Blog

Proljetni gourmet blog: Elin recept za “smotane srdele”!

Piše: HotSpots gourmet bloger, Ela Vrsalović

Zdrava+jeftina+ukusna = srdela!

Lešo, marinirana, na brudet, usoljena, pečena, pohana, frigana…nema načina na koji je ne možete pripremiti a koji je najbolji? Svi! Uživajte u eksperimentiranju i iskušavanju novih recepata sa ovom supernamirnicom u glavnoj ulozi a ja vam danas donosim recept za “smotane” srdele:

Priprema: 

Srdele očistiti od ljuski, izvaditi srednju kost, oprati i osušiti ih.
Napraviti pesto od petrusimula, češnjaka, slanih inćuna, kapara i maslinovog ulja.
Pestom tanko namazati filet srdele i zarolati prema repu.
Pričvrstiti rolicu čačkalicom,uvaljati u oštro brašno i kratko ispržiti na ulju.
Staviti na kuhinjski papir da se oslobodi suvišne masnoće. Posoliti i popapriti.

Guštajte! 🙂

Pozdrav sa Brača od naše Ele!

slika 2

HotSpots gourmet bloger: Ela Vrsalović

Ela Vrsalović,  prof. engleskog jezika i sociologije, diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zadru. Za sebe kaže da više voli kuhati nego predavati. Ljubav prema kužinavanju odvela ju je nekom drugom pravcu. Prekvalificirala se za kuhara u školi Oliva allegra i trenutno završava program usavršavanja za Menadžera hrane i pića na Visokoj školi za menadžment i dizajn Aspira. Dogodine planira upisati i studij Gastronomije.

Zajedno sa sestrom vodi konobu Bokuncin u Sutivanu. Ovo im je treća sezona i guštaju u svakom trenutku. Kuhanje je Elina strast, kuharice najdraža literatura a šetnja među bancima voća, povrća i sira na pazaru omiljena šoping ideja.

Piše: HotSpots gourmet bloger, Ela Vrsalović

slika 1