Aktualno

Splitsko – dalmatinska županija predstavila se svjetskoj nautičkoj eliti!

U Stockholmu u Švedskoj završio je jedan od najvećih  i najposjećenijih nautičkih sajmova u Europi – Batmassan Allt för sjön. Sajam je trajao od 2.-12. ožujka 2017., a u deset dana trajanja posjetilo ga je više od 80.000 ljudi. Na zajedničkom štandu sudjelovali su Turistička zajednica Splitsko – dalmatinske županije, Turistička zajednica Šibensko – kninske županije i ACI marine.

Displaying IMG_3699.JPG

Važnost razvoja nautičkog turizma prepoznata je u Strategiji razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine kao jedan od deset ključnih turističkih proizvoda, posebice za razvoj predsezone i posezone, stoga je sajam bio odlična prilika za predstavljanje hrvatske nautičke ponude.

Image result for šolta

Skandinavci su strastveni nautičari visoke platežne moći, oduševljeni obalom i otocima Srednje Dalmacije

Nautički turizam u Splitsko – dalmatinskoj županiji u 2016. zabilježio je odlične rezultate te je tako evidentirano na području županije 195.028 dolazaka nautičara dok je samih nautičkih noćenja bilo 1.360,938.  Time se ostvarilo povećanje od 31% u odnosu na prethodnu godinu.

Skandinavski nautičari ostvaruju iznimno veliku dnevnu potrošnju u destinaciji, riječ je o turistima visoke platežne moći koji traže visoku razinu usluge i ponude.
Srednja Dalmacija i otoci  Skandinavcima su jedna od najatraktivnijih nautičkih odredišta. Skandinavci su oduševljeni prirodnim ljepotama hrvatske, klimatskim pogodnostima za jedrenje i čistoćom mora.

Displaying IMG_3808.JPG

Na sajmu je predstavljen smjer u kojem ide svjetski nautički turizam, potreba visoke informatizacije,  cjelovitog savjetovanja, važnosti čarter agencija, novih nautičkih ruta…

Image may contain: 1 person, standing and indoor
Informatorica štanda Splitsko – dalmatinske županije, Zdravka Švenda direktorica TZ Podstrana.

Podstrana – elitni nautički centar Srednje Dalmacije i središte okupljanja hrvatske male brodogradnje

U Podstrani se nalazi jedna od najluksuznijih marina na Jadranu, marina Lav. Smještena u samom središtu hrvatske obale, sa 74 veza u moru sastavni je dio bogate ponude luksuznog kompleksa Le Méridien Lav hotela. Izniman geografski položaj, uz blage klimatske uvjete čine marinu Lav odličnim odabirom za  krstarenje iz snova.

Blizina vječno zelenih dalmatinskih otoka, bogatih kulturno-povijesnom tradicijom poziv su na su plovidbu i ugodno druženje.
Boravak u marini Lav s druge strane, osigurava gostima užitak u svim sadržajima hotela s pet zvjezdica.

Podstrana je i domaćin Dana hrvatske male brodogradnje, (27.04. – 30.04.2017.), nacionalne nautičke smotre koja je u osam godina postojanja postala središnje mjesto okupljanja svih čimbenika u proizvodnji i prodaji plovila i plovne opreme domaće proizvodnje. Idealno je mjesto za promociju i kupnju plovila.

Image result for dani male brodogradnje

U sklopu sajma organizira se i 3. izdanje Sajma turističkih atrakcija, koje će i ove godine predstaviti najnovije proizvode i inovacije namijenjene nautičkom sektoru i ostalim turističkim subjektima. Bogata ponuda obuhvaća sportske programe i natjecanja, usluge i proizvode za adrenalinske i vodene sportove kao i njihovu prezentaciju u vodi i na suhom, plažnu i komunalnu opremu, kayaking, trekking, biciklizam, camping, ronjenje, kite-surfing, te ostale adrenalinske i vodene atrakcije

 

 Foto: Marina Lav, Mario Jelavić, DHMB, TZ Šolta