Aktivni odmor

35. Papučki jaglaci – prvi proljetni izlet planinara i ljubitelja prirode na Papuku

Izmučeni zimskim sivilom, ne možemo dočekati proljeće i njegove ljupke vjesnike: jaglace, visibabe, ciklame i ostale radosti iz prirode koje zovu na prve proljetne šetnje. No od  laganih šetnji, ima nešto bolje, atraktivnije i za tijelo i dušu zdravije – planinarenje!

Spremite stoga gojzerice, ruksake s nešto malo hrane i vode te krenite u osvajanje planinskih staza na 35. Papučkim jaglacima. Miris svježe zemlje i šumskog cvijeća uvijek je najljepši u ovo doba godine a neće biti naodmet ni uživanje u bistrim slapovima i razgledanje predivnog vidikovca.

Krenimo na Papuk – fascinantno gorje od skoro 1000 metara nadmorske visine u srcu slavonske ravnice. Stoljetne krošnje bukvi i hrastova dočekat će vas u smirenoj tišini a kristalni brzaci i potoci će vas očarati u svojoj čistoći. Kad jednom otkrijete ljepote Papuka – posjetit ćete ga opet.

Sve informacije o izletu potražite kod gospodina Darka Majskog (Mob.: 098/1718-067, E-mail: dmajski@gmail.com), tajnika Hrvatskog planinarskog društva „Sokolovac“ iz Požege, koje je organizator tradicionalne planinarske manifestacije 35. Papučki jaglaci na kojoj se tradicionalno s prvim danima proljeća, okupljaju u Velikoj planinari iz cijele Slavonije, Lijepe naše i susjednih zemalja. Izlet je namijenjen kako iskusnim planinarima tako i rekreativcima koji žele bolje upoznati sve ljepote kontinentalne Hrvatske. Napominjemo kako nije nužna vrhunska kondicija, u ovom izletu naime već gotovo četiri desetljeća uživaju mlađi i stariji planinari kao i djeca.

INFORMACIJE O IZLETU 35. PAPUČKI JAGLACI

Kada: 26.03.2017. (nedjelja)

Gdje: Ispred planinarskog doma „Lapjak“ u Velikoj

Planinarske rute:

  1. „Staza jaglaca – Tauberove stijene“
  2. Planinarska kuća „Trišnjica“
  3. „Mališćak“
  4. „Jankovac“
  5. „Češljakovački Vis“

Staze su različite dužine i težine, te su kao takve prilagođene kako rekreativcima tako i iskusnim planinarima.

Više detalja o lokaciji:

Okupljanje starta ispred planinarskog doma “Lapjak” u Velikoj od 8.00 sati – 9.00 sati, gdje će se nakon pozdravne riječi domaćina, krenuti na planinarsku rutu.

 

Svi sudionici ovog izleta imaju od strane organizatora  osigurano besplatno pecivo i čaj, a po povratku vas očekuje glazbeni program i veliki izbor hrane i pića po povoljnim cijenama.

Ne zaboravite: Obucite se sukladno vremenskim uvjetima i obavezno provjerite vremensku prognozu, obzirom na promjenjivo vrijeme prvih dana proljeća. Ponesite kapu, rukavice, fotoaparat i dovoljno hrane i pića u ruksaku.

Put pod noge i dobro nam došli 🙂

fotografije: TZ Požeško – slavonske županije

Info:

Turistička zajednica Požeško – slavonske županije

Planinarsko društvo Sokolovac