Aktualno

Bračka metropola Supetar zove nautičare!

I ove su godine na području Grada Supetra ostvareni rekordni turistički rezultati, preko 72 000 turističkih dolazaka i pola milijuna turističkih noćenja, a turistička sezona je sve dulja i još uvijek traje.

05-1

Ljubitelji i pobornici nautičkog turizma uskoro će na svoje mape ucrtati još jedno atraktivno sidrište!

Supetar, destinacija s bezbroj atributa poznata po mnogim zanimljivostima i predivnim lokalitetima, po vrhunskoj gastronomiji, mjestu održavanja jednog od najprestižnijih kulinarskih festivala Mediterana – Bisera mora, uskoro će postati nezaobilazno nautičko odredište Srednje Dalmacije.

01

Stoga će svi koji požele kušati čuveni vitalac ili pak fantastičnu tortu hrapoćušu koja je zaradila status zaštićenog dobra, a usput i istražiti supetarska kulturna blaga, moći mirno uživati u čarima ovog lijepog grada znajući da su njihova plovila na sigurnom!

06-1

Supetar je jedno od  najnaseljenih mjesta na hrvatskim otocima, kojem je turizam već dugi niz godina glavna gospodarska grana uz poljoprivredu, promet i usluge pokretač supetarskog gospodarstva. Predvodnice razvoja turizma u destinaciji su svakako hotelske kuće Svpetrvs hoteli i Velaris, ali i niz malih obiteljskih hotela i apartmana visoke kategorije, koji stalno ulažu sredstva u promociju i pronalaze svoje mjesto na sve zahtjevnijem turističkom tržištu.

04

15 miljuna kuna stajao je projekt gradnje operativne obale za ljetne vezove jahtama u Supetru

Luka Supetar druga je najprometnija luka na Jadranu kroz koju godišnje prođe više od 1,7 milijuna putnika i više od 600 000 vozila. Od slijedeće godine, od turističke sezone 2017., uz postojećih 30 vezova u starome dijelu supetarske luke, u ponudi Supetra biti će i 30 novih nautičkih vezova na predjelu Vlačica. Projekt je stajao 15 milijuna kuna, a investitor je Lučka uprava Splitsko-dalmatinske županije. Okretanje u pravcu izdašnog nautičkog turizma zapravo je jedan od smjerova razvoja bračke metropole. Produženjem sezone na više od šest mjeseci punit bi se pojačano i gradska blagajna.

Grad Supetar i Turistička zajednica grada Supetra konstantno rade na obogaćivanju turističkih sadržaja i programa ljetnih događanja, sačinjenih od niza najkvalitetnijih ljetnih festivala u regiji. Supetar je tako domaćin međunarodnog kulinarskog festivala Biser mora u travnju,  Brač film festivala, dokumentarnog i igranog filma, Voi`Sa Music festivala u kolovozu, dva velika karnevalska događanja….

Što više reći, nego Supetru zaželjeti puno uspjeha i na polju nautičkog turizma!

Posjetite Facebook stranicu TZ Supetar i budite u toku sa svim novostima!

Foto: Tz grada Supetra

www.supetar.hr
Sponzorirani članak

supetar logo hr