Gastro

Ljubitelji zagorskih slastica – posjetite veselu manifestaciju 11. Babičini kolači!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

… Jer proljeće na zagorskim bregima je poseban doživljaj!

Vrijeme i mjesto održavanja: Donja Stubica, 18. ožujka 2017. godine, početak 15 sati
Sportska dvorana kod osnovne škole Donja Stubica, Toplička cesta 27

Uronite u obilje najfinijih okusa i mirisa izvornih zagorskih slastica i posjetite manifestaciju 11. Babičini kolači, bajku okusa i doživljaja.

Na nepunih sat vremena vožnje od Zagreba ova najljupkija regija puna malih brežuljaka, kupališta s termalnim vodama, toplih seoskih domaćinstava.. i ove godine organizira veliki gastro događaj!

Organizatori manifestacije su  Krapinsko-zagorska županija  i Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije u suradnji s Gradom Donja Stubica.

„Babičini kolači“, natjecanje zagorskih baka u pripremi autohtonih slastica po receptima što su ih naslijedile od svojih majki, baka i prabaka, jedinstvena je manifestacija Krapinsko-zagorske županije kojom ona promiče vrijednosti žena, obitelji te živom čuva gastronomsku tradiciju Zagorja.

Ovo šarmantno natjecanje koje se održava cijelo desetljeće, potiče i razvija kreativne ideje autohtonih slatkih recepata, poniklih iz prošlih vremena a koji čuvaju jedinstveni šarm okusa i mirisa za ljubitelje tradicijske gastronomije.

Jedanaesta po redu manifestacija Babičini kolači održava se 18. ožujka 2017. godine u Donjoj Stubici odakle dolazi lanjska pobjednica Nada Tučkar.

Nagrađuje se izvornost!

Osim za jedno od tri pobjednička mjesta, babice se natječu i za priznanje za vizualni dojam pod nazivom „Izvorno zagorsko“.

U ovoj kategoriji boduje se opći dojam koliko su se natjecateljice svojom odjećom koju su odabrale nositi prilikom manifestacije i dekoracijom svog izlagačkog mjesta uspjele približiti starini zagorskog duha i tradiciji, koliko su se babice uspjele približiti starini zagorskog duha i tradiciji a o tome će uz Senku Jurinu, folkloristkinju iz Zaboka odlučivati Tatjana Brlek, voditeljica Muzeja Staro seloDanica Pelko, profesorica filozofije i povijesti.

Kao i svake godine, nakon manifestacije i natjecanja bit će izdana i knjiga svih recepata kolača natjecateljica, koja će se moći kupiti u knjižarama Školske knjige.


Ove godine babice će se natjecati pred ocjenjivačkom komisijom koju čine vrsni gastronomski znalci:

Branko Čukelj, direktor hrane i pića u hotelu Sheraton, inače i dopredsjednik Hrvatskog kuharskog saveza, Božica Brkan, glavna urednica internetskog portala Oblizeki te Marko Živaljić, vlasnik seoskog gospodarstva Majsecov mlin i predsjednik Kuharskog saveza Krapinsko – zagorske županije.

Degustacije i zabavni program

Izloženi kolači pripremljeni na tradicionalan način prema originalnoj recepturi naših zagorskih babica mogu se kušati na samoj manifestaciji.

Dođite 18.ožujka 2017. godine u Donju Stubicu, družite se sa zagorskim babicama i podržite ovu hvale vrijednu manifestaciju!

www.visitzagorje.hr

Foto: TZ Krapinsko – zagorske županije