• hr

Ovih blagdana poklonite sebi zdravlje! Last minute ponuda Specijalne bolnice Kalos kojoj nećete moći odoljeti!

POSJETITE SPECIJALNU BOLNICU KALOS U VELOJ LUCI!

Dobro poznata poslovica: Zdrav čovjek ima tisuću želja, a bolestan samo jednu, nije tek zgodna umotvorina ili pak prazna floskula – od zdravlja uistinu sve počinje, a svaki ulog u zdravlje zlata je vrijedan! To dobro znaju i u specijalnoj veloluškoj bolnici Kalos, pa su ovog prosinca za svoje pacijente pripremili i prigodne last minute pakete. No, prije nego što Vas detaljnije uputimo u njihovu ponudu, valja objasniti koja to oboljenja tretira ova ustanova, i na koje se prirodne resurse oslanja.

kontrast-8_1

OPUŠTAJUĆE PRIRODNO OKRUŽENJE. Prekrasnom ambijentu bolnice Kalos svakako pridonosi i njen smještaj na zapadnom dijelu otoka Korčule, u slikovitu mediteranskomgradiću Vela Luka. Velolučko sunce u kombinaciji sa nepreglednim borovim šumama i maslinicima, te pitoresknim otočićima poput Ošjaka i Proizda, samo po sebi djeluje okrepljujuće, a gotovo 150 godina čuvana tajna ono je što ovaj gradić čini uistinu jedinstvenim!

Vela LUks - kopija

Naime, pored iznimno blagotvorne, ljekovite klime etezijskog tipa, ondje se nalaze i izuzetno dragocjeni izvori ljekovitog blata, koje se kroz milenije, zahvaljujući geografskom položaju  i dubinivelolučkog zaljeva, taložilo u uvali Kale. Na dnu uvale nalazi se i izvor radioaktivne vode Kalac, a kombinacija nalazišta peloida i radonske vode jedinstvena je na JadranuDa se radi o izuzetno ljekovitom peloidu utvrdilo je putem istraživanja mulja, više vrhunskih znanstvenih institucija, a ponajbolji dokaz su rezultati koje su pokazali pacijenti – kupajući se i sunčajući u uvali Kale ljudi su opazili da su im kronične reumatske smetnje prestale ili se znatno smanjile!

Kontrast_-7copy_1

MULJ ZLATA VRIJEDAN. Svojim vrijednim terapijskim, fizikalnim, mehaničkim, kemijskim i hormonalnim svojstvima peloid iz veloluškog zaljeva uspješno se primjenjuje u liječenju kroničnih, upalnih i degenerativnih reumatskih bolesti. Jača imunitet, potiče cirkulaciju, pokretljivost, a samim tim i razmjenu i izlučivanje štetnih tvari nakupljenih u organizmu.

kontrast-12_1

Upravo je potvrda ljekovitosti čudesnog mulja 1972. inicirala izgradnju lječilišta KalosOndje se dan danas koriste i brojne tehnike medicinske masaže u kombinaciji s ostalim medicinskim postupcima koji su se pokazali iznimno učinkovitima, a ponuda medicinskih tretmana wellnesssadržaja se neprestano usavršava i nadograđuje.

kontrast-85_1

Za tretiranje reumatskih bolesti, te reumatskih i ginekoloških oboljenja, ili pak za oslobađanje od stresa i opuštanje, pacijentima je na raspolaganju širok spektar terapija: hidroterapija (morska voda u bazenu, gavlanske kupke, biserna kada, podvodne i tople kupke), elektroterapije (interferentne struje, tens, diadinator, galvanizacija, magnetoterapija, laser, ultrazvuk, kratki val, ultraviolet…)termoterapije (liman, parfin, kriomasaža), kineziterapija (vježbe individualne ili grupne, Bobat, sa pomagalima, vježbe koordinacije i ravnoteže) te ogroman izbor različitih masažnih tehnika (manuelna, limfna drenaža, refleksna, shiatsu masaža, hot stone…).

Kontrast_-3-2_1

ZDRAVLJE KAO NAJDRAGOCJENIJI DAR. Ovog prosinca specijalna bolnica Kalos pripremila je desetodnevni last minute program za najviše 50 sretnih pacijenata, koji mogu birati između 3 termina: 

1. Početak: 9.prosinca – Završetak: 19.prosinca

2. Početak: 10.prosinca – Završetak: 20.prosinca

3. Početak: 11.prosinca – Završetak: 21.prosinca

Smještaj je isključivo u 1 / 2 ili 1 / 3 sobi, dok cijena iznosi 1.500,00 kn (150,00 kn po danu)

Nedjeljom, koja je neradni dan, pacijentima je na raspolaganju samo korištenje bazena u terminu prema dogovoru.

kontrast-17_1

 

Liječenje uz D1 uputnicu + 10 punih pansiona uključuje:

puni pansion (doručak: švedski stol, ručak i večera: izbor između 3 menija)

korištenje bazena s toplom morskom vodom (14,00-16,00h)

specijalistički pregled – početni i kontrolni ili završni

procedure fizikalne terapije prema medicinskoj indikaciji koje su na listi HZZO-a (broj terapija nije ograničen) uz mogućnost nadoplate za terapije i masaže koje nisu na listi

kontrast-2_1

Program od 10 punih pansiona bez D1 uputnice uključuje: 

puni pansion (doručak: švedski stol, ručak i večera: izbor između 3 menija) 

korištenje bazena s toplom morskom vodom (14,00-16,00h)

specijalistički pregled – početni 

grupne vježbe u dvorani

2 procedure iz Grupe – Elektroterapija, UZV, magnet, fototerapija (vidjeti Cjenik SB „Kalos“)

kontrast-10_1

Sve informacije i rezervacije možete obaviti putem telefona: 020/813 017 ili mobitela 091/211 75 64 od 7,00 do 15,00 h svakim radnim danom.

KALOS, VELA LUKA
SPECIJALNA BOLNICA ZA MEDICINSKU REHABILITACIJU
Obala 3, br. 3, 20270 Vela Luka
tel: +385(0)20 813 017, fax: +385(0)20 812 002
www.kalos.hr

Shares