Aktualno

Splitska božićna bajka zove najmlađe!

SPLITSKI BLAGDANSKI SADRŽAJI ZA DJECU

Draga djeco, povedite svoje roditelje na božićnu bajku u Splitu, neka se zabave s vama te na tren postanu i oni djeca!

Svi koji ove godine odluče pokloniti Splitu najljepše doba u godini, sa sobom će ponijeti najzabavnije uspomene zbog kojih će se često i rado vraćati, ali jedan adventski dio posebno će razveseliti one najmlađe. Božićna bajka u Splitu prepuna je glazbenih i dramskih programa za djecu, plesnih nastupa, prigodnih darova te brojnih iznenađenja.

img_2202_1

Uz pune vreće poklona i zvukove veselih blagdanskih pjesama, dolaze nam najdraži blagdanski likovi sv. Nikola i Djeda Božićnjak.  06.12. na centralnoj pozornici na splitskoj Rivi povodom blagdana sv. Nikole  nastupaju sudionici dječjeg festivala „Mali Split“, dječji zbor „Srdelice“  i  plesne skupine grada Splita i okolice, a sv. Nikola će svojim darovima razveseliti  najmlađe.

img_8577_1

Obilje pjesme, plesa i božićnog veselja očekuje vas i 10.12. kada Turistička zajednica i ZABA na centralnu pozornicu dovode Djeda Božićnjaka, dok će uz  nastup dječjeg zbora “Srdelice” koturaljkaški klub „ROŠULE SPLIT“ izvesti  točku “Božićna priča”. Ne propustite paljenje Adventske svijeće uz prigodni program, koje se odvija svake subote u 18 sati, u fontani ispred crkve Sv. Frane. Datumi paljenja adventske svijeće su 26.11./ 03.12. / 10.12./ 17.12.

img_8723_1

HUMANITARNI PROGRAMI – sastavni dio Adventa

U božićno vrijeme, više no ikad potrebno je pružiti ruku potrebitima. Splićani su poznati po brojnim humanitarnim akcijama, no jedna plemenita akcija ima već tradicionalnu notu.

.Akcija “Sv. Luce donosi osmijeh” već godinama senzibilizira javnost o problemima djece iz Doma „Maestral“. A njen konkretan cilj ove godine jest uređenje dijela sanitarnih prostora doma Maestral. Akcija se provodi prikupljanjem donacija putem škrabica/kutija koje se nalaze na kućicama ugostiteljske namjene u okviru Božićnog sajma i to od petka 09.12. u 12 sati do utorka 13.12. u večernjim satima i uplatama na žiro račun IBAN: HR2423300033171649593.

img_2293_1

Uplate će se moći vršiti nešto duže od 1.12. do 15.12.2016. godine. A da bi se odužili svim plemenitim građanima koji su se kao i uvijek odazvali ovoj akciji, organizatori uz podršku Splitske banke i Turističke zajednice grada Splita organiziraju humanitarni koncert klape „Iskon“ na središnjoj pozornici na Rivi 13.12. u 20 sati.

img_8673_1

Advent za djecu s posebnim potrebama

I ove godine adventska događanja prilagođena su djeci s posebnim potrebama. Ne propustite 06.12. kada HŽ Putnički prijevoz u suradnji s Turističkom zajednicom grada Splita, organizira prigodni vlakić koji će djeci udruge „Sindrom Down 21“, udruge „Zvono“ i udruge „Lastavica“, ove blagdane ponovno učiniti nezaboravnim i izmamiti im neodoljiv osmijeh na lice.

dsc_0997_1

Uz potporu Muzeja Grada Splita i Turističke zajednice Grada Splita, Plovput d.o.o. Split  organizira Humanitarno-prodajnu izložbu eksponata, skulptura i slika s pomorskim motivima po vrlo pristupačnim cijenama, a sav prihod od prodaje ide za štićenike dječjeg doma „Maestral“.

img_8620_1

PUTUJTE JEFTINIJE DO SPLITA – PROMOTIVNA AKCIJA HRVATSKIH ŽELJEZNICA I CROATIA AIRLINESA U SURADNJI S TURISTIČKOM ZAJEDNICOM GRADA SPLITA !

Za one koji putuju iz Zagreba, da bi vam putovanje bilo što praktičnije i brže, Grad je u suradnji s Hrvatskim željeznicama u periodu od 25. studenoga 2016. – 8. siječnja 2017., osigurao 50% popusta na povratna putovanja u 1. i 2. razredu vlakova iz svih kolodvora/stajališta u Hrvatskoj, 40% popusta na povratna putovanja u 1. i 2. razredu vlakova iz svih kolodvora/stajališta u Sloveniji.

Sve što morate prilikom kupnje karte, naglasiti svrhu putovanja (adventu u Splitu) a kartu na poleđini ovjeriti na info-pultu TZ grada Splita na Rivi, radnim danom od 9.00 do 16.00, a subotom od 9.00 do 13.00 sati. Nakon toga karte će se do 22.00, kao i nedjeljom i blagdanom od 6.00 do 22.00 ovjeravati na blagajni kolodvora Split.
Croatia Airlines nudi popust na povratne karte na linku. Cijene se kreću već od 280 kn po smjeru.

img_8549_1

Broj leta, kao i dane u koje je taj let po navedenoj promotivnoj cijeni raspoloživ pogledajte ovdje.

Od zabave za najmlađe, humanitarnih akcija, noćnih koncerata na otvorenom, do ponude adventskih kućica i super gastro događaja, od brojnih kulturnih manifestacija do svakodnevnog zimskog šušura na Rivi koji će vas zagrijati a ne rashladiti.. splitski advent pulsira standardnim tempom ljepote i zabave, i tako skroz do kraja prosinca. Dobro došli!

dsc_1738_1

Detaljni program koncerata i događanja pogledajte na www.visitsplit.com

Više informacija pronađite na: www.visitsplit.com, ili Facebook  TZ Grada Splita.

Organizatori događanja: Grad Split , TZ Split i Spalatum D.M.C. agencija

Foto: arhiva TZG Splita

logotipi-hr-1-1024x375