Aktualno

Posezona u Marini – ne znamo jeli ljepša ili gostoprimljivija!

 

OTMJENI MIR. Marina – općina sa tri mala pitoreskna dalmatinska mjesta – Vinišće, Poljica i Sevid, kao da je birala gdje će se smjestiti – privilegirana pozicija između Splita i Šibenika na samo 12 kilometara udaljenosti od Trogira, pruža mogućnost uživanja u ambijentima UNESCO-ovih gradova kao na dlanu! Mada sjajna lokacija pruža opcije atraktivnih izleta, ostanete li u samom mjestu – nećete požaliti. Ovdje vas očekuje tipičan mediteranski mir i relaksacija kakvi su, sudeći po svjetskim turističkim trendovima, već neko vrijeme itekako na cijeni!

škrape_1

Dovoljno je spomenuti da turisti, umorni od frenetičnih, prekrcanih mjesta na kojima se umjesto opuštanja još i umore, preferiraju istinsku mediteransku idilu, kakvom se na svjetskom nivou mogu podičiti superpopularne Cinque Terre, te miran morski ambijent kakav se, primjerice, mogao naći u portugalskoj pokrajini Algarve prije nego što je postala prenapučena gostima.

POGAČA

Raduje nas konstatacija da Marina posjeduje i jedno i drugo – najbolje od oba svijeta! – i gotovo filmsku otmjenost, primorsku ljepotu kao sa razglednice koje se ne bi posramile ni najotmjenije svjetske destinacije.

Sevid Stari trogir pješćana plaža i arheološki park_1

A TEK GOSTOPRIMSTVO! Od poznatog Tripadvisora strepe i iznajmljivači i ugostitelji, ali za smještaj u Marini pršte samo riječi hvale! Ovo mjesto je uistinu fantastično, piše jedan Švicarac, oduševljen svojim domaćinom, Dragom, u čijoj je vili odsjeo sa suprugom. Našem i više nego ljubaznu domaćinu toliko je stalo da naš boravak učini – što savršenijim je moguće! Sobe su iznimno lijepe a pogled oduzima dah. Hrana je nevjerojatna – većinom je stigla ravno iz vlastitog vrta našeg domaćina ili pak od lokalnih ribara. Čak proizvodi i svoje domaće vino!

smokve i ulje

On želi da uživate u vašem boravku i čini sve da tako i bude – iskreno, ne pamtim da sam se igdje ovako kvalitetno odmorio. Mi nemamo što dodati, osim da nam je drago da Marina i ovdje ide ukorak sa globalnim turističkim kretanjima – visoko personaliziran pristup gostu, gdje domaćin gotovo intuitivno naslućuje njegove potrebe i od srca mu nudi što više autentičnog sadržaja – pogotovo onog u vidu sjajne domaće trpeze! – važniji je nego ikad.

Marina umjetnička

UPOZNAJTE JE DO U DUŠU. Sada kada smo vam pokazali da ćete u općini Marina nesumnjivo uživati u sjajnom gostoprimstvu, valja predložiti i neke aktivnosti koji će vaš boravak učiniti potpunijim. Za iskusne „morske vukove“ tu je luka nautičkog turizma „Agana Marina“ koja će zainteresiranima pružiti sve uvjete za adekvatnu i sigurnu vožnju akvatorijem, a za one koji se radije drže kopna, preporučamo aktivni odmor u vidu malo zahtjevnijeg oblika pješačenja za sve uzraste – trekkinga.

U travnju je ondje održana i utrka Hileja trekk i trail 2016, kojoj želimo uspješno održavanje i iduće godine! Gostima koji preferiraju rekreaciju na dva kotača sjajno će poslužiti čak 110 km bliciklističkih staza od kojih se one marinske vežu na one Primoštena i Rogoznice. Zaljubljenici u biciklizam svjedoče da je vožnja prirodnim marinskim stazama kroz šume i uz more sjajno iskustvo, a točka na i je slasna ponuda domaćih specijaliteta koja će vam pomoći da se okrijepite – naime, staze su opremljene i ugostiteljskom ponudom gdje možete probati lokalnu kuhinju i prenoćiti u privatnom smještaju!

Sevid_1

Pored ovih aktivnosti, razgledajte fascinantno mediteransko samoniklo ljekovito bilje i raslinje o kojem se možete informirati na edukativnim tablama, popnite se na vidikovac na brdu Drid kod crkve gospe od Sniga, ili pak posjetite špilju svetog Filipa i Jakova. Oni željni konvencionalne rekreacije, nek iskoriste blagodati marinskog fitness parka tik uz more – rekreirajte se u prekrasnom, zdravom ambijentu!

Sevid stari trogir_1

www.tz-marina.hr
Foto: Arhiv TZO Marina

logotipi hr