Aktualno

ADVENT U OSIJEKU 2016.

Od 25. studenog do 31. prosinca 2016. budite s nama tijekom najveselijeg doba godine u Osijeku. Svima omiljena adventska manifestacija Advent u Tvrđi i ove je godine u osječkom starom gradu, na baroknom Trgu Svetog Trojstva. Novosti s veselog predbožićnog sajma s koncertima i događanjima za djecu i obitelji u ambijentu kao stvorenom za druženje s prijateljima ili upoznavanje novih dragih osoba, pratite putem web stranice www.adventosijek.hr, na službenoj stranici Turističke zajednice Grada Osijeka ili na Facebook stranici Advent u Tvrđi. Događanja iz Tvrđe kao i ostala događanja tijekom Adventa u Osijeku na Engleskom jeziku pratite na Facebook stranici Advent u Osijeku – Christmastime in Osijek.

advent-osijek-4-medium

ADVENT U OSIJEKU 2016. – pregled većih događanja:

25.11.- 31.12.2016., Advent u Tvrđi, adventski sajam i koncertni program na baroknom Trgu Sv. Trojstva ukrašenom u prelijepo božićno ruho ove se godine događa pod sloganom „Vjerujemo u dobro!“.

advent-u-tvrdi-0020

Advent u Tvrđi najveća je predbožićna manifestacija u Slavoniji i Baranji. U bajkovitoj povijesnoj jezgri Osijeka smjestio se najromantičniji božićni sajam u Hrvatskoj. Šuma borova i pažljivo ukrašene 33 kućice, peći koje gore i griju posjetitelje, barokni karuseli i vrtuljak za djecu ponovno će oduševiti Osječane i sve goste.

advent-u-tvrdi-0029-medium

Adventski sajam, Božićni bazar, radi tijekom poslijepodnevnih sati, vikendom cijeloga dana, a svakodnevni popodnevni i večernji programi uključuju radionice, izložbe, koncerte, nagradne igre, paljenje adventskih svijeća i zajedničko zalijevanje božićne pšenice. Uz štandove s rukotvorinama i poklonima za najmilije, slastice i kuhano vino tu je i neodoljiva slavonska gastronomija te tipična jela za ove prohladne zimske dane.

advent-osijek-3-medium

Tajni vrt, Tajni djedica, Slatki kutak, Dobro se dobrim vraća samo su djelić posebnih sadržaja i skrovitih mjesta adventskog seoca na Trgu Svetog Trojstva na čijim ćete se slikovitim stazama zagubiti i prisjetiti se onog najvažnijeg – vrijednosti Božića.

advent-osijek-1-medium

Prelijepe fotografije s Adventa u Tvrđi pogledajte na Instagramu: Adventutvrdji.

Budite na istome mjestu i na Silvestrovo te s prijateljima i svima okupljenima veseli uplešite u Novu godinu.

advent-u-tvrdi-0024

30.11.-22.12., Advent u Muzeju, radionice, koncerti, izložbe u Muzeju Slavonije u Tvrđi povodom obilježavanja akcije “Vodite me u Muzej”.

01.12.-31.12., „Božićna bajka u osječkom tramvaju, vožnja božićnim tramvajem ukrašenim s 30.000 blagdanskih lampica uz predstavu i poklone Djeda Mraza. Polazna i završna stanica je na glavnom trgu.

advent-u-tvrdi-0030

01.12.-31.12., VR – Virtual Reality u Božićnom tramvaju (virtualna stvarnost). Okušajte se u ulozi vozača božićnog tramvaja! Svakog dana prosinca na glavnom gradskom trgu u tramvaju ukrašenom tisućama lampica provozajte se gradskim ulicama. Dječji san gotovo svakog dječaka i djevojčice je voziti tramvaj, a sada to možete i vi!

advent-u-tvrdi-0033

02.12., Lampioni za Dan grada Osijeka, Arheološki odjel Muzeja Slavonije, Trg Sv. Trojstva, izložba tematskih lampiona od papira osječkih osnovnoškolaca u suradnji s Društvom tehničke kulture Osijek.

advent-osijek-2

02.-03.12., Smotra amaterskih pjevačkih zborova uz Dan grada, na središnjim gradskim trgovima Trgu Slobode i Trgu dr. Ante Starčevića u petak 2. prosinca od 17 sati pjevat će zborovi osnovnih i srednjih škola, a 3. prosinca u 11 sati zborovi dječjih vrtića, crkveni zborovi i druge vokalne skupine.

02.12.2016.-08.01.2017., Božićni sajam u Superu, prigodni sajam domaćih proizvoda i suvenira u TC Supermarket na Trgu Slobode.

03.12., Moto Mrazovi, Trg dr. Ante Starčevića (glavni trg) Tradicionalna humanitarna akcija članova Moto Kluba Osijek u 12 sati.

09.-10.12., WINE OS – Osijek Wine Fest, TC Esseker Centar, promocija vina i delicija iz Hrvatskog Podunavlja, Hrvatske i okolnih zemalja.

17.-23.12., Predbožićna druženja plesnog studia Shine, kreativne radionice, Frizerska revija (Ledene frizure), super talent, izrada rekvizita, izrada ukrasa, pričanje bajki, osmišljavanje novogodišnjeg plakata, novogodišnji pinkl- bal, pečenje kolačića i kuhanje čaja i mnoga druga događanja u Esseker centru u prostoru plesnog studija Shine.

img_4351-web-medium

18.12., 27.12., 29.12., “Novogodišnja večera na Sjevernom Polu”, glazbeno – plesna predstava uz sudjelovanje pjevača HNK u Osijeku i plesača Plesnog studia Shine te članova društva Naša Djeca Osijek. Izvedba 18.12. održat će se u HNK u Osijeku u 11 sati, a izvedbe 27.12. i 29.12. će se održati u Esseker centru u 18 i 19:30 sati.

img_4397-mala

31.12., Silvestrovo: u podne tradicionalno kupanje „Osječkog tuljana“ i prijatelja u ledom okovanoj Zimskoj luci na rijeci Dravi u centru grada; navečer doček Nove godine na Trgu Svetog Trojstva u staroj gradskoj jezgri Tvrđi.

osijek_panorama_ljublokot

TURISTIČKI ARANŽMANI U PONUDI TIJEKOM ADVENTA:

Advent u Osijeku s popustom (01.12.-31.12.)

Posebna ponuda autobusnog prijevoznika Panturist d.d. uz događanja tijekom Adventa u Osijeku. U mjesecu prosincu ostvarite popuste od 10 do 20% na noćenja u odabranim hotelima i pansionima. Više o ponudi Panturista pročitajte ovdje: Panturist – Advent u Osijeku s popustom.pdf

img_4343-web

Advent u Osijeku autobusom iz Dalmacije (25.11.2016.-01.01.2017.)

Panturist Vas svakodnevno povezuje s Osijekom redovnom autobusnom linijom na relaciji: Imotski – Split – Trogir – Šibenik – Biograd n/m – Zadar – Osijek. Više informacija o autobusnim linijama doznajte na www.panturist.hr ili na 031/638-580. Više o ponudi Panturista pročitajte ovdje: Panturist – na Advent u Osijeku autobusom iz Dalmacije.pdf

Da bi vam Božić bio uzbudljiv kao nekad, a Nova godina počela u raskoši savršenog ambijenta – Osijek je definitivno mjesto za posjetiti i ovih blagdana!

img_4396-web-medium

Više informacija potražite na www.tzosijek.hr i dobrodošli!

fullsizerender-1