Izlet preporuka

Advent u Osijeku – Božić za poželjeti

Do kraja Adventa posjetite Osijek jer vas očekuju vinski festival, veseli božićni tramvaj s vilenjacima, virtualna stvarnost (virtual reality) u tramvaju, bogati program božićnih koncerata, dašak bečkog Novogodišnjeg koncerta u osječkom HNK i omiljeni božićni sajmovi upravo stvoreni za druženje s prijateljima i obitelji u okruženju svjetlucavih ukrasa, mirisu božićnih drvaca, kuhanog vina ili… jednostavno Božić kakav ste davno poželjeli… Ostanite i koji dan dulje te na središnjem trgu u starom gradu uz čašu pjenušca uplešite u Novu godinu.

img_5164a-medium

Novosti pratite na Facebook stranici: Advent u Osijeku – Christmastime in Osijek ili na web stranici Turističke zajednice grada Osijeka.

ADVENT U OSIJEKU 2016. – pregled većih događanja:

25.11.- 31.12.2016., Advent u Tvrđi, adventski sajam i koncertni program na baroknom Trgu Sv. Trojstva ukrašenom u prelijepo božićno ruho ove se godine događa pod sloganom „Vjerujemo u dobro!“.

20161130_150555a-medium

Advent u Tvrđi najveća je predbožićna manifestacija u Slavoniji i Baranji. U bajkovitoj povijesnoj jezgri Osijeka smjestio se najromantičniji božićni sajam u Hrvatskoj. Šuma borova i pažljivo ukrašene 33 kućice, peći koje gore i griju posjetitelje, barokni karuseli i vrtuljak za djecu ponovno će oduševiti Osječane i sve goste.

img_4396-web-medium

Adventski sajam, Božićni bazar, radi tijekom poslijepodnevnih sati, vikendom cijeloga dana, a svakodnevni popodnevni i večernji programi uključuju radionice, izložbe, koncerte, nagradne igre, paljenje adventskih svijeća i zajedničko zalijevanje božićne pšenice.

advent-tvrda-web
Uz štandove s rukotvorinama i poklonima za najmilije, slastice i kuhano vino tu je i neodoljiva slavonska gastronomija te tipična jela za ove prohladne zimske dane.

img_5199a-medium

Tajni vrt, Tajni djedica, Slatki kutak, Dobro se dobrim vraća samo su djelić posebnih sadržaja i skrovitih mjesta adventskog seoca na Trgu Svetog Trojstva na čijim ćete se slikovitim stazama zagubiti i prisjetiti se onog najvažnijeg – vrijednosti Božića.

img_5143a-medium

Budite na istome mjestu i na Silvestrovo te s prijateljima i svima okupljenima veseli uplešite u Novu godinu.

osijek_panorama_ljublokot-medium

Novosti s veselog predbožićnog sajma s koncertima i događanjima za djecu i obitelji u ambijentu kao stvorenom za druženje s prijateljima ili upoznavanje novih dragih osoba, pratite putem web stranice www.adventosijek.hr ili na Facebook stranici Advent u Tvrđi.

img_5113a-medium

30.11.-22.12., Advent u Muzeju, radionice, koncerti, izložbe u Muzeju Slavonije u Tvrđi povodom obilježavanja akcije “Vodite me u Muzej”.

01.12.-31.12., „Božićna bajka u osječkom tramvaju, vožnja božićnim tramvajem ukrašenim s 30.000 blagdanskih lampica uz predstavu i poklone Djeda Mraza. Polazna i završna stanica je na glavnom trgu.

20161129_090050a-medium

01.12.-31.12., VR – Virtual Reality u Božićnom tramvaju (virtualna stvarnost). Okušajte se u ulozi vozača božićnog tramvaja! Svakog dana prosinca na glavnom gradskom trgu u tramvaju ukrašenom tisućama lampica provozajte se gradskim ulicama. Dječji san gotovo svakog dječaka i djevojčice je voziti tramvaj, a sada to možete i vi!

02.12.2016.-08.01.2017., Božićni sajam u Superu, prigodni sajam domaćih proizvoda i suvenira u TC Supermarket na Trgu Slobode.

img_4379-mala-medium

09.-10.12., WINE OS – Osijek Wine Fest, TC Esseker Centar, promocija vina i delicija iz Hrvatskog Podunavlja, Hrvatske i okolnih zemalja.

17.-23.12., Predbožićna druženja plesnog studia Shine, kreativne radionice, Frizerska revija (Ledene frizure), super talent, izrada rekvizita, izrada ukrasa, pričanje bajki, osmišljavanje novogodišnjeg plakata, novogodišnji pinkl- bal, pečenje kolačića i kuhanje čaja i mnoga druga događanja u Esseker centru u prostoru plesnog studija Shine.

18.12., 27./29.12., “Novogodišnja večera na Sjevernom Polu”, glazbeno – plesna predstava uz sudjelovanje pjevača HNK u Osijeku i plesača Plesnog studia Shine te članova društva Naša Djeca Osijek. Izvedba 18.12. održat će se u HNK u Osijeku u 11 sati, a izvedbe 27.12. i 29.12. će se održati u Esseker centru u 18 i 19:30 sati.

19./21./22.12., Balet „Orašar“ Petra Iljiča Čajkovskog, tradicionalno u prosincu, „najbožićniji“ balet Orašar ponovno je u Hrvatskom Narodnom Kazalištu u Osijeku.

23.12., Svečano ukrašavanje božićnih drvaca pred Osječkom Katedralom licitarskim srcima domaće radionice Blažeković uz prigodni koncert božićnih pjesama. Tradicionalno, borove će ukrašavati gradonačelnik sa sugrađanima i djelatnicima Turističke zajednice grada Osijeka.

img_4405a-medium

28./29.12., Novogodišnji koncert HNK u Osijeku, tradicionalno krajem prosinca, po uzoru na poznati koncert u Beču, uživajte u veselim valcerima i polkama u Hrvatskom Narodnom Kazalištu u Osijeku.

31.12., Silvestrovo: kupanje u Zimskoj luci. U podne tradicionalno kupanje „Osječkog tuljana“ i prijatelja u ledom okovanoj Zimskoj luci na rijeci Dravi u centru grada. Ovaj događaj točno u 12 sati u središtu grada okupi velik broj Osječana koji pljeskom bodre hrabre „tuljane“ u pothvatu kupanja u ledeno hladnoj Dravi.

osijek-kupaci

31.12. Silvestrovo: doček Nove godine na Trgu Svetog Trojstva u staroj gradskoj jezgri Tvrđi uz domaću grupu Vigor koja je sve popularnija diljem Hrvatske.

HOT SPOTS PREPORUKA: TURISTIČKI ARANŽMANI U PONUDI TIJEKOM ADVENTA:

img_4356a-medium

Advent u Osijeku s popustom (01.12.-31.12.)
Posebna ponuda autobusnog prijevoznika Panturist d.d. uz događanja tijekom Adventa u Osijeku. U mjesecu prosincu ostvarite popuste od 10 do 20% na noćenja u odabranim hotelima i pansionima. Više o ponudi Panturista pročitajte ovdje: Panturist – Advent u Osijeku s popustom.pdf

Advent u Osijeku autobusom iz Dalmacije (25.11.2016.-01.01.2017.)

tvrda-vodena-vrata-zima-medium

Panturist Vas svakodnevno povezuje s Osijekom redovnom autobusnom linijom na relaciji: Imotski – Split – Trogir – Šibenik – Biograd n/m – Zadar – Osijek. Više informacija o autobusnim linijama doznajte na www.panturist.hr ili na 031/638-580. Više o ponudi Panturista pročitajte ovdje: Panturist – na Advent u Osijeku autobusom iz Dalmacije.pdf

img_5145a-small
Da bi vam Božić bio uzbudljiv kao nekad, a Nova godina počela u raskoši savršenog ambijenta – Osijek je definitivno mjesto za posjetiti i ovih blagdana!

img_5199a-medium

Posjetite Osijek! Dobro došli u slavonsku  božićnu bajku!

fullsizerender-1

fotografije: Turistička zajednica grada Osijeka