Aktualno

Kutjevačko Martinje – radost života na obroncima požeško – slavonske doline

„Kutjevačko Martinjetradicionalna je dvodnevna turistička manifestacija povodom proslave blagdana sv. Martina koja okuplja velik broj posjetitelja. Kutjevo je postalo tradicionalno okupljalište planinara i izletnika koje za Martinje posjeti oko 3000 planinara iz cijele Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije. Uz obilazak planinarskih staza, posjetitelji mogu uživati u obredu krštenja mošta i zabavnom programu na jedinstvenom Trgu graševine uz degustaciju najboljih kutjevačkih vina i bogatu gastronomsku ponudu.

_mg_4695

Grad Kutjevo i ove je godine pokrovitelj manifestacije „Kutjevačko Martinje“ koju organizira u suradnji s Udrugom vinara i vinogradara „Kutjevački vinari“, Hrvatskim planinarskim društvom „Vidim“ i Turističkom zajednicom Grada Kutjeva.
Manifestacija će se održati u Kutjevu 12. i 13. studenog 2016. godine.
Program Martinja traje dva dana i pun je raznih događanja u kojima mogu uživati naši  dragi gosti, ljubitelji vrhunskog vina, planinari, zaljubljenici u tradicionalne manifestacije, gurmani,  obitelji sa djecom jer zabave, ponude i kutjevačkih posebnosti neće nedostajati.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Planinari i izletnici u subotu dopodne moći će uživati u šetnji planinarskom stazom uz vodstvo članova HPD-a Vidim, a u nedjelju ih očekuju tri različite staze.  Martinjske fešte počinju Fišijadom u organizaciji caffe bara Otok u subotu u 12h.  Nakon Fišijade i proglašenja pobjednika nastavlja se fešta u ugostiteljskim objektima Otok, Puls i Ceco uz glazbene sastave i bogatu ponudu slavonskih specijaliteta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U nedjelju ujutro nastavlja se s planinarskim izletima, a nakon svete mise u 11:00h u crkvi rođenja Blažene Djevice Marije, okupljanje je na Trgu graševine u 13:30h uz nastup tamburaških sastava Poljadija, Bećaruše, Sanjari i Paori. Svečana povorka s konjanicima, kolima, predstavnicima vinara i brojnih udruga s područja Grada kreće prema crkvi u 13:30h.

kut-33

Pozivamo sve Kutjevčane, planinare, izletnike i sve drage goste da nam se pridruže u povorci i blagoslovu mošta ispred župne crkve. U 15:00h počinje drugi dio programa na Trgu graševine – Martinjski obred i glazbeni program u kojem će nastupiti Krunoslav Kićo Slabinac, Garavuše i Libreto.

kutjevo_martinje2016

Na Trgu graševine, uz vrhunska vina kutjevačkog vinogorja, gosti će moći uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi domaćih slavonskih jela, od čobanca, graha, pečenke, fiša, filovane paprike, sarme, svinjske koljenice, roštilja, voletine s ražnja pa do domaćih slavonskih kolača.

U subotu i nedjelju su Dani otvorenih podruma u podrumima kutjevačkih vinara od 10 do 16h.

vinogradi-8

Volite li radost, zabavu, smijeh i dobru kapljicu, dobar zalogaj i volite li jesen u spektru svih njenih boja, tada dođite u Kutjevo i s nama istražite sve od nabrojanog!

Više informacija pronađite na

Facebook TZ grada Kutjeva

Turistička zajednica Požeško – slavonske županije

Facebook Turističke zajednice Požeško – slavonske županije

Fotografije preuzete; Turistička zajednica Požeško – slavonske županije

Promo

htz-2016-logo-slogan-hrvatski_rgb-mali-768x488

logo-tzpsz2-768x408