Aktualno

Jesen u Kaštelima – Posjetite Dane kruha i sajam plodova zemlje!

Manifestacija ove godine slavi 20 godina centralnog gradskog obilježavanja

16. listopada 2016., Brce, Kaštel Kambelovac

Povodom obilježavanja Svjetskog dana hrane, 16. listopada u Kaštel Kambelovcu obilježavaju se  Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.
Ova tradicionalna manifestacija okupiti će na Brcu u Kaštel Kambelovcu veliki broj izlagača, najvećim dijelom kaštelanskih škola i udruga koji će na svojim izložbeno – prodajnim štandovima predstaviti krušne proizvode.

U sklopu programa održat će se blagoslov kruha i plodova zemlje, promocija i degustacija slavljeničke „Kaštelanske torte“ koju će pripremiti učenici SSŠ Blaž Jurjev Trogiranin i kuhar Nikica Ševo, degustacija vina i jela kaštelanskih ugostitelja. U sklopu kulturno-zabavnog programa nastupiti će KUD-a Karol Woytila, OŠ Knez Mislav, OŠ Bijaći i Kaštelanske mažoretkinje, Plesni klub K-7 i Plesni klub Spin. Na kraju manifestacije proglasit će se najljepše uređen štand i dodjelit zahvalnice sudionicima.

Image result for kaštel kambelovac hotspots

Miris kolača, raznih vrsta kruha i peciva, plodova jeseni mamit će i ove godine posjetitelje sa svih strana, a ukoliko manifestaciju posluži i vrijeme, očekuje vas pravi gastro – zabavni event koji nikako ne smijete propustiti. Manifestacija ove godine slavi 20 godina obilježavanja.

Organizator ove manifestacije je Turistička zajednica grada Kaštela u suradnji sa  Udrugom Šušur. pokrovitelji manifestacije su Grad Kaštela i Splitsko – dalmatinska županija.

 

PROGRAM :

U slučaju lošeg vremena – Brce K.Kambelovac, Bratska kuća!

9:00 – postavljanje štandova
10:00 – svečanost otvaranja

  • Blagoslov kruha i plodova zemlje
  • nastup KUD 7 Kaštela i KUD Putalj
  • promocija i degustacija slavljeničke „Kaštelanske torte“ koju će pripremiti učenici SSŠ Blaž Jurjev Trogiranin i kuhar Nikica Ševo

10:30  – Bratska kuća – obilazak izložbe posvećene 20-godišnjici centralnog gradskog obilježavanja Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u Kaštelima

  • Brce
    – obilazak štandova i degustacija proizvoda
    – degustacija jela kaštelanskih ugostitelja
    – degustacija kaštelanskih vina

11:30 – nastup KUD-a Karol Woytila, OŠ Knez Mislav, OŠ Bijaći i Kaštelanskih mažoretkninja i Plesnog kluba K-7, Plesni klub Spin

  • proglašenje naj štanda i dodjela zahvalnica sudionicima

Sudionici: kaštelanske odgojno-obrazovne ustanove, SSŠ Blaž Jurjev Trogiranin, udruge, KUD-ovi, obrtnici  i OPG-ovi s područja Kaštela i regije.

Image result for kaštel kambelovac hotspots

728x90 hr

Foto: Tz grada Kaštela, portal grada Kaštela

Posjetite našu Facebook stranicu i budite u toku s svim novostima!