Aktualno

10. Bojani Božić u Bojani – ljepota iskonskog Božića

Hrvatska je ovih dana prepuna adventskih događanja i atraktivnih Advenata, brojni naši gradovi i općine dali su sve od sebe da svoj ovogodišnji Advent, učine nezaboravnim za svoje posjetitelje. No jedan Božić u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji, zaslužuje se punim pravom ukrastiti pridjevom čaroban, jer vas vodi vremeplovom u neka davna vremena, vremena bajki i priča i ljepote jednostavnog života.

kid_1093
Bojani Božić u Bojani – Tradicijski Božić na selu, posebna je manifestacija, jedina ovog tipa u u Hrvatskoj koja se odvija bez struje, sa 1000 svijeća.

panorama-3-1600x1200
Domaćin ovog čarobnog, iskonskog prikaza Božića je Galerija Matešin –  veliki prostor s trima galerijama i dvorištem te okućnicom s amfiteatrom. Sve je to izvorno ruku djelo akademskog slikara Franje Matešina, iznimno kreativnog i talentiranog umjetnika, koji gostima zajedno s obitelji nudi i eko proizvode svog OPG-a.

panorama-19
U moru raskošnih Božićnih priprema i adventskih gradskih šušura, čiji je zaštitni znak bogata rasvjeta i brojni svjetlosni efekti, ovakva proslava Božića doista zaslužuje pozornost i posjetu.

Najmlađe tako očekuju dječje jaslice, potraga za bombonima u slami, topli čaj i proizvodi OPG Matešin u grijanoj ostakljenoj terasi galerije,  s postavima likovnih radova kao i amfiteatar s malim povijesnim muzejom.
Sve navedeno začinjeno je tradicijskom božićnom rasvjetom – svijećama i lampašima, te otvorenim ognjištem.

Sve je tu – zabava i edukacija, s neodoljivim spojem tradicije i umjetnosti,  vaši mališani će ovaj izlet definitivno pamtiti.

doc_0158
Napomena: svijeće se pale za grupe koje imaju najmanje oko 30 posjetitelja, a koje dolaze u vremenu od 16 sati na dalje.
Svi posjetitelji imaju besplatni čaj na terasi i bombone u slami.

panorama-2-1600x1200Za najavljene grupe Bojani Božić u Bojani otvoren je od 2. prosinca do 8. siječnja od 17 do 21 sat.
O programu doznajte više informacija na www.tzbbz.hr i www.matesin.com

juzna-galerija
Želite li djeci ove godine pokazati jedan drugačiji Božić, daleko od blještavila i komercijalnih proizvoda, a opet tako poseban, dovedite ih u Galeriju Matešin.

Više informacija potražite na stranicama: www.matesin.comTuristička zajednica Bjelovarsko – bilogorske županije

Autor fotografija: Davor Kirin

htz-2016-logo-slogan-hrvatski_rgb-mali-768x488

tzbbz_nova_11_