Aktualno

Advent u Mariji Bistrici – istinski doživljaj božićne čarolije

Doživjeti božićni ugođaj u Mariji Bistrici, nacionalnom svetištu Majke Božje, uistinu je poseban doživljaj! Tradicija proslave Adventa u Mariji Bistrici nastavlja se i ove godine, sada s još raskošnijim programom koji će se provoditi kroz četiri tematska vikenda. To su:

Vikend duhovne glazbe (26. – 27. 11.)
Dječji i vikend starih zanata (03. – 04. 12.)
Vikend adventskih običaja (10. – 11. 12.)
Vikend medenjaka i gvirca (17. – 18. 12.)

foto-srecko-budek-0050foto: Srećko Budek

Svakog vikenda očekuju vas nastupi brojnih KUD-ova, dječjih zborova, vokalnih skupina, klapa, bendova i istaknutih glazbenih umjetnika. Moći ćete uživati u Bistričkom adventskom sajmu koji je nadaleko poznat po tome što se na njemu mogu razgledati i kupiti jedinstveni autohtoni božićni ukrasi i originalne tradicijske igračke rađene tehnikama naših starih.

slika-1

Ove godine Mariju Bistricu krasit će jedinstvene jaslice sa motivima drvenih dječjih igračaka pod zaštitom UNESCO-a, te klizalište „Bistrička ledena bajka“. Čarobno otvorenje 04. prosinca od 19:00 sati kao stvoreno je za najmlađe klizače, dok oni stariji imaju priliku uživati u besplatnom klizanju pod zvijezdama sve do ponoći.
U Mariji Bistrici se sprema prekrasna Adventska noć svjetla 11. prosinca uz humanitarni koncert “Zagrljaj dobrote”. Zaželite svoju želju i pustite svijetleći lampion uz duhovnu poruku iz Marije Bistrice!

slika-4

Sve to bit će začinjeno jedinstvenom gastro ponudom bistričke kuhinje i neizostavnim kuhanim gvircom i vinom koje će posjetitelji i ove godine moći popiti u adventskoj šalici. Advent u Mariji Bistrici završava tradicionalnim dočekom Nove godine u podne na središnjem bistričkom trgu uz koncert TS „Brajde“, „Blue Jeans“ i TS „Od Srca Do Srca“ i uz veliku Bistričku božićnu tombolu gdje je glavna nagrada Hyundai i 10.

slika-2

Više informacija potražite na stranicama TZO Marije Bistrice i na stranicama Turističke zajednice Krapinsko – zagorske županije.
Prelistajte program adventskih događanja na slijedećoj poveznici:
ADVENT MARIJA BISTRICA  i dobrodošli na  najljepšu božićnu bajku ove zime, u  zagorsku Bajku na dlanu.

Dobrodošli na naš Advent!

fotografije: Srećko Budek i Turistička zajednica Krapinsko – zagorske županije, Turistička zajednica Općine Marija Bistrica