Aktualno

Advent u Splitu – najljepša blagdanska čarolija iz Dalmacije!

Splitski Advent je razlog zašto sve više turista računa na Split i van ljetne sezone – provjerite zašto!

Vrijeme održavanja: 26. studenog 2016. – 07. siječnja 2017.

riva-nocu-autor-ante-verzotti_1

Počinje Advent u Splitu, najpopularnja zimska manifestacija koju s veseljem svi očekujemo. Počinje u subotu 26. studenog uoči prve adventske nedjelje,  i traje zajedno s novogodišnjim događanjima do 07. siječnja 2017. godine. Manifestacija se u posljednje dvije godine profilirala se kao jedan od prepoznatljivih brendova grada, koju sve više i u zimskim mjesecima, posebno u vrijeme adventa, posjećuju strani i domaći turisti.  U Turističkoj zajednici grada Splita kažu kako će ovo biti najljepši Advent do sada.

dsc_0997_1

Svi koji ove godine odluče pokloniti Splitu najljepše doba godine, sa sobom će ponijeti najzabavnije uspomene zbog kojih će se često i rado vraćati. Organizator manifestacije je Turistička zajednica grada Splita i Grad Split.

img_7396_1

Tijekom prosinca, pa sve do polovice siječnja, u užem i širem centru Splita, na Rivi, trgovima i kaletama tijekom „Adventa u Splitu“ odvija se izuzetno bogat program. Početak „Adventa u Splitu“ obilježava se otvaranjem manifestacije „Božićni sajam na Rivi. Na Božićnom sajmu na Rivi i ove godine moći ćete uživati u božićnim ukrasima i prigodnim suvenirima, i uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi ugostiteljskih sadržaja, kao i glazbenih nastupa. Svaki dan na centralnoj pozornici na Rivi, posjetitelje očekuje raznolik glazbeni i umjetnički program, od tematskih večernjih nastupa raznih DJ-eva   i zabavnih bendova do dnevnih koncerta klapa i izvođača koji će domaćim i stranim gostima donijeti dašak tradicionalnog božićnog ugođaja.

img_7302_1

RASPLESANA RIVA I SVI GRADSKI TRGOVI

Zabava se se nastavlja idućih 40 dana kada svi građani i turisti pohrle na već poznate „spliske kučiće“ na Rivi. Razni organizirani koncerti i DJ-evi svojim nastupom i glazbom oplemenjuju večernje i noćne sate. Svaki dan nastupaju različiti izvodjači i tulum traje do dugo u noć. Za zabavni će dio, kao i lanjskih godina, ponajviše biti zadužen kolektiv  ugostitelja, koji nam i ove godine spremaju pregršt iznenađenja.

img_7142

Duh Božića u naš grad unijeti će svojim nastupima i brojni crkveni zborovi a organizatori najavljuju i brojne programe za najmlađe. Pozivamo drage goste  grada pod Marjanom da se odazovu i raznovrsnim humanitarnim događanjima koji će najpotrebitijima učiniti Božić posebnijim. Adventski ugođaj proširio se na gradske trgove. Narodni trg- Pjaca stoljećima je bio središnja pozornica gradskog života i dom brojnih plemićkih obitelji, a danas nudi najveseliju božićnu zabavu i gastronomsku ponudu. U prostorima Stare gradske vijećnice doživite  svjetlo Božića, na istoimenoj izložbi. Poznate kućice unijeti će božićni ugođaj i na jedinstvene  Prokurative- Trg Republike.

img_2268_1

PROMOTIVNE CIJENE LETOVA I ŽELJEZNIČKOG PRIJEVOZA

Sve one koji planiraju putovanje u Split tijekom zimskih mjeseci, podsjećamo kako Splitski hoteli nude posebne pakete za adventska putovanja.  Osim toga, Croatia Airlines ima posebne cijene avionskih karata, a HŽ putnički prijevoz nudi dodatnu pogodnost posjetiteljima Splita u vrijeme božićnih i novogodišnjih događanja u obliku  popusta na putnički prijevoz za povratna putovanja iz svih kolodvora/stajališta u Hrvatskoj i Sloveniji.  HNK Split i ove godine priprema umjetnički program s naglaskom na božićni i novogodišnji koncert.

img_2202_1

DOČEK NOVE UZ POPULARNOG PETRA GRAŠU

Najzabavniji doček Nove godine, kulminacija je božićno novogodišnjih događanja, a za odličnu atmosferu do sitnih jutarnjih  sati zadužen je jedinstveni Petar Grašo.

festival_split32-050715fotografija: Slobodna Dalmacija

Pred nama je najljepši dio godine  u kojem će Split ispričati najveseliju zimsku priču Dalmacije i pozivamo sve da nam se pridruže!

dsc_1738_1

Detaljni program koncerata i događanja pogledajte na www.visitsplit.com

Više informacija pronađite na: www.visitsplit.com, ili Facebook  TZ Grada Splita.

Organizatori događanja: Grad Split , TZ Split i Spalatum D.M.C. agencija

Foto: arhiva TZG Splita

logotipi-hr-1-1024x375