Aktualno

Globalni plesni fenomen DanceStar World Tour stiže u Hrvatsku!

Globalni plesni fenomen DanceStar World Tour koji okuplja na tisuće plesača iz cijelog svijeta stiže u Hrvatsku  od 3. – 5. ožujka 2017 u Plaza Event Centar ( ex Hypo Centar ) 

Plesna senzacija DanceStar zarazila je cijeli svijet, a uz brojne zemlje Hrvatska će i ove godine imati čast biti domaćin kvalifikacijskog turnira za veliko finale DanceStar World Dance Masters koji će se jubilarno 10-tu godinu održati u Poreču,  te ujedno i otvoriti sezonu na obali sa najvećim plesnim fenomenom koji svake godine privuče više tisuća plesača iz cijelog svijeta.

DanceStar Croatia dio je najvećeg plesnog spektakla na svijetu koji plesačima i plesnim školama omogućuje prezentaciju koreografija koje su pripremali za natjecanje pred poznatim sucima, plesnim pedagozima, a ove godine u Zagreb nam doalze : Almira Osmanović, Bill Hoatling, Jose De La Cruz, Sonja Piksering, Elvis “El Rock” Hodžić, Željko Božić i Matic Zadravec.

Samo najbolji plesači sa DanceStar World Toura 2017 imat će priliku nastupiti te pokazati svoj talent i vještinu ovog svibnja na DanceStar finalu u Poreču, a prijave i kvalifikacijski turniri i online kvalifikacije održavaju se još od 10 mjeseca 2016 godine s prvim kvalifikacijskim turnirima u Johannesburgu i Cape Townu, South Africa, a nastavlja se u Europi sve do velikog finala u Poreču.

https://www.youtube.com/watch?v=8COB7pZ7JSU

Prošle godine u svom najvećem izdanju do sada DanceStar je okupio  5000 plesača iz cijelog svijeta. Ostvareno je preko 25000 noćenja čime je sam grad Poreč dobio epitet svjetske plesne turističke destinacije. Uz vrhunsku produkciju i sudjelovanje najboljih plesnih timova iz čak 27 zemalja i impresivan sudački tim, između ostalih Justin Conte koji je radio s Paulom Abdul, Miley Cyrus i Jordin Sparks; naša  primabalerina Almira Osmanović; Igor Barberić; Leonard Jakovina; Ellen Wawrzyniak i Paul Modjadji, Dance Star je podigao i veliku medijsku prašinu. Mnoga estradna imena bila su gosti Dance Stara, a sam show vinuo je na svjetske pozornice svoje sudionike od koji neki plešu sa najvećim svjetskim glazbenim imenima.

Majstor ste pokreta i volite glazbu?  Pokažite  pred najvećim profesionalcima iz plesne industrije što znate i ne propustite kvalifikacijsko natjecanje DanceStar Croatia koji  dio najveće međunarodne plesne ture DanceStar 2017. U Zagrebu se očekuje oko 2000  natjecatelja od kojih će samo najbolji imati šansu pokazati što znaju na velikom finalu u svibnju.

Važno je napomenuti da će se u sklopu kvalifikacijskog turnira DanceStar Croatia dana 4.ožujka sa početkom u 20.00 sati održati Gala večer u Plaza Event Centru gdje će pred ispunjenim gledalištem 20 najboljih koreografija izabranih od stručnog žirija biti predstavljeno pred publikom, a 3 najbolje ocjenjene koreografije očekuju bogate novčane nagrade.  Svi zainteresirani plesni klubovi prethodno se trebaju registrirati na  prijavnom portalu na internet stranici www.dancestar.org . gdje se mogu pronaći i sve informacije o DanceStar World Tour Croatia 2017. te na Facebook stranici https://www.facebook.com/dancestar-world.

DanceStar Worl Tour održava se po pravilima i standardima vodeće Europske asocijacije za ples ESDU ( European Dance Union )  koja kao platforma obuhvaća najbolje plesne pedagoge, koreografe, plesače iz cijelog svijeta na raznim projektima.

DanceStar je s godinama prerastao u globalni fenomen. Tako će se I 24. – 28. svibnja 2017 više  tisuća najboljih plesača iz cijelog svijeta u Poreču natjecati za titulu pobjednika, što će biti dobra  uvertira za otvorenje turističke sezone u Hrvatskoj.

Ulaznice se mogu kupiti na mjestu događanja u Plaza Event centru-dnevna ulaznica iznosi 30 kn.