Aktualno

“Okusi jeseni” – otkrijte zašto je jesen najljepša u Požegi

Svake godine u tjednu prije Martinja Turistička zajednica Grada Požege organizira veliku gastro manifestaciju Okusi jeseni u Požegi.
Ove godine 5. studenog u subotu u Šetališnoj zoni, dnevnom boravku Požežana, pozivamo sve na vruće pečene kestene, slastice od meda i buče, vrhunsku vinsku kapljicu i druge sjajne proizvode domaćih proizvođača hrane, rukotvorina, suvenira i delicija.

bucijada

Na izložbeno prodajnim štandovima predstavljaju se i pčelari iz cijele naše Županije te obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja se bave proizvodnjom i prodajom domaćih lješnjaka, jabuka, čajeva, ljekovitih biljaka, aronije, lavande, zatim škole i školske zadruge sa svojim proizvodima, domaći vinari, udruge koje se bave izradom nakita, suvenira, drvenih igračaka i pletenih proizvoda i rukotvorina.

martinje

Uz bogatu ugostiteljsku ponudu zabavljaju nas i domaći tamburaški sastavi jer to je zvuk kojeg uvijek rado slušamo u našem kraju. A ceremoniju krštenja mošta vodi jedini vinski kardinal u Hrvata Vlado Bauer posebnim obredom uz svoje ministrante.

okusi-jeseni

Svakako dođite i provedite svoje vrijeme na turističko – gastronomskoj manifestaciji na kojoj slavimo plodove jeseni i na kojoj će se predstaviti ponuda domaćih eko i etno proizvoda: vina, kestena, buča, meda, ljekovitih biljaka i čajeva, kolača, raznih slastica, vrućih lepinja, kobasica te etno proizvoda, suvenira, igračaka i nakita.
Otkrijte najljepšu jesen u eksploziji boja, okusa, mirisa i dobre zabave u jednoj od najljepših kontinentalnih županija – Požeško – slavonskoj!

Više o ovom događanju pronađite na poveznici Okusi jeseni i 2.turistički forum Grada Požege

turisticki-forum-2015

Turistička zajednica grada Požege

Turistička zajednica Požeško – slavonske županije

Facebook 

fotografije ustupila: TZ Požeško – slavonske županije i TZ Grada Požege

promo

logo-tzpsz2-768x408

htz-2016-logo-slogan-hrvatski_rgb-mali-768x488