Aktualno

Božićna bajka stiže u Sisak!

Od paljenja prve adventske svijeće, grad Sisak u duhu brojnih europskih metropola dočekuje Božić i ove blagdanske dane  sa savršenim receptom zabave za sve generacije i uzraste. Program Božića u gradu koji traje od 27.11.2016 do 01.01.2017, donosimo u tekstu:

city-program
Od sportskih manifestacija, do brojnih kreativnih radionica, od raznolikih koncerata, kulturnih programa, do atraktivnih programa za najmlađe, u Sisku će ovaj Božić biti  bajkovit zbir brojnih događanja upotpunjenom neodoljivim ambijentom čudesne zimske kulise. 

unnamed-medium
Vodeći se krilaticom u Zdravom tijelu zdrav duh, u ŠRC SISAK već 03.12.počinje Sisak Mali, plivačko natjecanje za mlađe uzraste a već 04.12. za odrasle sprema se Ronilački božićni kup u podvodnim vještinama.
Zatim 10.12. u ŠRC Sisak biti će održan Božićni vaterpolski turnir a sportski programi su samo manji dio sisačkog adventskog itinerera.

sisak00167-medium
Mislio je Sisak i na najmlađe kojima ovih dana neće manjkati zabave. Najmlađe će razveseliti doček svetog Nikole „Majmunjak“, Doček Djeda Mraza, sa božićnim programom upotpunjenim tematskim radionicama a kulturna događanja će biti pokrivena brojnim predstavama i koncertima. Očekuje vas Godišnji koncert Lipe i jazziana Croatica, predstava Dame biraju iz Altteatra Sarajevo, a kreativci se mogu okušati u izradi Steampunk medaljona.

sisak00166-medium
Od koncerata izdvajamo koncert grupe Talisman (19.12.), Svečani božićni koncert Crescendo i večer tamburice – Orkestar panonske šansone (20.12.) Za odličan štimung pobrinut će se bend Rusway 21.12. u 19:00h, a ljubitelji gitare doći će na svoje 16.12. na koncertu Dubrovački gitarski trio.
Podržite mlade i na Prvom pljesku a nipošto ne propustite koncert omiljenih Rolling Humesa u 21 sat, također 16.12.
Ljubitelji folklora, dođite na Božićni koncert KUD Posavina Budaševo 17.12., a ljubitelji urbanog zvuka, ne propustite iste večeri poslušati i Elemental u 21:00h.

sisak00157-medium
Postbožićnu čaroliju dodatno će upotpuniti koncert  izvođača irske glazbe 27.12., a 29.12. spremite se na pravu feštu uz legendarne Kraljeve ulica. Očekuje vas i Božićni sajam sa neodoljivim lokalnim proizvodima, brojnim domaćim suvenirima a posebnu draž ovom Adventu ponuditi će kućice sa vrsnom gastro street food ponudom uz neizostavno toplo vino i brojne toplo – hladne napitke.

unnamed-5-medium
Prepustite se zimskoj čaroliji prelijepog gradića na 3 rijeke, družite se, zabavite se s najmilijima,jer  sve što vam treba za čarobni sisački Advent, je prstohvat ljubavi, malo dobre volje i osmijeh!
Dobro došli u Sisak!

jumbo-medium
Više informacija potražite na www.sisakturist.com ili na Facebook stranici TZ Grada Siska.

htz-2016-logo-slogan-hrvatski_rgb-mali-768x488

sisak-logo

fullsizerender-1