Aktualno

Zbogom lito! Velika fešta na splitskoj Rivi sa preko 1000 izvođača!

Splitska Riva, utorak, 27. 09. 2016. godine

Vrijeme: od 16:30 do 00:30

Kako i priliči jednoj turističkoj zvijezdi, Split je iznimno posjećen i početkom rane jeseni. Ako je sudeći prema brojkama, splitski turizam ne pamti boljeg rujna od ovogodišnjeg. Prema podacima s booking portala, hotelski kreveti su do kraja mjeseca popunjeni do posljednjeg mjesta.
I dok neumorni kupači uživaju u kupanju i piciginu na gradskim plažama do duboko u jesen, grad je itekako svjestan važnosti sadržaja u posezoni.

Carski trg Peristil; autor Branko Ostojić

U ovoj turistički rekordnoj godini, Split svečano obilježava Svjetski dan turizma, na centralnoj pozornici na Rivi.
Svečanim koncertom pod nazivom „ZBOGOM LITO“ ujedno obilježava se  završetak manifestacije „Splitski litnji koluri“, nakon više od tri mjeseca zabave i svakodnevnih koncerata (96 koncerata) kojima je grad svojim sugrađanima i gostima pružio jedinstveni doživljaj ljetnog šušura sa preko 1400 izvođača iz cijele Hrvatske i Svijeta (Meksiko, Rusija, Ukrajna, Engleska, Makedonija…).

Split, 18.07.2014 -Clanovi udruge Hram zabavljaju turiste i gradjane izvodjeci svoje akrobacije

Završni koncert manifestacije „Splitski litnji koluri“

Pridružite se na ovom završnom koncertu, na centralnoj pozornici na Rivi u trajanju od 16:30 do 00:30 sati. Na velikom koncertu sudjelovati će gotovo 1000 izvođača koji su svojim nastupima obogatili program manifestacije „Splitski litnji koluri“. U programu sudjeluje 14 klapa (muško/ženskih), 3 KUD-a, 2 orkestra( HRM i Vodice), gudački kvartet Spalato, violončelistica Majda Goluža, 18 zabavnih bendova, Mažoretkinje grada Splita i Dječji zbor Srdelice.

_DSC4007 1a

SPLITSKI LITNJI KOLURI – spoj tradicije i suvremenog
Neodoljivi ljetni kolaž  „Splitskih litnjih kolura“,  predstavlja se splitskoj publici i brojnim turistima, svake godine od početka lipnja do kraja rujna. Projekt koji organizira TZ Grada Splita traje preko deset godina i održava se sa ciljem da obogati turističku ponudu  i upozna turiste sa tradicijom grada. Ove godine u sklopu programa Spli’ski litnji koluri   posjetitelji su mogli uživati u  raznovrsnom i bogatom programu, koji je uključivao 91 koncert, sa preko 1400 izvođača.

_DSC3749 1a

Ponedjeljkom, petkom i subotom na centralnoj pozornici na Rivi, održavali su se programi  zabavne tematike  (cjelovečernji koncerti techno glazbe, rocka, popa, jazza, klasične glazbe- gudački kvarteti, evergreen, disco glazbe, te  OrkestriVodice  i vojni Orkestar Hrvatske ratne mornarice – HRM/  gostovanja iz različitih Gradova Skradin, Sinj, Livno, Vodice, Šibenik, te zemalja Makedonija, Engleska, Ukrajina, Meksiko) Utorak, srijeda i četvrtak bili su rezervirani za cjelovečernje koncerte KUD-ova (iz Splita, Makedonije, Šibensko – kninske  Županije, te klapskog programa u kojem je sudjelovalo 16 klapa (osam damskih i osam muških klapa).



Svojim dolaskom uveličate ovaj jedinstveni događaj, i zajedno s Splitom pozdravite lito!

www.visitsplit.com

Facebook stranica

Foto: arhiva TZG Splita

logotipi hr