Aktualno

Ministar turizma Gari Cappelli stranim veleposlanicima predstavio projekte hrvatskog turizma

Na primanju u organizaciji Ministarstva turizma, na inicijativu ministra Cappellija, okupilo se 50-ak Veleposlanika, konzula i ostalog diplomatskog osoblja veleposlanstava akreditiranih u Hrvatskoj.Svečano primanje  održano je u Hrvatskom povijesnom institutu u Zagrebu.
Tom prigodom ministar Cappelli zahvalio je veleposlanicima  na promoviranju Hrvatske u njihovim zemljama, te podsjetio kolika je važnost  turizma za poticanje i rast cjelokupnog hrvatskog gospodarstva
.


„Naša želja je da svi naši gosti dožive Hrvatsku na jedan autentičan način i da se pritom osobno uvjere  u očuvanost  hrvatske kulturne i prirodne baštine, kao i u gostoljubivost  naših ljudi“(Cappelli).
Osvrnuo i na značenje  turizma za Hrvatsku, ali i globalno.Podsjetio je  na podatke Svjetske turističke organizacije po kojima  turizam  čini oko 10 posto svjetskog BDP-a, a posredstvom  njega se ostvaruje  1,1 bilijuna eura prihoda. Procjena je također  da će se današnjih 1,2 milijardi  putovanja  stranih gostiju povećati na 1,8 milijardi do 2030. godine.

O važnosti turizma za Hrvatsku :

Gari Cappeli  podseća na stoljetnu tradiciju turizma  koja  predstavlja neprocjenjivu u gospodarsku aktivnost  “jer udio turizma u bruto domaćem proizvodu Hrvatske iznosi oko 18 posto i  zaposlenost  iznosi 9 posto.” Ne manje važnim, Cappelli smatra da je turizam „bitan element hrvatskog nacionalnog identiteta na koji smo izuzetno ponosni“.

Ministar Cappelli pozvao  veleposlanike da posjete i hrvatski kontinent.


„Na razvoju hrvatskog kontinenta radit ćemo intenzivno u narednom periodu do 2020. godine. Ravnomjeran razvoj turizma u svim dijelovima Hrvatske te tijekom cijele godine značajno će pridonijeti postizanju našeg glavnog cilja do 2020. godine, a to je ulazak među top 20 najkonkurentnijih turističkih destinacija u svijetu“.

Izvor i fotografije: www.mint.hr

uredila:Tina Eterović Čubrilo

www.fijet-croatia.com