Aktualno

Bračka perla i dalje niže uspjeh za uspjehom – Supetar osvaja putnike ljepotom i sadržajem

Najpropulzivniji gradić otoka Brača, njegov autentičan biser – grad Supetar i dalje niže turističke uspjehe u brojkama.
Tako su na jednoj od naših najlijepših otočkih destinacija i ove godine ostvareni rekordni turistički rezultati. U razdoblju od 01.01. – 15.10.2016.g. u Supetru, Splitskoj, Mircima i Škripu zabilježeno je 75 454 turističkih dolazaka (+7%) i 540 527 noćenja u komercijalnom smještaju.
Ovo je već 3 godina za redom kako Supetrani broje više od pola milijuna noćenja u jednoj turističkoj godini, nešto o čemu pred desetak godina nisu mogli ni sanjati.

2
Rezultat je to prije svega ogromnog rada i investicijskih ciklusa supetarskih hotelskih kuća Svpetrvs hoteli d.d. i Velaris d.o.o. i Turističke zajednice Grada Supetra. Supetar je jedno od  najnaseljenih mjesta na hrvatskim otocima, kojem je turizam već dugi niz godina glavna gospodarska grana uz poljoprivredu, promet i usluge pokretač supetarskog gospodarstva.
Predvodnice razvoja turizma u destinaciji definitivno su hotelske kuće Svpetrvs hoteli i Velaris, ali i niz malih obiteljskih hotela i apartmana visoke kategorije, koji stalno ulažu sredstva u promociju i pronalaze svoje mjesto na sve zahtjevnijem turističkom tržištu. Navedena kombinacija u svakom slučaju donijela je odličan rezultat supetranima i turističkim djelatnicima koji u zajedničkoj sinergiji rade i dalje na obogaćivanju turističke ponude, čime su napravili značajan iskorak u klasičnoj otočkoj ponudi koja većinu svoje ponude bazira na ljetnim resursima.

img_7442
Tako je 42,91% od ukupnog broja registriranih turističkih dolazaka u ovoj godini, ostvareno u hotelima, dok ostatak otpada na turistička naselja, kampove, obrte, poduzeća i naravno objekte u domaćinstvima (privatni smještaj). Tijekom obrađenog razdoblja zabilježeni su porasti broja dolazaka u svim mjestima Grada Supetra. Najviše turista u Grad Supetar stiglo je iz Francuske (9 444), Njemačke (8 751), Švedske (7 183), Hrvatske (5 890), Mađarske (5 779) i Slovenije (5 462).  

DCIM100GOPROGOPR2727.

1
Početkom godine Grad Supetar dobio je konačno i Strategija razvoja turizma do 2020.g. u kojoj su jasno definirani ciljevi turističkog razvoja i projekti kroz ispunjenje kojih bi se zadani ciljevi i ostvarili. Jedan od ciljeva i projekata je svakako i izrada novog vizualnog identiteta i slogana supetarskog turizma kojeg Turistička zajednica Grada Supetra planira dovršiti do kraja ove poslovne godine te s njime krenuti u implementaciju tijekom 2017.g.

5
Provedbom Strategije razvoja turizma Supetar se okreće turistima koji traže autentični otočki doživljaj, odogovorno ponašanje prema destinaciji i poboljšanje kvalitete usluga u privatnom smještaju. U tom smjeru razvijaju svoje ali i zajedničke otočke biciklističke, tematske i pješačke staze, posebno vrednuju prostore svojih povijesnih jezgri a svojoj gastronomskoj ponudi posvećuju posebnu pažnju.

04
U planu je priprema markice autohtone otočke kuhinje, obilježavanje pješačkih staza po cijelom otoku, brojna kulturna i glazbena događanja i festivali,i još puno toga što Supetar čini idealnom destinacijom za svačiji posjet i godišnji odmor u 2017.g.

8
Grad Supetar i Turistička zajednica grada Supetra konstantno rade na obogaćivanju turističkih sadržaja i programa ljetnih događanja, sačinjenih od niza najkvalitetnijih ljetnih festivala u regiji.

6
Supetar je tako domaćin međunarodnog kulinarskog festivala Biser mora u travnju,  Brač film festivala, dokumentarnog i igranog filma, Voi`Sa Music festivala u kolovozu, dva velika karnevalska događanja..o svemu tome možete pročitati više na našem portalu pod temom: Supetar.

10
A kada se u postsezoni i vi poželite odmoriti od prenatrpanog rasporeda i obveza, i posjetiti neki od naših otoka gdje ćete uživati svim čulima, prepučamo upravo Brač, odnosno Supetar kao prvu točku potrage za iskustvom idealnog odmora. Nećete požaliti.

35-mirca-maslinovi-puti-autor-ina-bedalov
Mirca maslinovi puti, foto Ina Bedalov

Posjetite Supetar i dobro došli!
Facebook

 

Foto: Tz grada Supetra

www.supetar.hr
Sponzorirani članak

supetar logo hr