Aktualno

U Splitsko – dalmatinskoj županiji popunjeno 70% smještajnih kapaciteta za sezonu 2017.!

Njemački gosti najbrojniji!

Splitsko-dalmatinska županija, predstavila se na ITB sajmu u  Berlinu – vodećem turističkom sajmu u Europi! Turistički sajmovi važan su oblik marketinškog komuniciranja destinacije,  a najpopularnija svjetska burza putovanja ITB Berlin (8.-12.03.)  najvažnija je poslovna platforma za globalnu turistički promet.

Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije je zbog svega navedenog u suradnji s Turističkom zajednicom grada Splita zakupila suizlagački prostor u sklopu štanda HTZ-a. Za info stolom i mjestom za poslovne održani su brojni razgovori s različitim svjetskim turističkim i gospodarskim subjekatima, tour operatorima i drugim organizatorima putovanja.

Direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella “Očekujemo izvanrednu turističku sezonu”

“U 2016. godini Splitsko – dalmatinska županija imala je preko 250.000 dolazaka njemačkih turista, koji su po broju dolazaka, najbrojniji u županiji. Sajam je ukazao na odličan interes njemačkog tržišta za sezonu 2017. , te popunjenost smještajnih kapaciteta od skoro 70% na izuzetno zadovoljstvo hotelijera i booking agencija.

Image result for joško stella

Sve nam ovo govori da možemo očekivati jednu izvanrednu turističku sezonu. Ali naravno ne samo sa gostima s njemačkog tržišta, nego i Velike Britanije, Skandinavije, Francuske te drugih zapadnih tržišta , što nam govori da moramo povećati kapacitete, podići kvalitetu, raditi na novim programima te posebno isticati da smo sigurna destinacija”, rekao nam je direktor TZ Splitsko – dalmatinske županije Joško Stella.