Aktivni odmor

Daruvarske toplice – mjesto po mjeri čovjeka!

Svaki put kada posjetite Daruvarske toplice, uvjeriti ćete se  zašto su stari Rimljani ovo kupališno lječilište jednostavno obožavali, te ga proglasili  „mjestom po mjeri čovjeka“!

Brojni izvori ljekovite termalne vode, nalazišta ljekovitog mineralnog blata,  očuvane povijesne građevine i prekrasni povijesni pejzažni parkovi, prirodne ljepote, brojni sportsko rekreacijski, wellness-spa i medicinski sadržaji čine Daruvarske toplice savršenim mjestom za odmor, rehabilitaciju i povratak tijela u dobru formu.

dar-toplice-vanjski-bazen-plivanje

Smještajni objekti Daruvarskih toplica, lječilišni hotel „Termal“*** i depandansa „Arcadia“*** nalaze se u najljepšem dijelu povijesnog pejzažnog perivoja, na samo nekoliko minuta hoda do samog centra grada Daruvara. Okružuje ih Julijev park, jedan od najstarijih zaštićenih parkova u Hrvatskoj, prekrasne povijesne građevine, kaptirani izvori ljekovite termalne vode, dječje igralište, park šuma i brojne uređene šetnice.

arcadia

Daruvarske toplice su prva specijalna bolnica u Hrvatskoj koja je provela kategorizaciju svojih smještajnih objekata!

Lječilišni hotel Termal*** sa 157 smještajnih jedinica, zatvorenim i otvorenim bazenima s ljekovitom termalnom vodom, vrhunskim fitness centrom, wellness-spa centrom u kojem se nalazi: finska i infracrvena sauna, parna kupelj, jacuzzi, zona za njegu lica i tijela i solarij. U sklopu kompleksa je i sportska dvorana, tenis tereni, tereni za minigolf, paintball tereni, viseća kuglana, te 3 opremljene dvorane za održavanje poslovnih skupova.

soba-arcadia1

Povijesna građevina „Villa Arcadia“ je depandansa*** sa 12 ekskluzivno uređenih smještajnih jedinica, koja je povezana sa baroknim restoranom Terasa, koji je već nekoliko godina zaredom uvršten među 100 najboljih restorana Hrvatske.

restoran-terasa
Uz primjenu ljekovite termalne vode i mineralnog blata Daruvarske toplice specijalizirane su za rehabilitacijske programe liječenja lokomotornog sustava, rehabilitaciju nakon sportskih ozljeda, kao i zdravstveni program prirodne pomoći liječenju neplodnosti, te wellness – spa i sportsko – rekreacijske programe.

Osim rehabilitacije, relaksacije i rekreacije, u Daruvaru možete uživati i u dugim šetnjama jednog od najstarijih perivoja, upoznati brojne kulturno-povijesne znamenitosti kao što su Antunova kupka iz 1772.g., Centalno blatno kupalište iz 1909.g., dok se ljupki niz povijesnih znamenitosti nastavlja s Vilom Arcadiom 1870.g. , Švicarskom vilom 1860.g., dvorcem grofa Jankovića iz 1777.godine. Povijest je na ovom mjestu ispisala neke od najljepših arhitektonskih priča kontinentalne Hrvatske!

daruvar-central-mud-bath-photo-stefan-brajkovic
Centralno blatno kupalište, foto: Štefan Brajković

Možete zaželjeti želju i baciti novčić za sreću u „Ivanovo vrelo“ – najveći kaptirani izvor ljekovite termalne vode, posjetiti skulpturu Augustinčićeve „Kupačice“ koja se od milja zove i „Gola Maja“ ili prošetati Poučnom stazom Rimske park šume do izvora ljubavi “Julis Brum”  i Židovskog groblja – spomenika kulture koje datira s početka 19. stoljeća.

ivans-spring-in-julijes-park-of-daruvar-spa-1
Ivanovo vrelo

Imati ćete priliku vidjeti i jedno od najstarijih stabala Ginko Bilobe u svijetu, iznimne ljepote i velike vrijednosti koji se nalazi ispred dvorca grofa Jankovića ili upoznati povijest lječilišnog perivoja – Julijevog parka.

zdral-julijev-park-daruvar

Ukoliko još niste imali priliku, svakako posjetite Daruvarske toplice i uvjerit ćete se zašto su ovo, od davnina poznato kupališno mjesto, još i stari Rimljani, jednostavno obožavali!

DARUVARSKE TOPLICE – Ljekovita svojstva termalnih voda

Ljekovita termalna voda daruvarskih izvora ima iznimne koristi u zdravstvenom turizmu i rekreaciji. Kupanje u termalnoj vodi posebno se preporučuje kod oboljenja zglobova, tetiva, mišića, bolesti krvnih žila, perifernih živčanih lezija, probavnih, ginekoloških, pa i psihosomatskih bolesti i smetnji: stresa, umora, smanjene koncentracije i pamćenja, preosjetljivosti, razdražljivosti, te smetnji sa spavanjem. Na površini od 1800 četvornih metara wellness centra Daruvarskih toplica, nalaze se dva otvorena i jedan zatvoreni bazen s ljekovitom termalnom vodom, temperature između 28 i 35 stupnjeva celzijusa, te hidro masažom. Pozitivno i ljekovito djelovanje termalne vode ovog kraja poznavali su još stari Rimljani, koji su za liječenje koristili vruće, tople i hladne kupke.

Portrait of young female relaxing in beauty salon

Ljekovita termalna voda na području Daruvara oduvijek je korištena za poboljšanje kvalitete života, te je bitna poveznica između prošlosti i sadašnjosti. Prvi su je koristili Jasi, a liječili su se tu i rimski carevi, turski i austrougarski vojskovođe, gospoda, građanstvo i seljaštvo. Kapaciteti današnjih izvora su oko 30 l/s, a temperatura se kreće do 47°c.

GRAD DARUVAR I DARUVARSKE TOPLICE SU OD 2011. GODINE ČLANICE EUROPSKE UDRUGE POVIJESNIH TERMALNIH GRADOVA (EHTTA). Članstvom u Europskoj udruzi povijesnih termalnih gradova, jedini u Hrvatskoj, Daruvar i Daruvarske toplice ušle su u međunarodnu mrežu gradova, putem koje će se promovirati turistička ponuda članica EHTTA-e.

Više informacija pronađite na: www.daruvarske-toplice.hr i na stranicama Turističke zajednice Bjelovarsko – bilogorske županije. Odlučite se ove jeseni podariti sebi totalni relax uma i tijela u nevjerojatno lijepom ambijentu. Osvojit će vas kvaliteta i pristupačnost, kako usluge tako i cijene. Odmor nikad nije bio bliže.

Portrait of young female enjoying the procedure of facial massage

Fotografije preuzete: Daruvarske toplice, Turistička zajednica Bjelovarsko – bilogorske županije, Štefan Brajković

Promo

htz-2016-logo-slogan-hrvatski_rgb-mali-768x488

tzbbz_nova_11_