Aktualno

U Dioklecijanovim podrumima uživalo se u božićnom jelovniku trostrukog nositelja Michelinovih zvjezdica!

Split – sve popularnija gourmet destinacija!

U sklopu prvog međunarodnog studija Gastronomije Visoke škole Aspira, ove subote pripremljena je prava gastronomska poslastica. Chef Vincenzo Guarino, predavač na Visokoj školi Aspira, trostruki nositelj Michelinovih zvjezdica, sa studentima Gastronomije pripremio je menu od kojega su rijetki ostali ravnodušni. Imali su prilike kušati Guarinove delicije i direktor Hrvatske turističke zajednice g. Ivičić, direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije g. Stella. direktorica Turističke zajednice grada Splita, gđa. Vukšić i mnogi drugi brojni hotelijeri, ugostitelji,. chefovi…

foto-biografia-vincenzo-guarino

U prekrasnom ambijentu, na crvenom tepihu, sa pratnjom rimske straže i s glazbenom podlogom violine, ovaj gastro događaj na čelu sa svjetski poznatim chefom Guarinom pozicionirat će Split kao popularnu gourmet i turističku destinaciju. Recepte pripremljenih delicija su svi posjetitelji dobili tako da mogu pratiti slijedove hrane koju su, po završetku, imali priliku degustirati.

img_1398

Chef Guarino, koji je imao priliku kuhati i za Bill Gatesa, brojne sultane i Pavarottija, posjetitelje je upoznao i sa svojim obrazovanjem, tajnama kuhanja, iskustvom u prestižnom restoranu te je podijelio niz savjeta budućim kuharima i gastronomima Aspire za koje je imao samo riječi hvale. Cijeli dan prije ovog cooking showa, proveo  je upravo s njima u kuhinjskom praktikumu.

vincenzo-guarino

U svojoj bogatoj karijeri chef Guarino je osvojio  brojne nagrade i priznanja za svoj rad, a najveće su svakako Michelin zvjezdica u restoranu I Salotti u hotelu II Patriarca , te ponovljeni uspjeh 2012. kao chef restorana L’accanto. Danas radi u restoranu unutar hotela Castello di Spaltenna u Toscani, u kojem je nakon samo sedam mjeseci rada kao chef uspio osigurati Michelin zvjezdicu. Važno je napomenuti da upravo u taj restoran student Aspire imaju priliku odraditi stručnu praksu.

guarino3-1