• hr

Talijanski biciklisti stižu u Srednju Dalmaciju!

Biciklisti su u svakoj turističkoj destinaciji rado viđeni gosti. Osim što preferiraju aktivno istraživanje okolice i obiđu svaku destinaciju sa strane,  koje im daje  infrastuktura pojedinog odredišta, jednako tako vole detaljno istražiti i gastronomsku te kulturnu ponudu kraja, ne žaleći potrošiti ni koji euro više ne bi li što bolje upoznali kraj u kojem su odsjeli.  Splitsko – dalmatinska županija prateći trendove na tom polju, dogovorila je s talijanskom brodarskom kompanijom SNAV, iduću 2017 godinu, kao bike friendly godinu, kroz besplatan prijevoz bicikala.

1782436_360304350811896_5762682331088748757_o-1024x768

A turistička agencija Sol Croazia iz Milana, na istom tragu, izradila je poseban program „Đir po srednjoj Dalmaciji na biciklu“ koji uključuje višednevno istraživanje turističkih mjesta na Makarskoj rivijeri.  Uz tisuće uređenih kilometara biciklističkih staza u srednjoj Dalmaciji, u Splitsko – dalmatinskoj županiji vjeruju kako će se ovim zadnjim aranžmanima, pridobiti i do tisuće novih posjetitelja iz Italije.

img_9512

Sve ove optimistične najave mogle su se čuti na predstavljanju projekta cikloturizma Splitsko – dalmatinske županije, organizirane u Rimu, 21. listopada, u prostoru eksluzivno uređenog hotela Bernini, gdje se pozivu Turističke zajednice županije i hrvatskog predstavništva HTZ-a u Milanu, pozivu za prezentaciju cikloturizma odazvalo čak 70 vodećih novinara i turoperatora koji organiziraju turistička putovanja za goste koji preferiraju aktivni odmor i aranžmane vezane uz njega.

Čelni ljudi turizma Splitsko – dalmatinske županije, u svrhu što bolje animacije i educiranja novinara i turoperatera, predstavili su 120 agencijskih programa kojima se promovira biciklizam na priobalju, Dalmatinskoj zagori i obali.

“Važno je naglasiti da već više od tri god aktivno radimo na projektu razvoja cikloturizma Srednje Dalmacije i da ćemo do kraja god imati 4500 km uredjenih staza i 5 cikloturističkih karata. U 2017 godini predstaviti ćemo se na dva specijalizirana sajma cikloturizma”, naglasio je Joško Stella.

img_9510

Ugledne novinare i čelne ljude turizma, pozdravio je veleposlanik u Rimu Damir Grubeša, kao i direktor HTZ za Italiju, Branko Curić. Joško Stella, direktor županijske turističke zajednice, iznio je podatke da je regiju Srednje Dalmacije lani posjetilo 380.000 talijanskih gostiju.

“Na biciklu sam odovozio cijeli Jadran od Grčke do Trsta. Iz Italije je došlo ove godine milijun turista na vašu obalu a ja sam sretan što smo nakon što sam otkrio srednju Dalmaciju na biciklu, ja i moja obitelj tamo stalni gosti”. Izjavio je to Ivan Basso, talijanska biciklistička zvijezda u petak navečer na prezentaciji u Rimu, kao poseban gost velike prezentacije cikloturizma Splitsko – dalmatinske županije.

Central Dalmatia

Foto: Hot Spots, arhiva TZ Splitsko – dalmatinske županije

 

Shares