Aktualno

Gosti iz Velike Britanije stižu u sve većem broju u Splitsko – dalmatinsku županiju, zanima ih kulturno naslijeđe!

 

U cilju postizanja još boljih turističkih rezultata u 2017. godini, Turistička zajednica Splitsko – dalmatinske županije, nakon iznimno uspješne sezone, nastavlja sa jakim angažmanom i promocijom na inozemnom tržištu. Nakon predstavljanja na World Travel Market-u, najvažnijem svjetskom sajmu turizma u Londonu, 24.studenog, u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Londonu, u organizaciji Hrvatsko – britanskog društva, održana je prezentacija turizma Splitsko – dalmatinske županije. Prezentaciju je vodio povijesničar umjetnosti Joško Belamarić i direktor Turističke zajednice Splitsko – dalmatinske županije,  Joško Stella. Predstavili su bogatstvo kulturnog naslijeđa, aktivni odmor i projekt cikloturizma.

img_0042

Nakon završetka događanja održana je i gastro prezentacija za koju je Turistička zajednica Splitsko – dalmatinske županije angažirala vrsnog hrvatskog chefa – Hrvoja Miletića, koji živi i radi u Londonu. Prezentaciji je prisustvovalo preko 50 uglednih gostiju, novinara, djelatnika u kulturi i turizmu.

img_0043

Sama prezentacija dio je višegodišnje snažne promocije Turističke zajednice Splitsko – dalmatinske županije i privlačenja turista s područja Velike Britanije.

img_0034 img_0037

S obzirom na važnost britanskog tržišta TZ SDŽ nastupa godišnje najmanje na 2 sajma u Londonu, koju prati snažna marketinška podrška na društvenim mrežama i internetu.

img_0033

U protekle dvije godine u Splitsko – dalmatinskoj županiji, 67% više dolazaka gostiju s britanskog tržišta

“U 2016. godini Splitsko – dalmatinska županija bilježi povećanje gostiju od 29% s britanskog tržišta, a 2015. god 38%, dakle u dvije godine imamo preko 67% povećanje dolazaka s britanskog tržišta, i ono što je najvažnije očekujemo daljnje povećanje s obzirom na veliki interes avio prijevoznika i agencija koje dolaze s britanskog tržišta”, istaknuo je direktor županijske turističke zajednice, Joško Stella, te dodao kako je bitno naglasiti da je rast s britanskog tržišta, rezultat rada i aktivnosti svih turističkih djelatnika Splitsko – dalmatinske županije.