresušno bogatstvo raznolike gastronomske ponude.

baranja-gastro-optimizirano-za-web-mario-romulic-drazen-stojcicfoto: Mario Romulić – Dražen Stojčić

U sada već prepoznatljivoj destinaciji ruralnog turizma, cilj nam je razvijati turizam temeljen na prirodnim resursima, turizmu kulture i očuvanju kulturne baštine, te elementima održivog razvoja: tradicionalnoj poljoprivredi, narodnoj umjetnosti i tradiciji narodnih običaja.

manifestacija-etno-susreti-2016 manifestacija; Etno susreti

Tome pridonose brojne kulturne, zabavne i gospodarske manifestacije, koje se održavaju u posezoni, proljetnim i jesenskim mjesecima. I ove godine, naše najposjećenije manifestacije posjetilo je preko 5000 gostiju iz okolice, ali i susjednih zemalja, Mađarske i Srbije.

etno-susreti-2016

Avanturistički sadržaji, adrenalinski park, biciklističke staze, vožnja kajacima….a tek vožnja zapregama! …sadržaji su koji privlače sve više izletnika, avanturista, biciklista i team buildinga na naše područje.

baranja-paintball-optimizirano-za-web-mario-romulic-drazen-stojcicPosebna pažnja poklanja se zaštiti okoliša te programima koji integriraju različite turističke proizvode, naglašavajući prepoznatljivu temu koja ih povezuje –red kulina,čvaraka, i svježe ubranog paradajza i paprike, red vožnje biciklom, pa okrijepa u vinskom podrumu…red šetnje na šetnici Bijelog lopoča, potpala vatre pa čišćenje ribe za fiš vožnja fijakerom po baranjskoj pustari i romantični obilazak dvorca u Tikvešu. Zvuči kao prava  ruralna romansa kontinenta s brojnim opcijama aktivnog turizma, koja se posjetitelju otvara u lepezi super doživljaja a koja vas čeka u Općini Bilje.
Uđite kroz vrata Baranje u naše Bilje i doživite već ove jeseni sve od navedenog, čekamo vas!
Više informacija pronađite  na: www.tzo-bilje.hr i posjetite našu Facebook stranicu te budite u toku sa svim novostima ove jeseni i manifestacijama koje vam spremamo!

Fotografije; Damir Stojčić-Mario Romulić, Damir Rajle,Pavo Nikolić, Apartmani Kopačevo i Didin konak

htz-2016-logo-slogan-hrvatski_rgb-mali-768x488