Aktivni odmor

U Solinu svečano otvorena prva biciklistička staza

Izvrsna vijest za sve turiste i domaće zaljubljenike u biciklizam, te sve ostale koji se bave ili namjeravaju baviti turizmom u Solinu i okolici. Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije i Biciklistički savez SDŽ kao nositelj projekta Biciklističke staze Splitske rivijere, u petak 09.09.2016. predstavio je dvije završene biciklističke staze u gradu Solinu.

Direktor Turističke zajednice SDŽ g. Joško Stella istaknuo je kako TZSDŽ i Biciklistički savez SDŽ planiraju do kraja godine otvoriti ukupno 4500 km biciklističkih staza na području županije.


Svečanosti otvorenja prisustvovali su i članovi HDZ-a, te u znak podrške razvoju cikloturizma i biciklizma u Solinu i županiji donirali dvije bicikle djeci članovima solinskih udruga DUGA -centar za djecu, mlade i obitelj Solin i udruzi SKAC koji će ih proslijediti potrebitoj djeci.

Od postojećih staza istaknutih na predstavljanju, očekuje se mnogo – da obogate i učine atraktivnijom turističku ponudu regije, te je kronološki prošire na predsezonu i posezonu. Cikloturizam se sjajno nadopunjuje na arheološko-povjesni turizam.

Osim što sve staze imaju adekvatnu signalizaciju i obilježja, veoma se vodilo računa i o sigurnosnim standardima.

BICIKLISTI – vrlo tražena klijentela sa visokom platežnom moći

Na samom predstavaljanju prvi čovjek županijskog turizma, Joško Stella, objasnio je kako je riječ o veoma unosnoj turističkoj grani, ali i gostima visoke platežne moći, koji troše od 50 do 100% više nego ostali. Uz biciklističke staze potreban je i smještaj za cikloturiste, a na svemu bi trebala profitirati i lokalna zajednica.

CA 1

Predsjednik županijskog biciklističkog saveza Denis Špadina u obraćanju prisutnima pozvao je sve ljubitelje biciklizma i prirode da daju svoj doprinos u osnivanju Udruge u gradu Solinu i na taj način pridonesu zdravlju malih i velikih zaljubljenika u biciklizam, kao i onih koji će to tek postati.

Foto: solin-live.com