Aktualno

Upoznajte meštre o’ ribe!

TVRTKA CENTAURUS  S LANCEM GASTRO RIBARNICA, NOVA ZVIJEZDA DOMAĆE GASTRO SCENE

Poželimo li opskrbiti svoj restoran, ili pak kućnu trpezu, slasnom porcijom svježe ribe, oko toga kome se treba obratiti nemajte dvojbe: tvrtka Centaurus prva je otkupna stanica ribe koja otkupljuje ulov od koćara i ribara diljem Jadrana – od Dubrovnika do Istre! Od ribara se otkupljuje kompletan ulov, a ista se riba kasnije prodaje kroz 7 maloprodajnih mjesta poznata pod nazivom „Gastro ribarnice Brač“, dok dio odlazi u restorane i hotele. Od samog početka do kraja, lanac opskrbe je tako zadovoljen kroz sve platforme u lancu, od dobavljača do krajnjeg korisnika.

img_5735_resize

Najvažnije je da su oči bistre i ispupčene, da ima ružičaste branče, i da ne pušta kad se pritisne trbuj! – osnovne su upute na simpatičnom domaćem dijalektu koje ćete čuti pri kupovini u jednoj od njihovih gastro-ribarnica, a oko 700 aktivnih kupaca, restorana i hotela, najbolja su garancija za kvalitetu ovog obrta – vlasnika braće Ive i Tonija Bartulovića ponosno ističe kako kupca nisu izgubili u posljednjih deset godina! Dio svježe ribe izvozi se i u inozemstvo, a od 2010. u zatvorenim objektima posluje i lanac ribarnica Gastro ribarnice Brač.

 

SPECIJAL_JL Split, 260216. Toni Bartulovic, vlasnik tvrtke Centaurus . Foto: Tom Dubravec / CROPIX

MALOPRODAJA ZA ČISTU DESETKU. Priča o uspjehu Centaurusa i Gastro ribarnica Brač vraća nas u daleku 2006. godinu. Sve je krenulo od male ribarnice u prostoru od 30 m² zamišljene da prodaje samo ribu. Kako je rasla potražnja, prostor se širio, a sa većim brojem kvadrata rasla je i ponuda – u gastro ribarnicama sada je moguće nabaviti i voće i povrće, vino te začine kakvih nema na policama velikih trgovačkih centara – naravno, sa prestižnom OPG oznakom. Jako se inzistira na eko proizvodnji, a koncept je zaokružen tako što su ribarnice prije dvije godine u ponudu uvrstile i gotovu hranusvježu ribu spravljenu na 100 načina, što je iziskivalo i proširenje kuhinje.

SPECIJAL_JL Split, 260216. Toni Bartulovic, vlasnik tvrtke Centaurus . Foto: Tom Dubravec / CROPIX

KRALJEVI RIBE NUDE “SVE IZ MORA”
Posao se, djelujući pod geslom „ribe, školjke raci, samo ne prstaci“, razvijao nevjerojatnom brzinom, a pokazuje i stalnu tendenciju rasta, pa se tako u svega nekoliko godina broj zaposlenih unutar tvrtke sa 30 popeo na 50. Viškovi koji se ne prodaju izvoze se u inozemstvo – primjerice, Italiju, pa se tako sva riba proda, i to dok je još vrlo svježa – odležala riba zbilja nije iste kvalitete, što vlasnici veoma dobro znaju i drže se tog pravila. A da se ovakva poslovna politika itekako isplati, pokazuju i upiti diljem zemlje i inozemstva, dolazak novih kupaca, te konstantan trend povećanja prodaje. Obzirom na visok index zdravlja kojeg pokazuju narodi s konzumacijom visokog udjela ribe u prehrani, riba bi morala i kod nas postati primarna namirnica u prehrani. 

img_5836_resize

GASTRO-ENTUZIJASTI. Veleprodaja Centaurus ni po čemu ne zaostaje za maestralnim maloprodajnim rezultatima – dapače, riječ je o jednoj od najznačajnijih firmi u Dalmaciji, koja je u posljednjih nekoliko godina u samom vrhu opskrbe kupaca i hotela. Slijedi se koncept „sve iz mora“, a kupci koji su započeli suradnju s Centaurusom, znaju da o nabavci dobrih bokuna iz mora više ne moraju brinuti.
Naposljetku, tko bi odolio postojanoj kvaliteti po tržišnoj cijeni, a da pritom može birati između svježe, smrznute, marinirane, slane, dimljene ribe, ili pak rakova, školjkaša i ostalih morskih delicija?

img_5863_resize

A kada tome pridodamo činjenicu da ne postoji narudžba koji Centaurus ne može ispuniti – bilo da netko želi Beluga kavijar, morsko jaje, tripice od grdobine, meso ježinca, vlasulje ili butargu od gofa, nimalo nas ne čudi da ovi „kraljevi ribe“ nisu nikad zaprimili baš ni jednu reklamaciju! Osim što podržavaju (i mogu ispuniti) inovativne ideje naručitelja, oni štede energiju, novac i vrijeme, pa se tako veliki restorani mogu na njih osloniti s punim povjerenjem. Dapače, ovi će ih gastro entuzijasti uvijek podržati u namjeri da oduševe svoje goste tako što će ponuditi nešto novo, a oni će im osigurati sve što je potrebno za spravljanje vrhunskog ribljeg menija.

img_5778_resize

OPLEMENJIVANJE GASTRONOMSKE PONUDE KAO JEDAN OD CILJEVA. Svojim inzistiranjem na provjerenim proizvodima iz eko uzgoja, Centaurus radi u interesu domaćeg turizma. Koliko je gastro karta značajan faktor privlačnosti domaćih destinacija, govori i podatak da mnogim gostima istančana ukusa nije teško „potegnuti“ ni do manje pristupačnih predjela samo kako bi probali neki od autohtonih specijaliteta, ili pak kušali koju kap izvornog domaćeg vina.

Činjenica da Centaurus takve proizvode donosi direktno na stolove smještajnih objekata i restorana, od neprocjenjiva je značaja, pa će tako ovi pioniri repova od grdobine i fileta šampjera svakom ribljem meniju ucijepiti prijeko potrebnu kvalitetu pouzdanosti i otmjenosti. Već i sam pogled na tjedne menije njihovih gastro ribarnica – s kojih nam se „smiješe“ (i izazivaju zazubice!) delicije poput zapečenih tortilja, lazanja s ribom, hobotnice s grahoricama, njoka na bijelo s ribom i bakalara spravljenog na pregršt načina, odaje nam jedno – imamo posla s pravin meštrima o’ ribe!

imag2798

ŽELITE KUPOVATI U GASTRO RIBARNICAMA BRAČ, ILI KUŠATI NEKO OD GOTOVIH JELA?
Glavna ribarnica sa skladištem nalazi se na splitskom Poljudu (VIII Mediteranskih Igara 9/1, PON-SUB : 07:00-20:00, tel: 021/380 668), dok je ona u gradskom centru dežurna i nedjeljom te se nalazi nasuprot Velike realke i Brodomerkura, u sklopu supermarketa Ribola (Kneza Mislava 2, PON-PET: 08:00-15:00, SUB-NED: 08:00-13:00). Na raspolaganju kupcima je i poslovnica Belvedere (Vukovarska 148 b, PON-SUB: 07:00-16:30,tel.: 021/473 859). Stanovnici Brda kupovinu mogu obavljati na adresi Mostarska 34 (PON-PET: 07:00-14:00, SUB: 07:00-12:00, tel. 099/7586 330), dok će Solinjani rado navratiti u poslovnicu u ulici Kralja Zvonimira 103 (PON-PET: 07:00-14:00,SUB: 7:00-12:00, tel. 021/210 460). Stanovnici Strožanca i Podstrane svoju zalihu svježe ribe mogu potražiti na adresi Strožanačka 25 (PON-PET:07:00-14:00, SUB: 7:00-12:00, tel. 021/334 115).

imag2799

Uz kupnju ribe uključeno je i besplatno čišćenje, a nakon određenih sati u danu aktualne su i brojne akcije!

Foto: Tom Dubravec / CROPIX