Aktualno

Novi turistički dragulj u Trogiru: Brown beach house – design hotel mjesto je gdje ćete poželjeti ostati zauvijek!

PRESTIŽ KAO IMPERATIV. Sve popularniji design i boutique hoteli prate svjetske turističke trendove – u novije vrijeme na cijeni je visoko personalizirana usluga i što autentičnija ponuda sadržaja karakterističnih za mjesto koje se posjećuje, a ova vrsta hotelskog smještaja nudi upravo te dvije značajke – i to u poprilično luksuznu izdanju!

Naša je turistička ponuda u tom duhu odnedavno bogatija za vrijedan dragulj – BROWN BEACH HOUSE DESIGN HOTEL u UNESCO-vu Trogiru! Riječ je o mediteranskom brandu boutique hotela smještenih u Tel Avivu, Jeruzalemu (otvaranje u rujnu 2016.) i Larnacu na Cipru (otvaranje 2017.).

Brown hoteli munjevitom su brzinom privukli pozornost svjetske turističke javnosti, pa su najtoplije preporučeni od strane prestižnih svjetskih publikacija kao što su Wallpaper, Vogue, NY Times, National Geographic i Time magazine. Brown TLV je član vodećeg svjetskog hotelskog branda, DESIGN HOTELS, a svim hotelima u lancu – uključujući i one koji su pred otvaranjem – zajednički imperativ su izvrsna opremljenost osebujno i maštovito uređenog interijera, sjajna, obično ekskluzivna lokacija, te fantastična usluga od strane osoblja.

13710643_1097916166949854_1061925785535441385_o

NEKADAŠNJA OTKUPNA STANICA DUHANA. Naše oštro turističko oko odmah je ocijenilo da je trogirski Brown hotel iznimno vrijedan doprinos ponudi ne samo omiljenog grada-spomenika, već i cijele splitske regije! Ljubitelji sofisticiranih interijera s najvećim guštom će odsjesti u s pažnjom restauriranoj povijesnoj građevini iz 20. stoljeća, koja je nekada bila otkupna stanica duhana.

Glavni „krivac“ za otmjen dizajn začinjen tek zrncem suptilne kreatorske „otkačenosti“ dizajner je s amsterdamskom adresom, Saar Zafrir; a pored udobnih soba u toplim bež i zemljanim bojama, ponegdje razigranim kontrastnim crno-bijelim detaljima i dodatno oplemenjenim vrlo luksuznim kupatilima, nas je ipak najviše oduševio impozantan bazen s efektnim dnom od crno-bijelih kvadratnih polja!

Noću nudi jedinstven doživljaj vizualno se transformirajući u blještavo plavu plohu, a promatran danju iz ptičje perspektive, zahvaljujući „štosnom“ crno-bijelom dnu, izgleda poput nekog upečatljivog detalja iz stilski uvijek vrlo razrađenih filmova o James Bondu!

Iznimno profinjen stil ono je što ovaj objekt čini uistinu posebnim, pa je vrlo izvjesno da ćete se ovdje osjećati – baš kao zvijezda! Hotel posjeduje i sunčalište s pogledom na more, vrhunski restoran “Cartina” uređen u mediteranskom stilu, bar, prostor za bankete i spa sadržaje, a za ljeto 2017. planira se otvaranje potpuno opremljenog spa prostora sa unutrašnjim bazenom i jacuzzi kadom, kao i beach cluba te 24 dodatna luksuzna apartmana.

Točka na I interijera koji oduzima dah je pogled na prekrasno Jadransko more i staru jezgru Trogira, kojim se može podičiti većina specijalno dizajniranih apartamana s jednom ili dvije sobe, a pored navedenih sadržaja, u pogodnosti ovog objekta valja ubrojiti i iznimnu blizinu aerodroma, kao i izvrsnu lokaciju u blizini UNESCO-vih gradova te prirodnih atrakcija regije, što otvara mogućnost zanimljivih izleta sa trogirskim Brown hotelom kao polaznom točkom.

OTMJENOST I U KUHINJI. Sam pogled na službene stranice ovog hotela gurmanski nastrojenim gostima izazvat će zazubice – naime, otmjen interijer prati i jednako luksuzna gastro karta, najavljena atraktivnim fotografijama.

Pored klasičnog izbora za doručak – poput svježeg voća i peciva, ondje možete odabrati i majstorski spravljene delicije poput jaja Benedikt, a za ručak ili večeru se počastiti specijalitetima od ribe i rakova sparenim sa čašom probranog vina!

I za kraj, ne preostaje nam ništa drugo doli poželjeti trogirskom Brown hotelu svijetlu turističku budućnost, a svim budućim gostima prišapnuti malo upozorenje –ovo je mjesto gdje ćete poželjeti ostati – zauvijek!

Tekst: HotSpots
Facebook

Foto: Brown beach, Assaf Pinchuk