Aktualno

Mirisna čarolija stiže iz Geta – promocija lokalne kuhinje na prvom “Gastro Get festivalu”u Splitu!

Mjesto održavanja: Split, Dioklecijanova palača
Vrijeme održavanja:
1.-31.12. 2016.

Splitski Advent je razlog zašto sve više turista računa na Split i van ljetne sezone. Ova najpopularnja zimska manifestacija koju s veseljem svake godine svi očekujemo, posljednje dvije godine profilirala se u jedan od prepoznatljivih brendova grada, koju sve više i u zimskim mjesecima posjećuju strani i domaći turisti. Razlog tome nije samo bogat kulturni program, odlična zabava na popularnim kućicama, šušur na Pjaci… nego i jedinstveni gastro doživljaj koji ovaj najljepši dalmatinski grad nudi.

gastro-get03_1

Tim povodom u utorak 29. studenog, u Dioklecijanovoj palači u Uje Oil baru, održana je press konferencija Gastro Get festivala, koji okuplja nekolicinu splitskih ugostitelja – entuzijasta koji su pokrenuli ovaj projekt kako bi obogatili gastro – adventsku ponudu u Splitu i promovirali lokalnu kuhinju i namirnice. Cilj organizatora je prazne kale napuniti gostima koje će namamiti mirisima bakalara, cimeta, fritula i čokolade, ali i prigodnom glazbom, a sve to po pristojnim cijenama.

U prvom “Gastro Get festivalu”, moći će te uživati bez obzira na vremenske uvjete, a u projekt su uključeni ugostiteljski objekti: Uje oil bar, O’Zlata, Trattoria Bajamont, Mazgoon, Galerija Food i Bar, Pikulece, Nadalina i Uje wine barProgram događanja je podijeljen u pet tjedana, a započinje sa ribom, nakon čega nas čeka tjedan mesa, zatim mlado maslinovo ulje, potom bakalar i pjenušci i posljednji tjedan festivala posvećen je craft pivarima. Svakoga tjedna predviđena su brojna gostovanja, degustacijski meniji, ulična zabava, street food po izuzetno povoljnim cijenama, pop up deli shop u kojem će se svakoga tjedna izmjenjivati ponuda, brojne izložbe i događanja, a sve to uz podršku Turističke zajednice grada Splita.

gastro-get01_1

Na samoj presici prisutnima se obratila direktorica Turističke zajednice grada Splita, Alijana Vukšić, izrazila oduševljenje projektom i istaknula kako je turistička zajednica objeručke prihvatila ovu inicijativu,  dodala “Advent u Splitu nisu samo ‘kućice’ ili pojedine lokacije nego cijeli grad, Gastro Get festival je odlična prigoda za sve one koji žele uživati u toplom prostru, lijepom zalogaju i  ugodnoj glazbi”.

Ugostitelji su na kraju poručili da im je cilj brendirati Get kao gastro punkt, te da nije isključeno da se sličan projekt realizira i u vrijeme Uskrsa.

Iz bogatog programa izdvajamo gostovanja popularnih chefova, poput Dina Galvagna, Luke Nižetića, Hrvoja Zirojevića, Damira Modrušana, braće Čučković, vinarije Meneghetti, ribara Kalambere s Visa koji će kuhati ribu ulovljenu dan prije, izložbu Gorkija Žuvele…

Detaljniji program na facebook stranici festivala.

 

Foto: Joško Šupić