Aktivni odmor

Proljeće zove- otkrijte zelena blaga Bilogore kroz ciklogastro turu

Top izlet ovog proljeća – Hotspots preporuka

Napokon smo dočekali zeleno proljeće!  Ljepota  čudesne prirode koja se budi iz zimskog sna nikog ne ostavlja ravnodušnim, a kad se ta ljepota poveže s boravkom u prirodi, imamo recept za odličan izlet. A zna se, priroda se nigdje ne budi ljepše doli na smaragdnom kontinentu Lijepe Naše. U to ime nemojte propustiti datum 09.04. i posjetu Bjelovarsko – bilogorskoj županiji, u kojoj ćete iskusiti čari bogate gastro ponude, uživancije u prirodi i aktivnog odmora. Što vas očekuje na izletu?

Na ovom izletu kušat ćete hranu najboljih seoskih domaćinstava, nazočiti profesionalnoj biciklijadi, krenuti novim vilinskim putem kamo možete povesti najmlađe, sudjelovati u edukativno kreativnim radionicama, osjetiti vjetar u kosi na poznatim konjičkim stazama uz certificirane vodiče turističkog jahanja i jako se lijepo provesti..

foto: Vila Bilogore

Raspored događanja za ciklogastro turu 9.4.2017. Vila Bilogore, Mala Dapčevica

“Zelena blaga Bilogore”  jedinstven je ciklo-gastro događaj na obiteljskom imanju Vila Bilogore u Maloj Dapčevici namijenjen ljubiteljima biciklizma, zdrave hrane i prirode.
Smještena u šumi, dva kilometra od glavne ceste Grubišno Polje/Virovitica, Vila Bilogore nudi jedinstveni mir i odmor od svakodnevnih gradskih vreva i stresa.

ZDRAVA HRANA 9. 4. 2017.


foto: Vila Bilogore

Započnite dan u Vili Bilogore uz degustaciju domaćih proizvoda s lokalnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Primjerice, priprema se tradicionalan juneći gulaš s domaćim rezancima koji će moći okusiti svi posjetitelji.


Zelena blaga Bilogore predstavit će Vam OPG Jareš − proizvođače sira iz Dežanovca,

foto; OPG Jareš

 Tu je i OPG Gorza s malinovim vinom iz Bjelovara,


foto; Tihomir Gorza

Dočekat će vas i OPG Balja iz Garešnice s  pčelinjim proizvodima i kupkama od sljeza

foto; Tatjana Balja

Iskušajte i neodoljive proizvode od lavande  romske etno-kuće iz Velikog Trojstva.

BICIKLIZAM 9. 4. 2017.

Vila Bilogore početna je i završna točka 44 kilometara duge biciklističke rute brdima Bilogore. Staza povezuje Virovitičko-podravsku i Bjelovarsko-bilogorsku županiju, gotovo cijelom dionicom očekuje vas makadamska vožnja i usponi.

foto: Saša Pjanić

Na biciklijadi koju organizira Nippy Adventures, portal za promociju cikloturizma, će sudjelovati biciklisti iz biciklističkih udruga iz Bjelovara, Virovitice, Daruvara, Garešnice i Pakraca. Staza je zahtjevna, a za one koji dolaze iz smjera Virovitice zajednički polazak organiziran je ispred Zagrebačke banke s polaskom u 8 sati.

Povratak je predviđen do 13 sati kada će na imanju za sve sudionike biciklijade biti poslužen juneći gulaš s domaćim rezancima. Kotizacija za biciklijadu koja će biti organizirana na imanju Vila Bilogore je 60 kuna.

VILINSKI PUT I EDUKATIVNA RADIONICA ZA NAJMLAĐE 9. 4. 2017.

Za vrijeme biciklijade djeci osnovnoškolskog uzrasta bit će predstavljen Vilinski put na kojem će se djeca pobliže upoznati s florom i faunom bilogorskih šuma. Stručni vodiči  ispričat će im zanimljive povijesne priče ovoga kraja, a šetnjom samim Vilinskim putem pobliže će im pokazati najzanimljivije od prirodnih bogatstava Bilogore. Imanje Vila Bilogore nalazi se usred netaknute šume i prostire se na 15 hektara.

Sama šetnja Vilinskim putem trajat će 50 minuta. Nakon šetnje Vilinskim putem djeca će moći sudjelovati  i na edukativno-kreativnoj likovnoj radionici Šareni tanjur zdravlja gdje će imati prilike i kušati obroke koje će tamo pripremati. Voditeljica radionice je Nikolina Mihić, profesorica likovne kulture te ujedno i članica Udruge za promicanje kvalitete života Iskorak iz Virovitice.

SPORTSKE AKTIVNOSTI 9. 4. 2017.

Za ljubitelje aktivnog turizma u sklopu okućnice Vile Bilogore organizirano je i sudjelovanje zainteresiranih gostiju u streličarstvu, a vodiči turističkog jahanja koji nam dolaze s Prve međunarodno certificirane, Bilogorske konjičke turističke staze,  gostima će omogućiti da se okušaju i u jahanju.  Za one najmlađe tu je veliko dječje igralište s ljuljačkama, klackalicama i pješčanikom.

Zelena blaga Bilogore  9. 4. 2017. – program događanja

8.00 – okupljane biciklista u središtu Virovitice kod Zagrebačke banke

8.30 – polazak na vožnju prema Maloj Dapčevici na imanje Vila Bilogore (18 km)

09.30 – Bilogorski doručak

11.00 – polazak na MTB vožnju brdima Bilogore (44 km)

11.30 – Vilinski put – edukativna šetnja šumom

13.00 – Šareni tanjur zdravlja – edukativno-kreativna likovna radionica

14.00 – ručak

15.00 – slobodne aktivnosti (jahanje uz vodiče, streličarstvo, nagradne igre)..


foto: Vila Bilogore

VILA BILOGORE
Na krajevima istočne Bilogore smjestilo se jedno od najljepših obiteljskih imanja – Vila Bilogore. Vila Bilogore smještena je u šumi, dva kilometra od glavne ceste Grubišno Polje/Virovitica.
Svojim gostima prije svega zbog svoje lokacije i fantastične prirode koja je okružuje nudi privatnost i pogled na beskrajno zelenilo koje okružuje čitavo imanje.

Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije, koja je i pokrovitelj “Zelenih blaga Bilogore”,  od 2016. godine je postala i članica European destinations of excellence – EDEN Networka Europske komisije, najveće asocijacije održivog turizma u Europi, a sama Vila Bilogore ponosi se s četiri zvjezdice koje joj je dodijelilo Ministarstvo turizma RH.

Obiteljska kuća Rekić već je pet generacija u obitelji, a od 2016. otvorena je gostima pod imenom Vila Bilogore. Gosti koji u sve većem broju dolaze u posjet za kuću i okućnicu imaju samo riječi hvale. Osam je godina trajala obnova kuće, a danas nudi trokrevetnu sobu, prostor za razna događanja te jedinstveni spoj prirode i arhitekture. Na jelovniku se nalaze birana jela lokalnih OPG-ova, pripremana po tradicionalnim recepturama bilogorskoga kraja.

foto: Delimir Hrestak

Zabilježite 09.04.2017 u svoje izletničke planere i krenite prema Vili Bilogore. Bilo da se želite rekreirati, zabaviti vaše najmlađe ili uživati u dobrom zalogaju, jedno je sigurno: uživancija neće izostati.

Fotografije preuzete: Turistička zajednica Bjelovarsko – bilogorske županije, Vila Bilogore, Saša Pjanić, OPG Jareš, OPG Gorza, OPG Balja, Romska kuća, Delimir Hrestak, naslovna fotografija Saša Pjanić.