Gastro

Split postao edukacijski gastro centar!

Na prvom međunarodnom studiju gastronomije u Aspiri, otvoren najmoderniji edukacijski kuharski praktikum! 

Otvaranjem edukacijskog kuhinjskog praktikuma, Visoka škola Aspira pozicinirala je Split kao prvi edukacijski gastro centar u Hrvatskoj. Naime, praktikum je pokrenut u sklopu jedinog međunarodnog studija Gastronomije u Hrvatskoj, a njime će se služiti i svi ostali polaznici čitavog spektra brojnih edukacija koje je Aspira osmislila u vidu povećanja kompetencija hotelijerskog i ugostiteljskog kadra.

Displaying image1.JPG

Podršku otvaranju studija su pružili gđa. Meri Maretić ispred Splitsko-dalmatinske županije, g. Goran Kovačević dogradonačelnik Grada Splita, g. Joško Stella direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, gđa. Alijana Vukšić direktorica Turističke županije grada Splita te brojni drugi partneri suradnici, partnerske visoke škole i studenti.

 

Pod vodstvom Aspirinog chefa mentora i nositelja programa studija Gastronomije Denisa Galića studenti su pripremili pravu rapsodiju okusa sastavljenu od pet sljedova jela, koja je na najbolji način s vinima sljubio sommelier vinske kuće Matošević.

Chef Galić je rekao kako je praktikum mjesto gdje će se educirati kadrovi za svjetsko tržište u idealnim uvjetima s idealnom opremom. Podršku otvaranju studija su pružili Aspirini predavači chefovi Hrvoje Zirojević i Antun Nišević.

„Riječ je o strateškom potezu, ovo je veliki dan Visoke škole Aspira, gdje smo svjesni nedostataka na edukacijskom gastronomskom tržištu, ponudili brojne programe usavršavanja i prostor gdje se edukacije mogu vršiti, koje mogu značajno podignuti nivo kvalitete gastro kadra, a time i kvalitetu cjelokupne turističke ponude Hrvatske. “ rekao je Milivoj Jerkunica, idejni začetnik ovog projekta i osnivač Visoke škole Aspira.

Predsjednik Uprave Visoke škole Aspira, Alen Jerkunica istakao je važnost otvaranja kuhinjskog praktikuma za studente i za polaznike trening programa usavršavanja koji će osim što će učiti od najboljih stručnjaka imati priliku raditi svatko na svojoj radnoj jedinici, pritom prateći upute mentora putem ekrana.

Dodao je da je ponosan na studente koji su oduševili spremnošću odgovoriti na ovakav izazov iako su tek jedan semestar na studiju. „Studij Gastronomije je tu za sve zaljubljenike u gastronomiju, da na jednom mjestu zaokruže sva potrebna znanja koja će im trebati kad budu jednog dana vrhunski menadžeri u gastronomiji“.

Tendencija Aspire je kroz gastro edukacije u praktikumu oživjeti tradicionalne recepture s upotrebom lokalno uzgojenih namirnica pritom uključujući OPG-ove u svakodnevnu nabavku namirnica te na taj način promovirati nacionalnu gastronomiju kao jednu od temeljnih atrakcija hrvatskog turizma.

Za sve zaljubljenike u gastronomiju koji žele saznati kako je to studirati na Aspiri ili buduće polaznike brojnih kulinarskih radionica više informacija mogu pronaći na http://studij-gastronomije.com/ ili doći na prijemni postupak 11.03.2017.